cbe9caa5_2da97780_9f4a_482b_bd41_fffe952409c2U svom poslednjem naletu štreberstva, Kremašica je obeležila web-stranicu na kojoj je opisano određeno zapažanje o sociološkom ponašanju Kineza, s naročitim osvrtom na kozmetičku ambalažu. Zaboga, šta mene sve ne interesuje!

Online istraživanje o potrošnji kozmetičkih pakovanja firme koja se bavi istraživanjem tržišta, ePanel Co. Ltd. iz Pekinga, obuhvatilo je 1 492 mlađe žene iz Pekinga, Šangaja i Gvangdžoua (ovaj simpatični kineski gradić ima više od 3 miliona stanovnika u širem centru). Anketirane su žene iz srednje socijalne klase, u starosti između 25-35 godina i sa mesečnim prihodom većim od 2 500 juana, što je nešto više od 250 evra.


pak

Rezultati ankete su pokazali da 59.5% ispitanica čuva ambalažu kozmetičkih proizvoda (krema, šminke, parfema) nakon što potroši sadržaj. Polovina ovih potrošača jednostavno sakuplja kutijice i flašice kozmetičkih proizvoda iz hobija, dok druga polovina izjavljuje da reciklira, tj. ponovo koristi ambalažu kao mesto za deponovanje sitnica ili kao kućni dekor. Vi’te vi kako se čuva planeta!

Prema izveštaju ovog istraživanja, 78.3% učesnika u anketi je izjavilo da im je staklo omiljeni materijal za pakovanje kozmetike.

Za neko čudo, ispitanice iz Gvangdžoua bolje od ostalih rangiraju plastična pakovanja, i to sa 17.9%, što je najviše u poređenju sa ispitanicama iz Šangaja i iz Pekinga. Samo se 8.6% žena iz Pekinga opredelilo za plastiku, a među ženama iz Šangaja, bilo ih je tek 7.4%.

Ovim istraživanjem je pokriveno i to koliko koja osobina kozmetičke ambalaže najviše privlači potrošače. Najviše kineskinja (48.5%) je odgovorilo da ih na prvom mestu privlači materijal od koga je pakovanje sačinjeno, zatim (43.5%) zapremina pakovanja, boja pakovanja (37.6%), i na kraju (28.3%) oblik ambalaže.

recycled-cosmetics-packaging-robot-1

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

2 komentara na “Kineskinje čuvaju ambalažu”

  1. Gost - I meni je zao da bacim potrosene parfemcice :cry: :lol:
  2. Goldie - I ja uvek na polici imam neku praznu ambalazu. Uglavnom to bude parfem, jer me ascira na neki period u zivotu. :-*

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.