Dying Your HairNa našu mejl adresu, na fejsbuku, ali i u komentarima na sajtu, najviše se čitateljki javlja sa pitanjima vezanim sa farbanjem kose. Ima tu dilema oko odabira odgovarajuće nijanse, hidrogena i marke proizvođača farbi, ima zahteva za savetima kako popraviti ili ujednačiti postojeću nijansu ili kako se farbati ukoliko imate osetljivu kožu glave. Pokušaću da ovim člankom objedinim što više spomenutih problema i odgovorim na većinu onih koji se najčešće javljaju.

Poslovi tipa “uradi sam” umeju često da zadaju probleme, ali znate kako se kaže – “Ako nešto želiš da bude urađeno kako treba, uradi sam!” Ukoliko želite da u privatnosti svog doma sami ofarabate svoju kosu, postarajte se da predvidite što više potencijalnih problema i da ih predupredite. U tu svrhu, sastavila sam spisak od nekoliko osnovnih stvari na koje treba misliti pre nego što otpočnete avanturu zvanu farbanje kose kod kuće.

Priprema

1. Odabir boje – budite realni.

Najbolje je da identifikujete vašu prirodnu boju kose i tena, pa da u skladu sa tim odaberete boju u koju ćete se ofarbati. Ne bi trebalo da pravite prelaze za više od tri nijanse svetlije ili tamnije, jer je sasvim moguće da će rezultati biti neprirodnog izgleda ili izostati. U tim slučajevima je i mnogo teže kasnije ispravljati grešku.

Moj savet je da uvek kupite za nijansu ili dve svetliju boju od one kakvu želite da dobijete na kosi, jer uvek je lakše dodati boju nego skidati je.

matching-hair-color-to-skin

2. Crvenkaste farbe – da ili ne?

Takođe, obratite pažnju da li vaša prirodna boja kose ima topli ili hladni podton. On se najviše vidi na prelivima kada posmatrate kosu na dnevnom svetlu. U zavisnosti od vašeg podtona treba i da odaberete nijansu farbe za kosu, bez obzira koja je boja u pitanju. Ako vaša prirodna boja kose ima crvenkasti ili zlatni preliv, dobro će vam stajati i farbe u takvim nijansama.

Haircolor levels

3. Usudite se da mešate boje

Ukoliko ste našli odgovarajuću boju za vas, ali vam se ipak ne dopada njen crenkasti sjaj, možete korigovati tu farbu sa malo zelene boje za kosu. Nje u ponudi ima među Keune mix bojama, a tako se i zove – 0/99 Zelena – Anti crvena.

Ukoliko se farbate u plavo, a po svaku cenu želite da izbegnete žućkasti ton, probajte sa pepeljastim ASH nijansama. Možete koristiti samo tu ili je u manjoj količini dodati vašoj već umućenoj plavoj farbi za kosu.

Imajte na umu da sede vlasi najbolje prekriva tamno braon farba i boja čokolade. Ukoliko želite da se farbate u crveno, a da pri tom izbegnete da vam sede vlasi budu narandžaste, treba da uzmete željenu crvenu farbu, pa u nju dodate čokoladne nijanse i isto toliko plave nijanse. Na taj način ćete dobiti crvenu koja dobro prekriva sede.
at-home-hair-color-for-all-textures

 

4. Uvek kupite veću količinu – izmešajte jednu farbu, ali imajte još jednu pri ruci.

Osim ukoliko nemate baš kratku kosu, dobro je uvek imati bar dva pakovanja farbe, jer se u poslednje vreme proizvođači odlučuju za sve manja i manja pakovanja. Najveću zapreminu imaju farbe za profesionalnu upotrebu, ali se one prodaju u pakovanju bez razvijača, rukavica, regeneratora za kosu i sl. Uvek imajte barem polovinu bočice hidrogena više. On može duže da stoji iako je otvoren, a često se jednostavnim dodavanjem hidrogena može malo dobiti na količini farbe. Neiskorišćenu farbu možete sačuvati za drugi put, ali je morate dobro zatvoriti i upotrebiti što pre.

woman haircolor

 

 

5. Veće promene? Budite sigurni u ono što želite.

Ako imate na umu neke drastičnije promene u boji kose, bilo bi dobro da prvo isprobate neku periku u željenoj boji i dužini ili da prvo isprobate zamišljenu frizuru na nekom od sajtova sa virtuelnim isprobavanjem frizura.

