jo101106_01-thumbMislili ste da je ovo još jedan od tipičnih tekstova samozvanih eksperata za lepotu, super savet iz šarenih novina i beauty blogova? Prevarili ste se! Ovo je naš nesebičan pokušaj da pomognemo ženama i kažemo im šta pali kod nas i naših dlakavih nogu.

Izležavate se, pijuckate kaficu, gledate omiljenu seriju… Kome bi pri zdravom razumu palo na pamet da se naginje u kadi 20 minuta, diže i širi noge, sapunja, struže žiletom, ispira… Ah, da… Istupio se od prošlog puta, treba kupiti novi… Ili još gore, otići u salon, zakazati, peći se voskom, trpeti nemilosrdno čerupanje sado – mazo nastrojene devojke sa sumnjivim sertifikatom kozmetičarke, pa čekati da prođe crvenilo…

Ni treća varijanta nije nimalo utešna. Prevlačenje malog brundajućeg aparata desetinama minuta koji suptilno čupka sve teže uhvatljive dlačice, ostavljajući za sobom gomilu peckavih osećaja i malja na sve strane. I opet crvenilo… Booooring! A vreme je da se rešite dlaka. Nije da nije!

U svetu kakvom živimo, nemilosrdnom po jednu Kremašicu, gde se ženama ne prašta ni najmanja greščica u njenom spoljašnjem izgledu, čini se da je dobro vreme za depilaciju svaki slobodan trenutak. Pa kako onda naterati sebe na prionuće ovom Sizifovom poslu?!

pedicureMoj predlog je da sredite i namažete nokte na nogama. Mislim, to možete i iz te udobne fotelje. Zvuči jednostavno? Zapravo i jeste. Objasniću se.

Kada ovo učinite, ugledaćete svoje lepo oblikovane nokte na nogama sa kojih se tako lepo presijava vaša omiljena boja laka za nokte, a nad njima četu uspravnih debelih čekinja koje nadmeno i izazivački pilje pravo u vas, ponosno podsećajući da ste vi i čuveni begunac beogradskog zoo vrta, Sami, imali zajedničkog pretka. Ovaj prizor bi trebao biti dovoljno dobar stimulus da vas pokrene na akciju. Za isti efekat kod malja na preponama, pokušajte sa oblačenjem para vaših omiljenih i najfinijih tanga gaćica (ako razumete na šta ciljam). Mislim, zamislite samo ova zanosna bedra na slici ispod u svoj svojoj prirodno-dlakavoj lepoti.

waxing

monkey-girl_copyOno što se, međutim, pokazalo kao jedna od malobrojnih razlika između nas i prosečnih primata, je aktuelno stanje tehnološkog napretka i naš odnos prema malim crnim (ređe žutim ili riđim) gadovima što se nezaustavljivo probijaju kroz kožu. Možda vam je sada i drago što niste ženka šimpanze, ili možda nije… Svejedno, nemate izbora.

Zato sada, ako vam se zgadilo ono što vidite, a verujem da jeste, trk! Ko pod tuš, ko kod teta kozmetičarke, a ko po svoj mali električni depilator. Zamislite, čak ima i sistem hlađenja kože i mini masažer! Đavo Švaba, šta je napravio!

Dovraga, opet sam zaboravila da ga očistim posle korišćenja! Baš sam majmun!