Ne tako davno, znati kako izgledati mlađe se smatralo isto što i znati kako izgledati lepo. Srećom, dani kada smo se svi nadali da ćemo imati zauvek 22 godine davno su prošli, jer su nam brojne dame pokazale da lepota nikada ne bledi sa godinama. Ipak, održavanje našeg najboljeg izgleda kako starimo može uključivati malo znanja; na kraju krajeva, kako starimo, naša koža i kosa se menjaju, što zahteva prilagođavanje metoda i zaliha koji se koriste za njihovo isticanje i negu.

Graciozno starenje je mentalitet, to je priznanje da postoje stvari koje ne možete da promenite, ali prihvatanje da postoje stvari koje možete da uradite da poboljšate efekte unutrašnjeg starenja i sprečite spoljašnje starenje.

Nakon 40. godine, nega kože postaje važnija jer proces starenja uzrokuje da se koža menja na više načina. Tokom ove faze, nega kože postaje izuzetno važna.

Režim nege kože: Investirajte u temeljni režim nege kože koji se sastoji od toniranja, hidratacije i čišćenja. Koristite proizvode dizajnirane za rešavanje određenih problema kao što su bore, staračke pege i fine linije.

1. Uključite masažu lica u svoju rutinu.

Masaža lica treba da bude redovan deo vašeg režima, bez obzira na to da li vam je potrebno zatezanje vilice, podizanje i oblikovanje jagodica ili nemate još prve znakove starenja u predelu oko očiju. Masažom se postiže povećan protok kiseonika i krvi u tkivo. Linija vilice ne stari brže; nego je rezultat postepenog gubitka gipkosti. Savetujemo svakodnevnu masažu koja može da dovede do promene u ovoj oblasti. Fokusirajte se na mišiće obraza, jer oni imaju sposobnost da podignu liniju vilice.

masaza lica

2. Uvedite vitamin C u svoju rutinu

Formiranju kolagena i elastina u velikoj meri pomaže vitamin C. Mi preporučujemo stabilne oblike vitamina C jer manje iritiraju kožu i ne izazivaju osetljivost na sunce. Danju ili noću, koristite ih nakon čišćenja i toniranja, ali pre nanošenja hidratantne kreme, serumi su najefikasniji.

3. Koristite ruževe sa hidratantnim formulama.

Linije na usnama postaju sve uočljivije kako stare. Tamne nijanse imaju sposobnost da „krvare“ i ističu linije usana. Izbegavajte ove nijanse i tražite rešenja sa hidratantnim elementima koji će tretirati i hidrirati usne umesto da ih dehidriraju. Za nežniji izgled, držite se ružičastih, breskvasto-nudes, boje kože, pa čak i svetlih bobičastih tonova.

4. Izbegavajte pudere sa mat formulom.

Cilj mladalačke kože je da liči na zdravu, hidratizovanu i blistavu kožu, tako da je najbolje da se odlučite za podlogu i korektor sa završnom obradom koja izgleda prirodnije nego mat. Međutim, možete koristiti hidratantnu kremu da potpuno razblažite i orosite mat podlogu. Ako odlučite da to uradite, uverite se da koristite ulje kao bazu ako je vaša podloga na bazi ulja ili hidratantnu kremu na bazi vode ako je vaša podloga na bazi vode.

5. Ne zanemarujte vrat.

Na vratu i dekolteu lipidni sloj je smanjen za 30-40%, što dovodi do bržeg starenja. Idealnu granicu između lojnih žlezda stvara naša vilica. Najvažnije je da se prema svom vratu i dekolteu ponašate kao da su dva različita dela vašeg tela, tako da dobijaju dve različite vrste nege. Ne zaboravite da masirate ove regije. Oni će takođe pomoći u podršci za podizanje lica. Vaša svakodnevna hidratantna krema će biti dovoljna na ovim mestima; specijalne kreme i serumi zaista nisu potrebni.

nega vrata

6. Birajte toplije nijanse farbe za kosu

Predlažemo da koristite tople, zlatne tonove u nizu boja. Izbegnite pepeljaste tonove, jer mogu imati mnogo sivih nijansi.

7. Nosite SPF na licu i vratu svaki dan

Mnogi ljudi zaboravljaju na vrat, iako je to jedno od prvih mesta (zajedno sa područjem ispod očiju) na kome se vidi starenje. Preporučujemo SPF 30 ili više, širokog spektra (UVA i UVB), kremu za sunčanje bez mirisa.

8. Držite se gustih obrva

Jasno investirajte u proizvod koji će vam pomoći da popunite sve praznine duž obrva; smelije, definisanije obrve stvaraju iluziju mlađeg lica. Nađite rešenje koje kombinuje preciznost olovke sa mekom, prirodnom teksturom pudera.

9. Uvedite vitamin A odnosno retinol u rutinu nege

Jedno od najznačajnijih jedinjenja protiv starenja koja se pojavljuju u poslednjih nekoliko decenija su derivati vitamina A, kao što su retinoli i retinoidi. Svako bi trebalo da koristi derivat vitamina A svako veče, a ja zaista mislim da ga treba koristiti noću, a ne tokom dana. Oni podstiču rast zdravih ćelija kože i pomažu u čišćenju pora, brzom obnavljanju ćelija, zaglađivanju kože i korekciji promene boje.

10. Uvedite kolagen suplemente

Posle 20. godine, naša proizvodnja kolagena opada za 1% godišnje, što u osnovi znači da vaša koža postaje tanja i delikatnija. Suplementi koji se uzimaju oralno mogu pomoći u promovisanju normalne proizvodnje kolagena u telu.

11. Neka vežbanje bude prioritet.

Vaš magični lek protiv starenja je pokret. Znoj čini vašu kožu zategnutijom i blistavijom nakon svakog treninga. Pokazalo se da naporna vežba ubrzava metabolizam, podstiče obnavljanje ćelija i smanjuje starenje.

vezbanje

12. Pijte zeleni smuti

To će bukvalno transformisati vašu kožu za nekoliko dana. Pomaže u oksigenaciji kože i stimuliše limfnu drenažu, tako da takođe uklanja nadutost.

13. Nanesite dupli sloj maskare.

Prvo nanesite maskaru za povećanje volumena na gornje i donje trepavice kako biste postigli dramatičan volumen. Nakon toga, koristite maskaru koja se izdužuje samo na spoljašnjim uglovima oka da biste napravili koketnu uvojku koja je podiže dijagonalno.

14. Koristite gua sha

Masaža lica uz pomoć hladnog kamena, gua sha, može učiniti da izgledate malo mlađe stimulišući limfnu drenažu i cirkulaciju, što pomaže u smanjenju nadutosti, zatezanju kože i povećanju ukupne svetlosti na licu. Potrebno je da koristite serum za hidrataciju i dva puta dnevno masažu sa gua sha kako biste primetili što ranije rezultate.

gua sha kamen

15. Obratite pažnju i na ishranu

Konzumiranje niza orašastih plodova i semenki pomoći će u sprečavanju bora jer su oni dobar izvor neophodnih polinezasićenih masnih kiselina, koje vaše telo nije u stanju da proizvede. Oni su dostupni samo putem ishrane. Ove korisne masti mogu smanjiti upalu i sačuvati prirodnu lipidnu barijeru u vašoj koži. Bademi, orasi, brazilski orasi, makadamija, semenke bundeve i suncokreta, čia, konoplje i laneno seme su neki od najboljih orašastih plodova i semenki koje možete da uključite u svoju ishranu.