 

colorboosterhair redhead

 

6. Odabir formule i teksture farbe

Ukoliko želite sami da se ofarbate, preporučujem da uzmete neku farbu u peni. Tako ćete izbeći mnogo kapanja sa strane i razlivanja farbe po koži. To bi zato bio dobar izbor i za one sa osetljivijom kožom lica. Ukoliko imate jako gustu ili kovrdžavu kosu, odlučite se za tečnije farbe ili one u formi gela, kako bi lakše rasporedili farbu ravnomerno. Za suvlju i tanju kosu, najbolje je koristiti farbe sa dodatkom biljnih ulja ili neku kremastu formulu.

dye_hair_your_way

 

7. Ukoliko hidrogen kupujete posebno

Prema teksturi i formuli farbe, treba odabrati i hidrogen. Hidrogen, vodonik peroksid ili  H2O2 se može u prodavnicama naći u obliku kreme, gela ili tečnosti, pa bi trebalo odabrati odgovarajuću gustinu za vašu farbu u skladu sa time kakvu gustinu i teksturu ukupne smeše želite da dobijete.

Jačinu, odnosno koncentraciju hidrogena odaberite u zavisnosti od boje podloge. Ukoliko je podloga tamnija, bolje je koristiti 9% hidrogen, a za svetliju kosu i ukoliko želite manju promenu, dovoljno je koristiti 6%. Hidrogen od 12% bi trebalo koristiti samo u slučaju plavih nijansi. Kod tamnih farbi poput crne, tamno smeđe i srednje smeđe, dovoljno je koristiti hidrogen od 6%.

hair-dye-kit

 

8. Izbegavajte bazen

Hlor uništava kutikulu vlasi, što ostavlja prostora mineralima iz vode da dođu do njenog unutrašnjeg dela i delimično promeni njenu boju. Za najbolje rezultate, pokušajte da zaobiđete zaranjanje u bazen bez zaštitne kape otprilike par nedelja pre i par nedelja posle farbanja kose.

pool woman

 

9. Preskočite pranje kose par dana pre farbanja

Koža glave ima svoje prirodne masnoće koje luči kako bi stvorila zaštitni film od iritacija, pa tu njenu osobinu treba iskoristiti i prilikom farbanja kad se i iritacije kože najčešće dešavaju. Blago masna kosa je takođe mnogo jednostavnija za oblikovanje i bojenje. Tako ćete obezbediti najsigurnije farbanje i najbolje pokrivanje kose.

Farbanje

10. Pazite na odeću

Kada god se farbate ili farbate nekog, obavezno se od glave do pete obucite u staru odeću koje vam neće biti žao da upropastite flekama!

11. Zaštitite kožu

Na čelo, vrat i uši nanesite neku što masniju kremu. Na primer, Pavlovićevu mast ili univerzalnu Nivea kremu. Na masne površine se farba neće uhvatiti, pa ćete vašu kožu tako najlakše zaštititi od bojenja i iritacija.

plava farba

 

12. Nemojte se farbati posle 19h

Ovaj savet se ovde našao iz dva razloga. Prvi je zato što je za farbanje potrebno biti precizan i pedantan, a to ćete najpre postići ukoliko na raspolaganju imate dnevno svetlo. Drugi razlog je dostupnost pomoći, ukoliko nešto, ne daj Bože, pođe naopako. Ukoliko se farbate radnim danima pre 19h, moći ćete da ispravite grešku u farbanju ili dođete do bilo koje hitne službe u slučajevima alergija ili iritacija kože.

woman haircolor

Posle farbanja

13. Menjajte šampon

Većina šampona sadrži sulfate i druge jake hemikalije koje mogu sprati vašu novu boju. Koristite šampon za farbanu kosu koji je najblaži prema nanesenoj boji, pa će i rezultati farbanja duže trajati. Inače, za kosu je najbolje što ćešće menjati šampone.

