Kako je nedavno prošla i dodela Oskara, sve oči bjuti i fešn blogerki su bile usmerene na čuveni crveni tepih. Šta se nosi, kakva je šminka, pa kreću ogovaranja… Uglavnom, što se šminke tiče moglo se primetiti da su neke poznate ličnosti imale obrnuti ajlajner na očima. To je ajlajner na donjem delu oka, a neke poznate ličnosti su probale i smoky eye na donjem delu oka.
Obrnuti ajlajner može biti interesantan detalj dok senka na kapku treba da bude neutralnije i prirodne boje (nijanse smeđe i boje kože). Ajlajner u tom slučaju može biti u nekoj jačoj boji. Poželjno je za ovakav makeup koristiti neki vodootporni ajlajner na podlozi koja se ne razmazuje jer je vrlo nezgodno ako bi se posle nekoliko sati isti razmazao. Smoky eye efekat na donjem delu kapka je za smelije osobe i morate biti vrlo pažljivi pri ovom poduhvatu. Obrnuti ajlajner nije neki skroz novi stil u šminkanju ali može biti interesantan ako želite neku promenu. Probajte, eksperimentišite!

U nastavku teksta ćete videti nekoliko inspiracija za ovakav makeup sa crvenih tepiha.

Emma Stone na slici ispod duž cele donje ivice oka ima povučenu sedefastu vibrantnu plavu liniju. Ovo je idealna boja ako nikada ranije niste koristili ajlajner na donjem delu oka, sa kojom bi prvi put pokušali neki ovakav izgled. Sa ovakvom nijansom teško da ćete pogrešiti.

ema-stoun

Olivia Culpo na donjoj slici ima smeliju varijaciju sa ljubičastim ajlajnerom ispod oka koju je imala na dodeli Emmy nagrada.

olivia-culpo

Janelle Monae je iskombinovala elektrik plavi ajlajner ispod oka sa crvenim mat karminom dok je ostatak šminke očuvala na minimumu.

Janelle Monae

Karlie Kloss je poigrala sa smoky eye efektom na donjem delu oka. I odlično joj stoji na njenom licu. Ja se uvek pribojavam da radim smoky efekta ispod oka jer uvek ispadne da sam umorna i da imam podočnjake.

Karlie Kloss

Mandy Moore je na Golden Globes imala indigo plavi ajlajner dok je ostatak lica u od zlatne, preko bakarne do tamnije smeđe nijanse.

Mandy Moore

Kao što znate, uvek se preporučuje da se naglase ili oči ili usne, nikada oba, ali na ovom primeru Joan Smalls se može videti da nekada pravila mogu i da se prekrše. Na njenom makeup-u su naglašene usne sa jakom crvenom bojom, ali i oči sa jarkim plavim ajlajnerom. U ovom slučaju treba pripaziti da liniije ostanu jasne i oštre.

Joan Smalls