michelle pfeiffer 500
Kako starimo, neke stvari nam jednostavno više ne stoje toliko dobro. Koža luči manje masnoća i postaje suvlja, bleđa i sklonija perutanju. I pored nege proizvodima za zrelu kožu, proces starenja ostavlja traga i ne može se izbeći. Svaki pokušaj da se plastičnim operacijama ili botoksom kompenzuje i povrati mladolikost, na žalost je privremen, skup i nosi sa sobom gomilu mogućih neželjenih nuspojava.

Ovo sve ne mora obavezno da znači da ćete i vi sa godinama lošije da izgledate. Možete jednostavno izbaciti neke stvari i uneti malo promena u načinu vašeg šminkanja, tako da vaš izgled može biti kao kod jedne od onih žena za koje se kaže da dostojanstveno stare, kao vino. (Na slici Michelle Pfeiffer, 56 godina)

Verujemo da već i sami dobro znate da kod žena ‘u godinama’, za dobar izgled je potrebno imati dobru genetiku i koristiti kozmetičke proizvode za zatezanje i hidrataciju kože i raznorazne antiride, ali evo šta možete učiniti sa vašom kolekcijom šminke.

  • Zamenite tamnije ruževe za usne svetlijim, pomalo prozračnim nijansama.
  • Otarasite se crnog ajlajnera. Umesto ovog, koristite onaj u braon, tamno sivoj ili teget boji. Izbegavajte debele linije.
  • Maskaru stavljajte samo na gornje trepavice.
  • Od rumenila u kamenu ili prahu, koža će vam samo biti suvlja. Počnite da koristite rumenila u formi kreme ili gela.
  • Kada nanosite rumenilo, držite se podalje od linija koje polaze od donjeg dela nosa do uglova usana. Dodavanjem boje, linije će se samo dodatno naglasiti.
  • Olovku za usne zamenite kreonom za usne, jer on ima više hidratanata.

Kada budete odabirali ruž za usne, savetujemo da pokušate sa nekim nalik na ove (s leva): MAC, Glaze Lipstick in 1N, svetao, sedefasto zlatan sa dodatkom biserno roza; Shu Uemura, Rouge Unlimited Lipstick u boji Gold Beige; Pink Beauty, Luscious Lip Sheer Lipstick u boji Mabel.

MAC ruž za usne Shu Uemura ružpink beauty Mabel