14. Obavezno negujte kosu

Pakovanje, maska za kosu ili regenerator namenjen farbanoj ili hemijski tretiranoj kosi je obavezna stvar barem na nedeljnoj bazi ukoliko se farbate. Imajte na umu da nabavite neki od ovih preparata da možete negovati farbanu kosu i kada potrošite regenerator koji ste dobili u pakovanju farbe.

farbanje kose

 

15. Uklonite fleke sa kože

Najlakši način da uklonite fleke od farbe sa kože je da uradite blagi piling. Mnoge žene preporučuju da se ofarbana koža istrlja vlažnim vlasima kose prilikom ispiranja. To je takođe jedna vrsta mehaničkog pilinga koji možete praktikovati nakon ispiranja farbe sa kose. Ništa ne košta da probate.

 

 

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

58 komentara na “15 Stvari koje bi trebalo da znate pre farbanja kose kod kuće”

 1. Jelena - Evo jos jednog saveta za skidanje farbe sa koze lica-ukoliko imate pepela od cigara iz pepeljare dobro ce vam doci! Pomesate ga sa malo vode i vatom umocenom u to skidate farbu 100%! ;) A da li smeju da mesaju RAZLICITE farbe, tipa ta keune zelena i garnier?
 2. cherry - Naravno da smeju :) Hvala na savetu!
 3. Jeka - Stavka 12. Nemojte se farbati "pre" 19h... mala greškica ;)
 4. Dijana - Ja planiram da se farbam u med boju (garnierova sedmica plava) al pošto mi je prethodna boja bila mahagoni planirala sam da pomešam hidrogen od 6% u farbu kad se budem farbala drugi put samo je problem jer ne znam koliko hidrogena da stavim u jednu farbu zna li neko?
  • cherry - Pozdrav Dijana. Mislim da je taj hidrogen preslab za toliko veliku promenu boje. Naravno, ti sama odluči kako ćeš da iskombinuješ farbu i hidroogen. Piše u uputstvu za upotrebu te farbe (Garnijerove) koliko hidrogena treba staviti u odnosu na količinu farbe u pakovanju. Ako i staviš malo više hidrogena, nećeš mnogo ppromeniti stvari što se boje tiče, osim što smesa može biti jako žitka i nezgodna za nanošenje.
 5. Dijana - Pa šta mi vi savetujete da uradim da bi što pre dobila takvu nijansu?
  • cherry - Savetujem jači hidrogen (barem 8% ili 9%) i dovoljno strpljenja za najmanje 2 ili 3 farbanja. Ne bih da vas obeshrabrim, moguće je dobiti dobre rezultate. :) Samo sam htela da vas upozorim kako se ne biste razočarali u dobijenu boju, jer je zaista teško preći sa mahagoni boje koja je tamna i sa puno crvenog pigmenta u neku od plavih nijansi. Pokušajte, pa nam javite da li ste uspeli i kako (koju farbu ste tačno isprobali). Verovatno bi to zanimalo i druge čitateljke.
 6. Dijana - hoću :-).....hvala na savetu cherry ;-)
 7. Milica - Moja prirodna boja kose je tamno smedja,za nijansu svetlija od crne.Koristim Garnier-ovu 8.1 farbu(pepeljasto plavu) i dobijam svetlu nijansu smedje boje.Jako sam zadovoljna,mada planiram sa jacim hidrogenom sledeceg puta da je jos malo prosvetlim.
 8. SANJA - VEC 2god.se farbam u crvenu -moja prirodna boja je tamno smedja-i sad je vec kosa crvena koristim 9% hidrogen ali ceoni deo do usiju od kose je svetliji nego krajevi sta da radim :-( POZDRAV
  • cherry - Nemoj uvek farbati samo izrastak, nego i celu dužinu kose. Možda dosta vremena prođe od kada ofarbaš izrastak do farbanja krajeva kose, pa farba oksidiše i ima slabiji efekat na krajevima. Trebalo bi da se farbaš u salonu ili da nađeš spretnijeg frizera. :)
