winter hair skinPočeo je zimski period, temperature se naglo spustile, a mi smo se svi zamotali u kapute, zimske jakne, šalove i kape. Opet, to nije razlog da ne vodimo računa o svom izgledu, naprotiv. Za hladnoću, vetar i sneg, potrebno je dodatno negovati kožu i kosu, jer nam i pored naših dosadašnjih tretmana hemijskim sredstvima i upotrebom fena i prese za kosu, vetar i hladnoća napolju isušju i oštećuju kožu i vlasi, a unutra ih visoke temperature i suv vazduh dokrajče. Kada uđemo u zatvorenu prostoriju i skinemo sa sebe sve te krpice, izgled tena, kose, šminke, noktiju odjednom pivlače pažnju i tuđe poglede.

Imate problem da skinete zimsku kapu, jer vam je frizura uništena? Kosa vam se previše masti od nošenja kape, šeširića, šubare? Evo nekoliko saveta kako biste mogli da na jednostavan način prebrodite zimu uz savršenu frizuru.

1. Pokvarena frizura ispod kape? Počnite da nosite kapute i jakne sa kapuljačom. Ušuškajte svaki pramen ispod kragne i kapuljače. Na taj način će vam kosa i dalje biti zaštićena od naleta vetra i vlage, ali se ona ipak neće sasvim spljoštiti i upropastiti kao kada je stegnuta ispod kape.

kapuljača

2. Ukoliko vam kosa nije sklona oštećenjima, a nego više brinete da ne pokvarite frizuru, nabavite neke simpatične štitnike za uši.

Winter-Hair-Accessories

traka za kosu

3. Ne izvlačite kosu napolje nakon oblačenja kaputa ili jakne. Obmotajte vrat i kosu oko vrata nekim velikim modernim šalom. Dobićete onaj ležeran izgled koji govori “Nisam se ni mnogo trudila, a opet izgledam tako šik”. Zapamtite – sve je u stavu.

hair_jacket_fall_winter_scarf_burberry

kosa sal

mulberry-hair

 

4. Možete pokušati i sa neurednom, labavo ispletenom kikom sa strane koju ćete moći da nosite ispod šešira ili kape. Kada skinete kapu, pramenove koji su se izvukli samo lagano spustite i ostavite da meko padaju oko lika.

1-Beret-Side-Braid

loose-traditional-braid-beanie

5. Ako nosite šiške, najbolje je da nosite one moderne vrećaste kape, nalik na kape patuljaka. Nosite je tako da vam kapa stoji malo povučena unazad kako ne bi prekrivala šiške i ispresovala ih.

zimska kapa

kapa frizura

beanie_short_hair

6. Imate beživotnu kosu i bez sjaja? Probajte da koristite neki proizvod u spreju za sjaj i volumen. Potražite neki preparat koji se nanosi na suvu kosu, a koji u naslovu sadrži reč „shine”, „gloss”, „glossy” ili „glantz”. Ponesite bočicu u torbi i svaki put kada skinete kapu, prsnite 1-2 puta i malo prstima raščešljajte i razbarušite kosu od korena ka vrhovima.

7. Da biste se rešili statičkog eletriciteta u kosi, uzmite kap ili dve nekog ulja za kosu ili nekog kozmetičkog preparata koji sadrži masnoće (to može biti i kap losiona za telo). Protrljajte ga među dlanovima i lagano provucie šake kroz kosu. Važno je i da koristite četke i češljeve od prirodnih materijala. Isto važi i za kape.

8. Kako biste osvežili vašu frizuru nakon nošenja kape ili šešira, dobro je da imate u torbi neko malo pakovanje šampona za suvo pranje kose. Nije loš ni preprarat za kosu u prahu koji služi za povećanje volumena. Nagnite glavu ispred sebe, poprskajte malo preparata u koren kose, protresite kosu rukama i to je to – instant volumen nakon spljoštene kose ispod kape.

9. Hidrirana kosa je kosa zdravog izgleda. Na zimu počnite sa korišćenjem šampon za hidrataciju i jačim kondicionerom za regeneraciju i negu ukoliko je vaša kosa sklona isušivanju tokom hladnijeg preioda u godini. Obavezno uvedite i nedeljni tretman maskom za kosu za dubinsko obnavljanje i sjaj.