Termin porođaja 5 januar međutim Danilo nas je iznenadio….nismo čak ni ime odabrali. Sad tek kad je sve prošlo shvatam šta znači majčinski instinkt i intuicija. Ja sam nesvesno počela da se spremam za taj 21 decembar. Nisam imala čak ni potrebne upute ni analize, doktor mi je zakazao da baš tog datuma dođem po  upute a ja sam paničila da mi pomeri datum što je naravno odbio jer po njemu to nije kasno sobzirom na termin porođaja (5 januar)…..kaže “vi imate vremena a mi svakako nemamo termina”.

Bila sam agilna celu trudnoću pa i tog dana. Ceo dan sam šetala. Iako još nisam morala da žurim ja sam tog dana obavila  šoping… dokupila još par stvari sa spiska potrebnog za odlazak u Betaniju . Sve stvari sam spremila, za bebu, za sebe, svu papirologiju.  Kada sam posle napornog dana konačno sela da odmorim osetila sam grčeve u stomaku. Pomislila sam da sam stvarno preterala sa šetnjom u toku dana. Međutim, pošto grčevi nisu prestajali shvatila sam da su počele kontrakcije.

porodjajKontrakcije nisu bile bolne tako da sam dočekala jutro i tek  oko 7.30 sam otišla u Betaniju. Odmah sam primljena, pregled je bio bezbolan. Otvorila sam se 5 prstiju. Ponekad pomislim da sam možda bila kandidat za lak I bezbolan porođaj međutim odlučeno je da će se izvršiti carski rez, jer sam imala saobraćajni udes pre par godina i zbog povreda rešeno je da je bezbednije.

Možda je moja priča kratka I škrta ali toliko se sve brzo izdešavalo da sam imala utisak da sam se brzinom svetlosti našla u sali, nisam znala šta me je snaslo , nisam imala ni vremena ni prostora da razmišljam i da se uplašim. Sve se izdešavalo brzo I iznenada. Brijanje i klistiranje je brzo obavljeno. I ja sam vec u 9h bila u sali, a u 9.20 sam prvi put poljubila mog Danila. Najlepši, najemotivniji trenutak u mom životu…jednostavno osećaj koji se ne može opisati.  Sve ostalo što je sledilo je totalno ne bitno…boravak u porodilištu, oporavak…sve je podnošljivo kad pored sebe imate to svoje malo drago biće…

 

Kremašica pita

Pitanje: Da li si koristila nešto za strije u toku trudnoće i šta? Da li si dobila strije?

Goca: Fantastičan Striet Šaljicev melem protiv strija… nemam ni jednu striju.