Nisu lutke, samo su lepo našminkaneBarbi sledeće godine puni 50! Za Kremašicu, ovo i nije neki relevantni podatak, ali interesantno je to što se u čast njenog rođendana kompanija za proizvodnju igračaka, Mattel, dosetila da u 2009. izbaci na tržište novu liniju kozmetičkih proizvoda i preparata za negu kože.

Linija proizvoda za ulepšavanje biće samo jedan segment u nizu koji čini marketinšku kampanju kompanije Mattel Inc. Oni će proturiti celu ideju o Barbi lutki kao o modnom brand-u (uf, što ne volim ovu reč) i u svoj projekat uključiti partnerstva sa robnim kućama Bloomingdale’s, kreatorima Verom Wang, Jeremy Scott, IMG-om i Savetom Modnih Dizajnera Amerike (Council of Fashion Designers of America). Dizajneri koji budu radili na svojim novim kreacijama u „Barbi fazonu“, svoje radove će prikazivati na pistama u februaru, na njujorškom Fashion week-u.

Po izgledu ovih proizvoda, možemo zaključiti da su ovi kozmetički proizvodi prvenstveno namenjeni odraslim članovima potrošačkog društva, a ne deci i tinejdžerima, što je stvar sa ovim plavokosim lutkicama.

Barbika šminkaUmarketinškom sektoru Mattel-a, počeli su da pokazuju izvesnu dozu smisla za humor, jer se linija dekorativne kozmetike koja treba da izađe ovoj sredovečnoj plastičnoj dami u čast zove “All Doll’d Up” ili „Sva slutkana“ (u nedostatku boljeg prevoda). Linija za negu kože biće nazvana “Plastic Smooth” ili „Plastično glatka“. LOL. Internacionalna prodaja kozmetičkih proizvoda iz ove Barbi kolekcije započeće u „The House of Barbie flagship store“, u Šangaju. Ovde će žene i devojke moći da se posluže specijalitetima od tartufa dok se budu mackale ružičastim blatnim maskama za lice i pazare krpice za sebe i svoje lutkice. Ako je verovati na reč ljudima iz Mattel-a, biće interesantno.

Barbi lutkica, od momenta kada se pojavila na tržište, pa sve do danas, bila i ostala sex simbol i ženska figura čijoj su se šminki i gardarobi divile devojčice širom sveta. Nije ni čudo što su se ljudi koji je proizvode dosetili da zarade još koji dolar baš na ovaj način. Štaviše, ovo im neće biti prvi put.

Barbi voli MAC

Prošle godine, baš na vreme za dan Svetog Valentina, kompanija MAC cosmetic’s, izbacila je na tržište ceo komplet šminke i propratnog asesoara pod nazivom „Barbie loves MAC“ u saradnji sa pomenutom firmom Mattel. Kompanija MAC je proizvela liniju Barbie lutkica u ograničenom izdanju, liniju šminke, majice, nesesere,… I to sve sa prepoznatljivim logom – silueta Barbi sa Barbie izdanje MAC šminkekonjskim repićem.

„MAC i Barbie su oduvek bili slika i prilika stila i lepote, a kombinacijom naših kreativnih ekspertiza, kreirali smo kolekciju koja je jedinstveno osvežavajuća i inspirisana bojama koje su smele, moderne i glamurozne,“ rekao je James Gager, stariji potpredsednik i kreativni direktor kompanije MAC. „Barbie Loves MAC je prelepa i zabavna paleta šminke koja odgovara ženama svih uzrasta i boja kože.“

Ako vas zanima kako biste mogle da imate izgled lica jedne prosečne Barbike, možete pogledati video klip tutorijala za nanošenje MAC-ove šminke iz kolekcije „Barbie loves MAC“ u našoj video galeriji.

Da li bi se i muškaci zainteresovali za ovako nešto? „Ken voli MAC“, „Ken voli Hugo Boss“ ili „Ken voli Niveu“? Mislim da ne…