Coffee+and+Oatmeal+Body+Scrub+Do+It+YourselfNe možete se rešiti suve kože na telu? Planirate odlazak na depilaciju voskom ili nanošenje preparata za samopotamnjivanje? U vašoj kozmetičkoj kolekciji za negu tela, biće vam potrebno nešto više od losiona ili mleka. Dobra je ideja da u tom slučaju nabavite neki dobar piling za telo. Dopašće vam se osećaj glatke i nežne kože nakon upotrebe ovakvog preparata. Nastavite sa čitanjem ovog članka i odlučite kakav piling je najbolji za vas.

 

 

Zašto bi trebalo koristiti piling za telo

Umesto da se protiv ekstremno suve kože na nekim delovima tela borite iznova i iznova nanošenjem višestrukih slojeva losiona, bolje je doći do same srži problema koristeći neki od pilinga za telo. To je najbolji način za otklanjanje suvih ljuspica mrtve kože, jer ćete poliranjem grubih površina doći do svetlije, mlade i glatke kože. Još bolje, koristite neki od pilinga koji u sebi imaju dodatnih negujućih i aromatičnih sastojaka kao što su esencijalna ulja. Ona vam dodatno mogu priuštiti pravo spa-tretman iskustvo, i to u privatnosti vašeg doma.

piling nogu

Piling kože je izuzetno dobra stvar i pre depilacije voskom, jer se na taj način ukloniti mrtve ćelije sa površine kože i učiniti depilaciju delotvornijom. Lakše će se uhvatiti voskom i one kraće dlačice, što će rezultirati proređivanjem vaših poseta salonu za depilaciju.

Takođe, piling tela pre nanošenja preparata za samopotamnjivanje bi trebao biti neizostavan korak. Teneri za potamnjivanje bez sunca koriste hemikaliju kao aditiv boji koja potamnjuje kožu tako što reaguje sa amino kiselinama na njenoj površini. Da biste izglačali i ujednačili površinu svoje kože, morate ukloniti sve mrtve ćelije pre nanošenja samopotamnjivača.

 

8bodyscrub

 

 

Koji piling za telo je odgovarajući za vas

Ipak, odabir pravog pilinga za telo je malo zahtevniji zadatak nego što se to u prvi mah čini. Veoma je važno biti posebno obazriv kada god kupujete neki preparat koji je i iole abrazivnog dejstva. Stoga, bitno je da imate sve potrebne informacije pre nego što odete u kupovinu ovog dela kozmetke. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći prilikom odabira savršenog pilinga za vas.

 

natural-body-scrub-with-coffe-granules

 

 

  • Ukoliko imate osetljivu kožu, opredelite se za neki šećerni piling za telo. Nije loše da u tom slučaju potražite neki preparat ove namene sa natpisom sugar scrub. Izbegavajte pilinge za telo koje su na bazi soli, jer je jedna od njihovih glavnih karakteristika detoksikacija, a takvi sastojci lako mogu iziritirati osetljivu i suvu kožu.

 

  • Ukoliko ste skloni pojavi akni na koži tela, npr. na leđima, ramenima ili dekolteu, odaberite piling za telo koji sadrži aktivne sastojke kao što su glikolna ili salicilna kiselina. Potražite one pilinge koji među na listi sastojaka sadrže stvake glycolic acid ili salicylic acid.

 

  •  Ako želite da piling radite često, potražite preparat sa finim i sitnijim granulama. To znači da vam treba neki blagi piling (eng. mild scrub). Ukoliko vam treba piling za grublju ili zadebljalu kožu, potražite neki piling sa krupnijim granulama, kao što je recimo onaj sa mlevenim košticama  kajsije ili zrncima morske soli.

 

  • Ukoliko imate izuzetno suvu kožu, odlučite se za neki piling za telo koji sadrži esencijalna biljna ili mineralna ulja, a možete odabrati i bilo koji piling na bazi hidratantne kreme. Za masniju kožu, mnogo su bolji pilinzi sa prirodnim sastojcima, kao što je ovseno brašno ili ovsena kaša, papaja, limun,… Vama bi posebno prijali pilinzi koji se mogu napraviti kod kuće od namirnica koje imate u frižideru. Bez mnogo ulja, naravno.

 

  • Ukoliko je piling za telo koji obavljate kork vašeg rituala pre nanošenja samopotamnjivača, najbolje je da izbegavate pilinge koji sadrže šećer ili so, a koji su na bazi ulja. Ostaci od uljanog pilinga mogu apsorbovati nešto od samopotamnjivača koji ćete nakon pilinga naneti na kožu, pa se mogu javiti fleke i nejednaki tonovi boje na telu.

Pogledajte neke od pilinga za telo u našoj bazi recenzija, možda vam i to pomogne da se odlučite.

 

sugar_body_scrub