devojkeVebsajt Kremasica.com je veb-blog forma magazina o kozmetici (blog webzine). Na našim stranicama možete pronaći:

  • svetske i domaće vesti o kozmetičkoj industriji i ulepšavanju
  • uvek popularne savete za negu
  • zanimljivosti iz sveta kozmetike
  • poslednje svetske trendove kozmetičke industrije
  • sekciju za muškarce
  • teme posvećene naučnim novostima u vezi kozmetike
  • sekciju o novim pakovanjima i dizajnu kozmetičkih proizvoda
  • kao i galerije slika i video klipova.
  • poseban deo vebsajta je posvećen recenzijama kozmetičkih proizvoda, gde ocenjujemo proizvode na osnovu tri kriterijuma: kvalitet, cena i dizajn pakovanja.

Tekstovi na Kremasica.com su najvećim delom autorski, rađeni na osnovu vesti i informacija sa stranih sajtova, nastali istraživačkim, novinarskim radom, prevođenjem, analizom i adaptacijom. Recenzije proizvoda nastaju testiranjem svakog proizvoda i opisivanjem njegovog učinka na osnovu specifikacije samog proizvoda. Samim tim, autori tekstova na sajtu www.kremasica.com zadržavaju sva prava.

Sam naziv sajta ima zanimljivo poreklo, o nazivu Kremašica i o našoj ideji „Šta smo ‘tele” čitajte u nastavku teksta.

Reč „kremašica“ je bila u upotrebi već decenijama, i to, uglavnom, u krugovima novosadskih družina, ali se njeno značenje obično tumačilo u negativnom kontekstu. Koristila se pretežno da okarakteriše devojku koja pripada tzv. krem društvu, eliti, ili bolje rečeno kvazi eliti. Na izgovor reči „kremašica“, ljudi bi uglavnom zamišljali doteranu, previše finu i uglađenu omladinku sa preobimnim i preskupim prohtevima, neretko i devojku sa tako omraženom kombinacijom osobina razmažena+uobražena.

Ovaj izraz je polako počeo da se gubi i nestaje, pa smo pomislile da, pre nego što sasvim iščezne, osim toga što ćemo joj vratiti popularnost, pokušamo da spasemo obraz „kremašici“.

Kremašica je nekada bila devojka koja je bila u mogućnosti da koristi, nosi, konzumira fine („krema“) stvari i uopšte uživa u njima, za razliku od ostalih – običnih smrtnika koji su joj zbog toga ljubomorno nadenuli ovakav naziv. Danas, uz pomoć rapidnog razvoja industrije i tehnoloških procesa, svim devojkama su sve više dostupne ovakve fine stvari – bivše perverzije. Naravno, ništa ne treba uzimati zdravo za gotovo, pa tako treba biti oprezan u ovom moru navodno ultra-mega kvalitetnih i „3u1“ proizvoda.

Iako sve mi možemo pribaviti sebi, manje više, većinu ovih interesantnih preparata, samo istinske kremašice će znati da prepoznaju pravi kvalitet i neće dozvoliti svom jedinom, a time i dragocenom telu da trpi kojekakve torture i sumnjive hemijske procese.

Krajnje je vreme da se pojavi neka nova kremašica – kremašica 21. veka. U vremenu u kakvom živimo, ovakvih devojaka nikad dosta.

Dakle, nova definicija „kremašice“ – žena koja koristi kreme i ostale kozmetičke proizvode; ona koja želi da koristi sve blagodeti moderne nauke u službi svoje spoljašnje, ali i unutrašnje lepote koja joj daje samopouzdanje i pri tom u sve to ulazi sa dozom samosvesti i određenim predznanjima; to je žena koja, osim što zna šta hoće, zna i šta je dobro za nju i šta joj treba.

Ovo je mali vodič za žene kroz prosečne srpske parfimerije. Nismo želele nikoga da blatimo niti da reklamiramo. Želele smo samo da vam pomognemo, koliko možemo deleći naša iskustva sa vama. Ako smo uspele samo jednom da vam pomognemo da ne napravite istu grešku kao i mi i makar samo jednom uštedimo za vas koji dinar i koji stres, a možda i samo zadovoljimo neku vašu znatiželju, ceo ovaj posao nije bio uzalud.

To što na našoj listi nema proizvoda koji su skuplji od 20 € ne znači da ne bismo želele da se oni tu nađu. I mi bismo prištedele i nabavile sebi nešto skuplje, ali samo ako zaista vredi. Stoga, svaka kremašica koja isproba neki od ovih ili bilo kojih proizvoda, više je nego dobrodošla da sa nama podeli svoje utiske. Registrujte se, raspišite se slobodno, očekujemo vaše ocene!