 9. blondy - B9Sta da radim kad omasim deo izrastka, tj ne zafarbam ga do kraja? mama mi je preskocila pramicak oko siski, kad stavim razdeljak sa druge strane, ne vidi se, ali sam sisana tako da ne mogu da menjam razdeljak. svi mi kazu da se ne vidi ali mene nervira, vidi se u korenu da je tu 2mm tamnije nego drugde..... :(
  • putovanjaisitonija blog - Do sad ti je verovatno vec izrasla kosa i na drugim mestima, ali ne vidim razlog da u takvim slucajevima ne prefarbas deo koji si propustila. Mrvica boje i mrvica hidrgena ce biti dovoljni za taj jedan pramen. Ne zaboravi samo da posle dobro zatvoris farbu kako bi je sacuvala za sledece farbanje
 10. Marija - Dobra večer. Moja prirodna boja kose je tamno smeđa, nemam sijede, već 5 godina se farbam u plavo, ali izrast mi je uvijek narančaste boje, potpuno drugačiji od ostatka koji je gotovo bijele boje. kako postići da mi cijela kosa bude ujednačene ledene nijanse? Koju farbu kupiti? Hvala vam :)
  • cherry - Pokušajte sa farbama za profesionalnu upotrebu. Keune, Loreal Professional, Free Limix, Macadamia Oil, Matrix,..
 11. Milica - Ofarbala sam kosu, medjutim ostalo mi je bas dosta farbe, cak za jos jedno farbanje. Da li ta farba sme ponovo da se iskoristi ili moram da je bacim? Inace zatvorila sam je folijom i planiram ponovo da se farbam za 2,3 nedelje. Da li smem da iskoristim taj visak ili ne? :)
  • goldie - @Milica onog momenta kada si pomešala hidrogen i farbu došlo je do hemijske reakcije i tako izmešanu farbu možeš samo tada koristiti. Ako je budeš koristila za par nedelja, neće raditi, neće ofarbati kosu.
 12. Ivana - Potreban mi je savet. Imam prirodnu tamno smedju kosu sa crvenkastim pigmentom i želela bih da se ofarbam u mahagoni boju, tačnije Loreal 550. Na kutiji je prikazano da bi mi ispala baš ta boja ako imam ovu prirodnu koju imam, samo imam strah da ne bude nešto na ljubičasto, da ne izgleda neprirodno. Volela bih da dobijem neku kestenjastu boju, koja ide na tamnu čokoladu-bordo. Ako neko ima savet, molim vas da mi pomogne. Hvala
  • cherry - Jedini način da budete sigurni da će odabrana farba na vašoj kosi ispasti baš onako kako ste vi zamislili je da isprobate. Ofarbajte se eksperimenta radi, a onda, ako nije to TO, krenite sa korekcijama.
 13. Fenfy - Ja sam igrom slucaja u Njemackoj gdje se nazalost nema kupiti Kuene farba. Imala sam tamnosmedje ofarbanu kosu i sad vec neko vrijeme farbam se u prirodno plavu boju ( Kuene br. 7), a bude mi svijetlo smedja boja. Ovdje sam vec mjesec dana i vrijeme je da farbam izrastak. Otici u salon ovdje je pravi luksuz. Farbala bih se sama, ali ne znam koju boju da uzmem. Ovdje u DMu ima kupiti L'orealove farbe, Garnier, Syos... Ima li mozda neko prijedlog neke nijanse??? Unaprijed hvaala
