Trendovi manikira za 2023. sadrže ponešto za svakoga, bilo da više volite da nokti budu kratki i uredni ili želite da isprobate komplikovanije dizajne. Prema rečima stručnjaka za nokte, najpopularniji stilovi ove godine će se kretati od konvencionalnih i minimalističkih do vrhunskih kreacija koje verovatno nikada ranije niste videli. A najbolji deo je što se bilo koji od ovih trendova može primeniti na prirodne, akrilne ili gel nokte. Pored trendova u stvarnoj umetnosti noktiju, eksperti za nokte ističu da neke tehnike postaju sve popularnije i inspirišu umetnike da proizvode stilove koji su ranije možda izgledali nedostižni. Oni objašnjavaju da se prozirni gel koristi za izradu dizajna sa 3D teksturom, visinom ili dimenzijom. Povremeno, najsavremenija tehnologija kao što je Aprex Gel X probije se u mejnstrim, i do sada možemo videti da se taj trend nastavlja. Evo nekoliko ideja da budete moderni i kul i u ovoj godini.

1. Aura nokti

Ko ne bi poželeo trend lepote koji promoviše pozitivnost? Aura nokti očaravaju. Aura dizajn noktiju će i dalje biti popularan 2023. godine, ali sa nekoliko dodatnih obrta poput novih šara ili aure koje izviru iz nekoliko tačaka na noktu. Kao što je to uvek sa umetnošću, svedoci smo početnog talasa određenog dizajna, a zatim se taj dizajn razvija i transformiše tokom godina. Zabavno je videti nove, kreativne pristupe stilu koji svi poznajemo i obožavamo.

 

Photo by @_thickandrich_

aura_nokti_thickandrich_

photo by @beyondbeeauty

aura nokti beyondbeeauty

2. Nokti sa konfetama

Napravite žurku na svojim noktima. Ono što je najbolje kod ovog trenda jeste da ih možete nositi tokom cele godine, a ne samo za praznične proslave. Za spektakularan izgled noktiju koristite entuzijazam za konfete i razne kombinacije boja. Konfeti su široko rasprostranjeni. Bilo da se radi o metalik, jednobojnim konfetima preko čistih noktiju ili duginim konfetima preko francuskog vrha.

Kakvi nokti su popularni u 2023. godini 1

3. 3D efekat na noktima

Prošle godine, poznate ličnosti, uključujući Dua Lipu i Megan Ti Stallion, imale su manikire sa 3D umetnošću noktiju, a prema rečima umetnika za nokte Naomi Iasuda iz Njujorka, trend će se proširiti i van sveta slavnih. „Daje dimenziju i teksturu, što oživljava umetnost noktiju“, kaže Iasuda. Savetuje korišćenje tvrdog gela za IBD, gela za izgradnju; ako ovo radite kod kuće, biće vam potrebna LED ili UV lampa za nokte da biste očvrslili gel. Od tvrdih gelova je lakše napraviti oblike jer imaju gušću teksturu od gelova koji se upijaju.

3d nails

4. Crtanje erbrašom (airbrush)

Airbrush umetnost je bila popularna i u svom vrhuncu ranijih godina i trenutno se opet vraća. Ljudi hrle kod frizera da traže frizuru iz ranih 2000-ih pošto je ponovo postala popularna zahvaljujući Instagramu. Tako je isto i sa noktima. Za ovaj trend se koriste gel boja i ručni airbrush sprej za besprekorno prskanje boje na nokte, da bi se dobio željeni efekat.

airbrush

5. Manikir sa teksturom

Trend teksture je dokaz da dizajn manikira postaje sve složeniji. Verovatno nikada niste zamišljali da bi vaši nokti mogli da liče na vaš omiljeni pleteni džemper ili svilenu haljinu u smislu izgleda i teksture, ali umetnici postaju sve bolji u prevođenju praktično bilo čega u umetnost noktiju. Za „uradi sam“ projekte, „mat [nokti] i blistave opcije boje i gela za nokte olakšavaju postizanje efekta slojevite teksture“, tvrdi tehničarka za nokte Elle Gerstein iz Los Anđelesa.

Photo by nailsbyanjali

texture manikir nailsbyanjali

6. Kratki prirodni nokti

Poznate ličnosti poput Zendaje i Margo Robi pokrenule su trend za nokte prirodnog izgleda početkom 2022. godine, a dok je druga polovina godine donela više maksimalističkih trendova na noktima, stručnjaci predviđaju da će se stil vratiti 2023. godine. Prilično ružičaste nude boje za nokte za postizanje jedva vidljivog izgleda manikira su Deborah Lippmann Gel Lab Pro lak za nokte u nijansi I’m Too Sexy, Channel Le Vernis u nijansi Gerie i OPI-jev dobro poznati Bubble Bath lak za nokte.

 

7. Ombre nokti

Vertikalni ombre francuski stil za nokte koji je bio popularan na TikToku pre nekoliko meseci možda vam je zapao za oko, a možda i nije, ali je definitivno vratio ombre u oči javnosti. Ombre je klasik za nokte i to sa dobrim razlogom; divan je u svakoj nijansi. Ombre visokog kontrasta i optičkih iluzija biće popularan i 2023. godine. Svestranost ovog trenda omogućava da se koristi sa bilo kojom kombinacijom boja.

creveni ombre nokti frenč ombre nokti

8. Mat nokti sa sjajnim krajem

Zašto birati između mat i sjajnog kada možete imati oboje? Dodavanje mat završnog premaza na osnovu vašeg francuskog manikira i održavanje vrhova sjajnim je odličan način da sami isprobate trend.

Kakvi nokti su popularni u 2023. godini 2