crveno-beliNekada je tako malo potrebno da dobijemo inspiraciju kako da iscrtamo naše nokte. Potrebno je malo mašte, volje i strpljenja. Tehnika iscrtavanja noktiju ne mora uvek biti naporna i teška, nekada uz malo truda možete dobiti odlične efekte. Jedna od zanimljivih „fora“ je prikazana na slici levo.

1. Prvo je ofarban nokat u jednu boju (belu)

2. Potom su korišćene samolepljive trakice koje možete iseći i sami od bilo kod samolepljivog kolaž papira.

3. Kreirate zebrice od trakica

4. Namažete drugi lak preko (crveni na slici)

5. I onda skinete trakice i dobijete zebrasti nokat. :)

U zavisnosti koje boje koristite, možete dobiti interesantne kombinacije.

Ombre lak za nokte

Kako je ombre frizura bila moderna prethodnih godinu dana, bilo je očekivano da se i ombre na noktima popularizuje. Kako sami da dobijete Ombre efekat na noktima pokazuje slika ispod.

Ombre nokti

1. Namažite prvi sloj laka

2. Kao na slikama, pomešajte jednu pored druge, dve boje laka za nokte

3. Uzmite parče sunđera

4. Sa sunđerom tapkajte po boji a potom to prenesite na nokat.

5. Obrišite višak laka na prstima i dobili ste ombre efekat.

Plavo-zlatna kombinacija

Umesto sunđera možete koristiti i razne druge materijale. Recimo na primeru ispod korišćena je kesa za zamrzivač. Ovo je ok ideja ako želite preko mat laka da nanesete zlatan ili srebrni lak ili recimo neki lak sa krupnim šljokicama. Mislim da kombinacija nanošenja mat laka na mat lak ne bi ispala ovako lepo. I obratite pažnju da između plavog i zlatnog laka nema velikog kontrasta u boji. Da je kontast veći, uočljivije bi bile greške koje se dobiju nanošenjem laka na ovaj način.

 

plavi sa zlatnim

Novogodišnja inspiracija

Evo i jedne super ideje za novogodišnje praznike. Potrebmo je da nabavite zeleni lak za nokte sa krupnim belim šljokicama kako bi dobili baš ovaj efekat. Prvo nanesete podlogu u jednoj  boji (siva u ovom slučaju). Potom samolepljivim trakicama koje možete sami napraviti a možete ih i kupiti u parfimeriji napravite oblik jelke. Prvo nanesete zelenu mat boju laka. I onda na kraju po istom šablonu jelke nanesete zeleni lak sa šljokicama.

Možete probati i neku drugu kombinaciju. Recimo nakon nanošenja zelenog mat laka ako nemate šljokičavi zeleni lak, uzmete recimo bezbojan šljokičavi lak i mestimično nanesete šljokice po „jelci“.

jelka

Evo još nekoliko ideja za kreiranje interesantog manikira. Ja se nadam da sam vas inspirisala. Ja sebe jesam i odoh da farbam nokte :D

Minions

minions manikir

Skeleton manikir

skeleton manikir

 

Kavijar manikir sa kuglicama

 

kuglice