 14. Dusica - Cao, imam jedan problem, svoju kosu sam farbala milion puta u svim mogucim bojama, i pre mozda 2 meseca sam otisla kod frizera da mi na tamno braon skoro pa crnu kosu uradi ombre, stavljala je blans na krajeve, i ispalo je plavo, posle mi je stavljala neki preliv na kosu i posto mi je koren malo izrastao on se prosvetleo, i posle sam htela da se prefarbam u braon boju, uzela sam garnierovu neku pepeljasto plavu boju koliko se secam i koliko sam videla na onom katalogu boja kose je bila priblizno slicnoj mojoj prirodnoj boji i odlucila sam se za tu farbu, kada sam se ofarbala koren mi je postao zut, ostatak kose ostao iste boje (tamno braon do crne), a oni krajevi su malo potamneli, sad sta mislite koju farbu da uzmem da sve to prefarbam u tamno braon ili cak da li da probam kanu? Hvala unapred. :)
 15. Helena - Pozdrav svima.Moja priroodna boja je tamno smedja i vec dva puta sam se farbala Garnierovom crnom malinom koja ima ljubicasti odsjaj medjutim vec posle nekoliko pranja boja se skroz spere i vrati moja prirodna boja.Sad sam htela probam crvenkasto kestenjastu medjutim plasim se da mi se i to ne spere brzo kao predhodna.Sta da radim? Unapred hvala!
 16. cherry - Svi crveni pigmenti se relativno brzo ispiraju. Crvenkasto - kestenjasta će se takođe isprati i biti bakarno braon. Crvene farbe se moraju češće osvežavati. Pokušaj da pronađeš farbu za profesionalnu upotrebu ili neku kvalitetniju koja će se ipak sporije ispirati.
 17. Jana - Draga, prirodnu tamno braon-crnu kosu sam farbala tamno plavom, pri čemu sam je samo malo posvetlela u korenu. Kratko sam držala farbu, jer sam se uplašila da ne požutim. Tako su ostale sede i uglavnom tamna kosa. Htela bih da dobijem neku svetliju boju, smeđu, ali i da izbegnem žuti i crveni pigment. Tako planiram da kupim Evolution 6 i 7.1 i pomešam + 6% hidrogen. Da li ovo ima smisla? :) Hvala unapred!
  • cherry - Ima smisla :) I budite strpljivi. Sasvim je moguće da se creni pigment neće "ubiti" iz prvog pokušaja.
 18. Nina - Pozić svima.Moja trenutna boja kose je boja bakra keune 8.4 koja se već dosta isprala, sada bih da probam na ovu boju ofarbati se keune 8.1 da bih dobila neku svijetlo smeđu ... pa da vas pitam hoće li to uspijeti ? Hvala
  • cherry - Sve zavisi od kvaliteta tvoje kose, jačine hidrogena, dužine držanja farbe na kosi i naravno, tvog očekivanja. :) Niko ti ne može garantovati da će neko farbanje "da uspe" bez obzira na kvalitet farbe i odabir nijanse. Crveni pigment će sigurno zaostati, pa treba imati strpljenja kod prelaska sa bakarne na smeđu, pogotovo svetliju.
 19. Sanja - Cao Moja prirodna boja kose je tamno smedja, sada bih htjela da predjem u boju meda. Mozete li mi pomoci kako da dobijem tu boju? Hvala
  • Cakana - Zdravo,zelim da dobijem boju decije plavo. Stavljala sam na svoju prirodnu kosu farbe od garniera 8.1 i 9.1. Trenutno mi je konjak. Sta dobijam ako stavim boju 10.01 od garnier olia? I neki savet kako dobiti decije plavo (znam da je nemoguce).hvala unapred.
 20. Tamara - Cao Moja prirodna boja kose je smedja. Zadnji put kad sam se farbala koristila sam srednju plavu od palete i ispala sam jako tamna. Sada nakon par mjeseci od farbanja ,boja mi se isprala i sad imam narandzasti odsjaj sa tim da mi je izrasla moja kosa i imam nekakav cudan fazon ombri. Mada htela bih sad da posvjetlim boju kose u neku boju meda ,ali ne znam kako to da uradim ?kako da dobijem tu boju ?
