lcn lak za nokteKada god dođe sezona jesen/zima, boje u trendu postaju sive, smeđe, teget, bordo, zelene, tamne i tmurne. Trend ove jeseni je taman metalik lak za nokte sa naročitim ukrasom. Magnetic lakovi za nokte su novi interesantan način da se naprave šare na noktima i to tako što sadrže sitne čestice gvozdenog praha koje se mogu prerasporediti po površini nokta magnetom.

Ovakvi lakovi marke Nails Inc. London su se pojavili u nekim Sephora prodavnicama, proizveo je nekoliko i Loreal (Loreal Star Magnet), Essence (Metalics), Lancome, Alessandro, LCN,… Kod ovakvih lakova negde na flašici postoji magnet koji približavanjem površini sveže namazanog laka, pomaže da se naprave šare po noktima pomeranjem sitnih metalnih čestica.

Evo kako se sve može uraditi manikir sa različitim magnetik lakovima, a pogledajte i tutorijal ispod.

 

LCN_Magnetic_Nail_Polish

magnetic_alessandro_essence-1

star magnetgray

lcn-amazing-mauve-magnetic-nail-polish-swatch

images magnetic nails

 

[youtube 0494ur49xAk Loreal Star Magnet]

 

Zanimljivo je to što vam uopšte ne treba ovakav kupovni lak za nokte, jer ga možete sami napraviti, a pri tome sami birati nijanse i raspored šara. Ovaj zanimljivi korak-po-korak tutorijal sam pronašla na sajtu bellasugar, na kom uvek ima zanimljivih kremaško/kozmetičkih vesti i saveta. Efekat je nešto drugačiji, ali je princip isti. Sve zavisi od toga koliko sitan metalni prah uspete da pronađete. To je pravi podvig za jednu geek kremašicu, a podseća na demonstraciju polova magneta na času fizike u osnovnoj školi. Sećate se?

 

magnet2

Evo šta vam treba:

1. Lak za nokte po vašem izboru

2. Magnet (može onaj s frižidera)

3. Posuda za mešanje (onu koju nećete više koristiti za jelo)

4. Štapić za mešanje (drveni ili plastični)

5. Četkica (bilo kakva, najbolje neka koju možete ovom priliko isprljati, ona za likovno)

6. Gvozdeni prah (isti onaj koji se koristi u školama, ima ga u nekim knjižarama, hobi dućanima i online)

 

What-youll-need magnetic

Prvo je potrebno da sipate lak za nokte u posudicu za mešanje, a brzo zatim i malo gvozdenog praha kako se lak ne bi zgusnuo.

Step-one-pour-polish

Odnos količina laka i metala je na vama, mada bi trebalo da lak ostane skoro iste gustine kao i ranije kako bi se lepo mazao. Dovoljan bi bio samo jedan prstohvat metalnih čestica za količinu laka za jedno mazanje. Na drugoj slici je prikazana otprilike neka optimalna razmera.

Step-two-add-iron

Step-two-before-blend

 

A sada mešanje! Na drugoj slici je željeni izgled dobro izmešanog magnetic laka u domaćoj radinosti.

Step-three-stir

Step-three-after-blend

 

Najvažniji deo – aplikacija. Smućkani magnetik lak treba spretno namazati preko neke podloge koja se dobro osušila, a zatim odmah uzeti magnet i brzo prineti površini nokta dok se lak još nije osušio. Pazite da ne dodirnete magnetom sveže namazanu površinu.

Step-four-paint

Step-five-use-magnet

Na kraju premazati sve nekim bezbojnim lakom da se sve poravna i fiksira. Namagnetisane čestice gvožđa se uvek nakupe tako da izgledaju poput malog metalnog čupavca.

Step-four-paint (1)

 

Krajnji rezultat.

All-Done homemade magnetic