Kremašica na EXIT-u

Pretpostavljam da 99% vas, kada pročita ovaj naslov pomisli da jedna Kremašica ide na Exit prvenstveno da se manekeniše! E, pa niste dobro pomislili! Kremašice vole Exit zbog muzike, tvrđave, ljudi i dobre žurke. Kako kremašica da preživi žurku koja traje četiri dana, a da se ne maltretira preterano svojim izgledaom i time uštedi vreme za dragocenu joj partiju? Pokušaćemo da vam pomognemo oko ovog pitanja poučene iskustvom ranijih godina i svojom kozmetičko-šminkerskom ekspertizom (wow). Evo kako ćemo:
Počnite da se spremate na vreme, a to ne bi trebalo biti više od cirka sat, sat ipo vremena pre polaska na festival, jer, zaboga, ko se montira od glave do pete kada ide na osmočasovno pešačenje, brljavljenje i znojenje!? To nema smisla, stvarno… Dobro, priznajem, vreme se produžava ukoliko želite da posebnu pažnju posvetite nekoj neuobičajenoj frizuri.
Posle tuširanja, jel, upotrebite neki jaaak antiprespirant.
Frizura može biti možda i vaš najveći adut u ovakvoj večeri. Ove godine je veći deo festivala u nekom punk fazonu, plus uvek prisutna elektronika, tako da sa jarkim bojama i ekscentričnim frizurama nećete pogrešiti. Gledajte da boje na vašoj glavi budu vodootporne. Ako niste u punk ili techno fazonu, najpraktičnije bi vam bilo a krenete sa pokupljenom kosom, zbog vetra i prašinčine.
Na fejs ide, naravno – ko preferira, neka šminka. Ali kakva? Što laganija. Svi znamo kako može da bude gadno na Exit-u kada drmne olujčina i provala oblaka. Ako ćemo biti blatnjave do kolena, ne moramo i u licu da izgledamo kao da smo došle sa monsunske svadbe (mislim, bukvalno). Može podloga, lagani tečni puder ili puder u prahu koji je vrlo sličan vašoj prirodnoj boji kože. Ako ga kiša delimično spere, da ne bude jako upadljivo. Obavezna je vodootporna maskara. Na usne stavite samo sjaj ili neki Labello u boji. Posle ića i pića, koje je neizbežno, ionako neće ostati ništa ili će ostati samo ružni razmazani delići. Ostalo što konzumirate – po izboru na vašu odgovornost.

Ako želite vaš festivalski imidž da upotpunite još nekim šminkanim detaljem, odlučite se najpre za oprobane varijante. Dakle, ako imate posebno omiljen komad šminke koji vas do sada nije izneverio u izlascima do ranih jutarnjih časova i ostao na svom originalno određenom mestu, slobodno ga upotrebite i u ovom vašem festivalsko – kozmetičkom izdanju.
A šta poneti na Exit? Pa ponesite šta god hoćete, ali opet na vašu odgovornost ;-) 
! Od kozmetike ponesite samo najosnovnije stvarčice kako ne biste stvarali red iza sebe dok vas bude pretresala teta policajka. Ponesite obavezno neke vlažne maramice, ukoliko budete morale da skidate celokupan makeup sa lica (to je u najekstremnijim slučajevima) i neke suve maramice za ruke i za eventualno sušenje. Imajte uvek sa sobom neku gumicu za kosu. Za korekciju šminke, dovoljno je poneti onaj pomenuti sjaj za usne (ovo važi za one najupornije).
Eto…Toliko. Mislim da je sasvim dovoljno.