  • cherry - @Tamara , @Sanja Odaberi boju koju bi želela da dobiješ u katalogu boja tvoje omiljene farbe. Možda bi bilo najbolje da probaš sa nekim profesionalnim farbama za kosu poput Keune, Matrix, Macadamia oil, FreeLimix,... Za boju meda (kao i za sve plave nijanse) treba uzeti 12% hirogen. Ako nemaš uspeha sa farbanjem kod kuće, potraži nekog frizera od poverenja i zamoli ga da ti napravi odgovarajuću mešavinu i ofarba te profi :)
 21. Tamara - prekjuce sam se ofarbala Still-ovim kolor samponom koji meni licno iygleda kao najobicnija crna farba...naime,pri pocetku farbanja pocelo je odmah na pocetku temena da me nesnosno pece da bi nakon pranja pocetak temena na jedno dva santimetra bio takodje ofarban, da ne pricam koliko mi je tek oko glave uhvatila farba pa sam koliko toliko skinula pepelom...zanima me da li je ovo slucajno reakcija na prethodno koriscen sampon protiv vasi posto sam ih pre toga dobila od deteta...koristila sam ekoped-a
  • cherry - Still-ove farbe, tj. kolor šamponi jesu malo agresivniji. Sasvim je moguće i da šampon koji ste koristili sadrži u sebi nešto agresivnije za kožu zbog kojih je vaše teme postalo malo osetljivije.
 22. Sladja - Ofavbala sam se u plavu boju i to je ispalo zuto. Sad sam kupila smedju(boju svoju priroodnu) da se ofarbam odmah sutradan. Da li se to moze?
  • cherry - Naravno da može, mada nije preporučljivo, jer će izuzetno oštetiti kosu.
 23. Isidora - Juce sam bila kod frizerke radila mi je tzv sunce u kosi, prosvetlila mi je krajeve u plavo. Inace sam prirodna ridjokosa ali sam htela da mi krajevi bas budu plavi. Ispalo je jedva primetno, stavila mi je blans uz hidrogen od 3%. Sta mogu da uradim u kucnoj varijanti a da ih jos vise projjsvetlim? Cak sam razmisljala da stavim jaci hidrogen na krajeve ali s obzirom da se do sada nisam farbala ne znam kako ce ispasti. Hvala
  • cherry - Imam potpuno isto iskustvo kao i ti. :) Jedino što možeš da uradiš da bi posvetlela kosu, a da to bude primetno odmah je da staviš sam hidrogen ili blanš (sa hidrogenom barem 6%). Kosa će ti tako biti izuzetno suva i lomljiva, ali s obzirom da je to na krajevima, možda se i isplati. jer ćeš krajeve najpre i šišati. Ti sama oceni šta je bolje za tebe, da ideš na još svetliju varijantu ili da ostaviš sadašnju, ali sa življom i zdravijom kosom na krajevima koja se manje mrsi.
 24. Jo - olla :) Prirodna boja kose mi je pepeljasto smedje/plavo. davno je nisam videla, pa sam je i zaboravila. :) Dugo sam vec crvenokosa, uglavnom kombinacija paletine r15 i freelimix 7.666 (sa kombinacijom paletinog hidrogena i hidrogena od 6 ili 9 %), i sve mi se brze boja ispira, bez obzira da li je perem jednom nedeljno, ili svaki drugi dan. to je prvo sto ne mogu bas da shvatim, ali to mi nije toliko bitno. :) najbitnije je sto sad hocu da predjem u neku "malina" boju, ali nista konkretno ne mogu da nadjem, pa ako ima nesto da se preporuci, da li kao jedna farba ili da se mucka boja, :) hvala :)
 25. Marija - Htela bih pitati imam crnu kosu izrasla mi je oko 2 meseca dosta htela bih tamno smedju koju da uzmem farbu ? I DA LI sa nekom mesavinom da mi ne ostane gore svetlo dole crna ?
