Toliko je devojaka spazilo beli ajlajner u prodavnicama, među morem različitih boja, ali nikada nije kupilo jedan ovakav, jer nisu znale šta će im i kako ga upotrebiti. Pretpostavljaju da se on ne koristi kao i svaki drugi ajlajner baš zbog njegove neubičajene boje. Beli ajlajner se, ustvari, može koristiti na mnogo interesantnih načina.

Možete iskoristiti priliku i pročitati nekoliko saveta koji vam mogu pomoći i dati ideju za upotrebu ovog zanimljivog kozmetičkog proizvoda:

1.  Možete uokviriti oči sa njime kao što to i obično činite sa ostalim ajlajnerima (crnim, braon ili sivim). Njime se može iscrtati i gornji i donji kapak da bi se oko posebno naglasilo. Ovo, međutim, izuzetno privlači pažnju, pa to ostavljamo samo najhrabrijim.

beli ajlajner beli ajlajner

2.  Ako želite da vam oči izgledaju svetlije i veće, iscrtajte ovim ajlanerom samo donji  kapak. Kada se šminkate po vašim uobijčajenim procedurama, čak i kada stavljate crni ajlajner na gornji kapak, dodajte malo bele u unutrašnji ugao donjeg kapka. Ovo će se jedva primećivati, a vaše oči će biti istaknute.

beli ajlajner beli ajlajner

3.  Za interesantnije efekte namažite više različitih slojeva ajlanera. Stvorićete sasvim novi izgled ako prvo uokvirite oči belim ajlajnerom, zatim preko njega iscrtate tanju liniju nekim tamnijim, npr. crnim ili teget ajlajnerom. Ovo stvara vedriji utisak i svetlije oči, a dovoljno je diskretno za relativno normalan izgled, kakav treba da imate, recimo, na poslu.

beli ajlajner beli ajlajner

4.  Promenite boju vašeg belog ajlajnera u neku zanosnu nijansu koristeći senku za oči. Sve što treba da uradite je da sa malo neke svetlije senke za oči pređete preko bele linije. Zatim, očetkajte višak boje sa kapka nekom većom okruglom četkom. Senka na kapku će biti svetlija, a boja će biti po vašem ukusu. Ovo znači da sada imate ajlajner u boji svih vaših senki u za oči.

beli ajlajner beli ajlajner zuti ajlajner

5.  Za dodatno posvetljavanje i naglašavanje, stavite malo belog ajlajnera u unutrašnje uglove očiju. Iscrtajte belom gornji i donji kapak od unutrašnjeg ugla pa do dužine od oko pola centimetra. Ovakav način šminkanja će zaista privući pažnju na vaše oči bez prevelike promene u celokupnom izgledu. Ovo je odlično rešenje za pospane oči.

beli ajlajner beli ajlajner

Sa ovim tehnikama koristićete beli ajlajner kao pravi profesionalac. Ne samo da će se izgled vaše šminke vidno popraviti, nego ćete i vaše oči učiniti po potrebi većim i svetlijim što se predviđa za modni trend u šminkanju za predstojeću jesen .

Pokušajte da pronađete ajlajner u gelu ili onaj koji se može uvući nazad u futrolicu. Oni su najpraktičniji. Za kraj, da vas podsetim da visoka cena ne znači obavezno i kvalitet. Najbolji ajlajneri su oni koji vama najviše odgovaraju, a njih ćete pronaći isprobavanjem.