Nemojte se mrštitiNaša okolina je ratna zona za našu kožu. Sa svih strana vreba opasnost. Uv zraci narušavaju stvaranje kolagena i elastina, a oni su upravo zaslužni za održavanje zdrave i glatke kože. Vremenom ovo vodi do karakterističnih znakova preuranjenog starenja kao što je opuštanje kože, dekolorizacija kože, gubitaj sjaja i stvaranje sitnih bora. Pored UV zraka, nepovoljno na kožu utiče i zagađenje vazduha, vode, radijacija i dim cigareta.

Zbog svih ovih negativnih uticaja potrebno je dodatno pomagati svoju kožu adekvatnim proizvodima za popravljanje i zaštitu kože.

Koristite kreme sa antioksidantima

Upotrebom antioksidanta u redovnoj nezi kože, dobijate prvu liniju odbrane od slobodnih radikala koji ugrožavaju Vašu kožu. Imate veliki izbor antioksidanta, pa stoga pogledajte ove ključne sastojke: vitamin C, vitamin E, glutation, nar, idebenon, ekstrakti grožđanih semenki, alfa lipoična kiselina… Kada se oni koriste u kombinaciji sa blokatorima sunca, dobijate sigurnost i zaštitu Vaše kože.

Koristite kreme koje sadrže sastojke koji pojačavaju proizvodnju kolagena i elastina
Sledeće sastojke možete pronaći u kremama i serumima koje potkrepljuju i hrane kožu koja počinje da stari.

Peptidi su složeni proteini koji stimulišu sintezu kolagena i elastina. Oni imaju antiupalno dejstvo i pomažu u lečenju kože. To ih čini idealnim za upotrebu nakon kozmetičkog tretmana.

DMAE (Dimetilaminoetanol ) je sastojak koji se prirodno nalazi u ljudskom nervnom tkivu i u tkivu nekih vrsta morskih riba. Ovo je odličan sastojak za poboljšanje i zatezanje kože, takođe dobar i za toniranje kože.

Retinol je derivat vitamina A i pomaže u smekšavanju bora i stimuliše regeneraciju kože. (Ko-enzim Q10 je alternativa Retinoidima i vitaminu C. Manje iritira kožu, ali su i rezultati slabiji. Rastvorljiv je i odličan antioksidant. )

Prirodni ekstrakti i minerali iz raznih izvora takođe mogu biti od pomoći tako što pomažu u produkciji kolagena u poboljšava teksturu kože.