 26. jaca - Pre godinu dana sam presla u crvenokose ,a bila sam plavusa 10 god. Kosa mi je do ramena otprilike i verujem da je plava kosa skroz izrasla ispod crvene. Zanima me zasto ne mogu i dalje da izvucem crvenu boju na krajevima,uvekj su svetliji od vrhova. Probala sam sve moguce farbe,.sajos,ceri,subrinu profesional,eksplicit paletu,ma sve kombinacije i ne vredi,uvek isto. Sisam se redono,skracujem i tanjim kosu. Da li da probam sa 3% hidrogena uz Seri vatreno crvenu da izvucem boju? Hoce li mi se manje ispirati boja,bar da ne budem sarena? POz i hvala na odgovoru unapred.
 27. ginger - Imam pixi frizuru koja koja je malo obrasla kosa mi je bila zdrava i bojana navodno prirodnom sesticom kod frizera odmah je vukla na crveni pigment. Poslije 2 mj.sam se ofarbala kenue 5. I ispala crna. veceras, mjesec danna od toga sam napravila blans kupku sa 6% hidrogenom i drzala nepunih 20 min. Kosa mi se nije ostetila ali je prilicno crvena. Nemam nista protiv toga, pase mi uz blijedi ten i svjetlosmeđe oći. Ipak kupila sam loreal prodigi 7.31 i zanima me sta da napravim jos da mi se ta boja primi? Mozda jaci hidrogen nego ovaj u kutiji..12%?
 28. Su - Cao, imam jednu dilemu. Danas sam resila da se ofarbam, koristim garnier pegicu, ali nema dovoljno farbe, da li mogu da umutim jedno jaje i da dodam u farbu kako bi dobila na kolicini. Da li ce to poremetiti boju. Pozdrav
 29. Aleks - Ćao! Imam uspešno urađen baleaž u frizerskom salonu,a izrastak sam već dva puta ofarbala u braon i skratila kosu dva cm,pa bih da dodam plavo-smeđih pramenova kod kuće ,taman toliko da osvežim sad već prelaz koji liči na ombre -malo dublje da izvučem dvadesetak pramenova.E sad ,pošto ne zelim da koristim blanš,jer mi je kosa jako osetljiva,a Garnier najsvetliji tonovi neznatno mogu da mi posvetle braon farban gornji deo kose,da li u vec fabricki pripremljen razvijač iz farbe da dodam hidrogen 12%,ili šta mi već savetujete?Ne znam puno o farbanju,znam samo da se pomeša farba i razvijač,koji se kupe zajedno u pakovanju. Hvala!
 30. Supergirl - Pozdrav! Imam prirodno pepeljasto smedju boju kose i farbam je duze vrijeme. Posljednji put sam je bojila syoss vibrant colors sunlit copper 5.77. Zeljela bih postici neku svjetliju smedje narancastu boju. Imate li neki savjet koju bih boju mogla mijesati sa palette deluxe colors intensive shiny copper 562 da bih dobila nesto takvo? Hvala!
  • cherry - Pozdrav, Supergirl! Mislim da si odabrala finu nijansu farbe za to što želiš da postigneš. Ne vidim zašto bi trebalo da je mešaš sa nekom drugom bojom. Ipak, ako želiš da "doteraš" nijansu, možeš pokušati sa nekom od Garnier Color Sensation. One nisu mnogo skupe, imaju dobre pigmente i veliki izbor bakarnih, tj. smeđe/narandžastih boja. Recimo br. 6.46 Red Amber Brown. Jače narandžastu možeš postići i sa malo jačim hidrogenom. Još jedan predlog bi bio Garnier Olia Intense, recimo br. 7.40. Ja lično, sa tim farbama imam dobro iskustvo. :)
 31. tijana - Pozdrav! Imam srednje smedju prirodnu boju kose...na tu boju sam radila pramenove u 3 boje i najsvetlija boja bila je kao sunce u kosi... nakon tova sam stavila jednom preliv kod frizera i nisam bila bas zadovoljna zbog narandzastog odsjaja.. kupila sam sayoss olia 3.0 pearl blond boju i ofarbala se i dobila zut koren... sta sada da radim da bih ga se resila,a da mi kosa bude boje prvih svetlih pramenova bez blansa? :)
  • goldie - Možda bi trebala da odeš kod frizera i da proba da ti stavi neki preliv samo na koren kako bi se korigovala boja.
