Promena navika iziskuje mnogo vremena i uloženog truda, vremena i živaca. Što ne mora da se odnosi na sve sfere života. Kada je nega u pitanju, ne čekajte sutra ili Novu Godinu kada revidirate šta je dobro, a šta treba promeniti. Većina ovih rezolucija se fokusira na razbijanje jedne ili dve negativne navike kako bi se počela ispočetka i poboljšala različita područja svog života.

Trebalo bi da počnete tako što ćete pregledati svoju rutinu nege kose ako želite da promenite svoju rutinu lepote. Čak i najmanja prilagođavanja, uključujući eliminisanje loših navika za stilizovanje kose, mogu vam pomoći da održite zdraviju kosu bez potrebe da trošite novac više na vrhunske i skupe proizvode.

1. Redovno se šišajte

Redovno šišanje je neophodno da bi vaša kosa bila zdrava. Ne odlažite šišanje dok vam pramenovi ne budu predugački, čak i ako nameravate da ih pustite da izrastu. Kada je u pitanju stilizovanje, pravilno ošišana kosa je jednostavnija za rukovanje i garantuje da je svaki pramen adekvatno nahranjen. 8-nedeljni intervali između šišanja bi trebali biti dovoljni.

2. Koristite regenerator kao masku

Dubinsko kondicioniranje je neophodno da bi vaša kosa bila živa i zdrava tokom dužeg vremenskog perioda. Pored toga, može da oživi zdravlje suve, lomljive kose. Međutim, izbegavajte prečesto kondicioniranje kose; ovo je jedan od najvažnijih problema za negu kose. Prirodni sjaj i kvalitet kose mogu se sačuvati mesečnim dubinskim tretmanom. Za kosu koja je tretirana farbanjem ili često dobija toplotno oblikovanje, ova procedura je neophodna.

3. Brinite i o korenu kose

Nikada nemojte zanemariti koren vaše kose kada se brinete o njoj. Da biste ojačali koren kose, koristite proizvode za povećanje volumena. Što je manja verovatnoća da će vam se kosa pokidati, to su vam koreni jači. To je takođe tajna da vaše pramenove kose učinite jačim. Možete koristi ulja za kosu, namazete teme i prespavate sa tim na glavi. Tada koža glave pokupi sve hranljive materije iz ulja i samim tim ojača i nahrani dlaku.

4. Menjajte četku

Slično vašoj četkici za šminkanje ili četkici za zube, vaša četka za kosu vremenom degradira. Dakle, da biste svojoj kosi pružili najbolju moguću negu, trebalo bi da menjate četku svakih šest meseci (po mogućnosti). Vašu kutikulu kose će oštetiti istrošene čekinje, povećavajući kovrčavost. O gomilanju masti, prašine, prljavštine iz vazduha i štetnih materija ne treba ni govoriti, važno je uvek ih čistiti nekim sredstvom za dezinfekciju, može hidrogenom ili apotekarskim alkoholom.

Feniranje

5. Toplota uništava kosu

Najveći neprijatelj naše kose su fen, uvijači za kosu i prese, ali mi ih svakako najviše i koristimo. Jednostavno, ne može lepa frizura da bude ako je samo operemo i čekamo da se sama na suncu osuši, a šta ćemo da radimo zimi, kada nam je hladno i ne želimo da se prehladimo ako sedimo sa mokrom kosom? Ako je grejanje ključni deo stilizovanja kose, morate biti oprezni kada izlažete kosu toploti. Sve što je višak nikada nije dobra stvar. Uvek koristite umereno kada koristite proizvode i alate za kosu, kao što su fen ili pegla za kosu. Redovna upotreba može dovesti do oštećene, nedefinisane ili masne kose. Shodno tome, povremeno bi trebalo da odmarate i kosu. Alternativno, možete koristiti drugu frizuru koja ne uključuje vruću opremu.

Međutim, danas imamo toliko proizvoda kalitetnih koji baš služe da zaštite našu kosu od toplote fena i prese i koje obavezno treba da uvedete u svoju rutinu. Osim sto pružaju zaštitu od toplote oni uvek imaju još nekoliko benefita koji pružaju vašoj kosi. Neguju, hidriraju, sprečavaju gubitak dlake, pospešuju rast i samo je bitno izabrati pravi, onaj koji vama u tom trenutku paše ili rešava problem koji trenutno imate.

Sprejevi i kreme za zaštitu kose su kozmetički proizvodi koji u sebi imaju svojstva koja oko dlake kreiraju zaštitni omotač. Po nekim studijama dokazano je da bar 50% ovi proizvodi zaista deluju. Pored toga značajno smanjuju rizik od pucanja, isušivanja i dubljeg oštećivanja kose. Koriste se na mokroj kosi, drže nekih 10 minuta da se onda možete prepustiti fenu ili presi. U nastavku teksta preporučujemo vam 5 provereno dobrih preparata za ovu svrhu.

1. milk_shake lifestyling amazing

Sprej za stilizovanje koji može trajno da smanji kovrdžanje je milk_shake® lifestiling fantastični sprej za stilizovanje kose protiv vlage i pruža zaštitu od toplote. Toplota aktivira jedinstvene polimere u njegovoj formuli, formirajući sloj nalik na film preko kose koji je štiti od vlage, čuva boju kose i održava frizuru duže. Ekstrakti voća dodati mešavini daju joj blistavu, sjajnu završnu obradu koja ima efekat poput ogledala. Ubrzava proces sušenja, štiti kosu od zagrejane opreme za oblikovanje i ne dodaje dodatnu težinu.

milk_shake lifestyling amazing sprej za kosu

2. milk_shake incredible milk

Intenzivna maska u spreju milk_shake incredible milk štiti kosu od UV zraka, popravlja sve tipove kose, održava boju, štiti od toplote, raspetlja, održava frizuru, dodaje maksimalni sjaj, stvara volumen, kontroliše kovrdžanje, uklanja i sprečava kidanje krajeva i olakšava lako ispravljanje.

milk_shake incredible milk maska u spreju

3. REVLON UNIQONE™ hair treatment

10 stvarnih prednosti koje su potrebne kosi u jednom proizvodu. Jer sjajna kosa nije pitanje vremena.
Višenamenski tretman za kosu koji se ne ispira, napravio je revoluciju na tržištu salona širom sveta, sa 10 prednosti u jednom spektakularnom proizvodu za negu kose koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

REVLON UNIQONE™ hair treatment

4. Garnier Fructis SOS Repair 10 u 1 krema za kosu

Kada su drogerijski proizvodi u pitanju izdvojio se kao najhvaljeniji Garnier krema za kosu. Jako brzo se proda jer pored kvaliteta koji pruža, pristupačna je svakome. Lagana krema obogaćena uljem amle i tečnim amino keratinom, štiti od toplote do 230°C* i oporavlja oštećenu kosu.

Garnier Fructis SOS Repair 10 u 1 krema za kosu

5. L’Oreal Paris Elseve Dream Long Krema za dugu oštećenu kosu

Kada već govorimo o drogerijskim proizvodima ne možemo da ne spomenemo i ovaj.

Zaglađuje ispucale vrhove, štiti od toplote do 180 C i sprečava lomljenje kose. Njegov reparativni recept, koji je ojačan mešavinom biljnog keratina, vitamina i ricinusovog ulja, jača kosu i omogućava vam da zadržite željenu dužinu koliko god želite. Cela njihova linija Dream long je odlična, tako da imate ogromnu preporuku za nju. Zbog ricinusa će vam rasti brže kose, što je san svake žene.

L'Oreal Paris Elseve Dream Long Krema za dugu oštećenu kosu