 32. Jelena - Cao. Farbala sam se u tamno smedju boju. Sada sam kupila intezivno crvenu. Da li ce mi kosa biti sarena zbog potpuno razlicitih nijansi ili ce poprimiti crvenu boju? Pozdrav :)
  • goldie - Draga Jelena, to zaista zavisi od odabrane farbe (od proizvođača) i hemije koju koriste. Takođe zavisi i od tvog tipa kose. Ali Evo ja sam se ranije farbala iz smeđe u crvenu i uspevala sam budem crvena bez problema. Možda ti neće biti baš jaka crvena boja nakon prvog farbanja, pogotovo nakon tamno smeđe boje koja dobro prekriva.
 33. Farah - Pozdrav, Farbala sam se u plavo godinu dana i vec nekoliko mjeseci se farbam u smedje nijanse. Problem je sto mi je izrastak uvijek totalno drugaciji od ostatka kose, tj. svjetliji. Kako da izjednacim boju i u koje njianse da se farbam kako mi izrastak ne bi bio svjetliji a vrhovi tamniji, s obzirom da je bila blajhana kosa? Molim vas pomozite mi :(
 34. vesnaci - pozdrav, farbam se vec duzi period u zelji da dobijem pepeljastu ah boju unatoc svim pokusajima kosa mi je i dalje svjetlo zuta.. da li bi mogla koristiti garnier 8.1 da bi postigla taj rezultat i koliko jak hidrogen bi trebala uzeti.. unaprijed hvala
  • cherry - Pozdrav :) Farba sa brojem 8 je suviše tamna da bi izbelela kosu i na njoj se video pravi ash ton. Potrebna vam je farba sa brojem 10 (barem). Savetujem da probate neku od profesionalnih farbi: Keune, Macadamia OIl, Free Limix, Matrix,... Jedino na takoj izbeljenoj kosi nećete imatu žuti odsjaj i jedino na njima ćete zapravo videti sivu boju. Sa takvim farbama ide 12% hidrogen.
  • Coka - Prirodna kosa mi je dosta tamna, a vec duzi period sam platinasto plava. Moja topla preporuka je syoss platinium posvetljivac..ima ga i liliju i malo je jace od 500rsd, a cesto je i na akciji :) koristim ga vec dugo i nikada me nije izneverio :) pa eto, mozda nekome bude značila ova informacija :) pozdravv
  • jecka - hej,citala sam da garnier olia10.1 je pepeljasta,neke devojke su se zalile da su maltene sive,tako da probaj s tom farbom da ubijes zutilo
 35. Jocica - Imam tamno braon boju kose i htela sam da uradim neki svetli pepeljasti balayage, ali su mi frizeri rekli da bi morao prvo blans, pa tek onda farba, a ja to ne zelim. Koju farbu mi preporucujete da izvucem sama neke svetlije pepeljaste pramencice, a da mi se lepo slazu sa mojom bojom, cisto malo da je osvezim. Hvala unapred.
  • cherry - Pozdrav :) Preporučujem neku od profesionalnih farbi za bojenje kao što su npr. Matrix farbe, FreeLimix, Keune, Macadamia Oil,... Možete ih pronaći u Aleksandar parfimerijama ili u Liliju. Uzmite neku od najsvetlijih, bisernu, srebrnu, pepeljastu i 12% hidrogen. Najpre (biserno) plavom izvucite pramenove, pa momentalno nakon ispiranja našamponirajte kosu pepeljastom farbom/prelivom i isperite. Ovo bi trebalo da ima ok rezultate, ali će sigurno biti blaži nego sa blanšom.
 36. Veronika - Imam srednje smedu kosu i htjela bi biti plavusa,dugo se vec nisam farbala, bila sam i crna pa opet smeda a sad mi je kosa vec dkoro prirodne srednje smede boje jer se nisam dugo farbals, pa imate li kaksv savjet kako da sada postanem plavusa?

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.