Nagrada za pakovanje
9
Kvalitet
9
Cena
10
Pakovanje
9.2
Ocena
Lidera prašak za depilaciju
Osnovni podaci
Kompanija: Ilirija
Linija: Lidera
Naziv: Lidera prašak za depilaciju
Ostali podaci
Cena: 739 RSD - 6 EUR
Zapremina: 200g
Ilirija

Isprobala sam sve kreme za depilaciju koje su dostupne kod nas pa sam morala i ovu najnoviju Lidera. Tačnije, ovde se ne radi o standardnoj kremi u tubi nego o prašku. Prašak se meša sa vodom u razmeri 3:1 i dobija se nešto naizgled slično depilacijskoj kremi ali je ipak potpuno drugačije rešenje.

lidera-prasak-za-depilaciju

Lidera depilacijski prašak je namenjen svim delovima tela (sem lica). Ja sam je koristila na rukama, nogama i na preponama, a testirala sam je i na muškim leđima. Prašak se dobija u kesici i sa njim dolazi merica, drvena špatulica, rukavice, činija za mešanje i naravno uputstvo za upotrebu. Prašak se meša sa vodom, gde se sipa 3 puta manje vode nego praška. Špatulicom se smesa nanosi na kožu i već nakon 5 minuta osetićete da se smesa suši na koži. Nema potrebe držati duže od nekih 7 minuta, čim osetite da je počela smesa da se suši i zateže kožu, potrebno je sve isprati. Sa špatulicom je potrebno uklanjati smesu sa kože i istovremeno israti sa dosta vode. Smesa nije glatke strukture pa na taj način čini i blagi piling na koži. Na kraju peškirom obrisati područje tretirane kože kako bi se uklonile i najupornije dlake. Preporuka je ne koristiti sapun nakon depilacije na tretiranim područjima. Koža je nakon depilacije suva i čišta, ovaj depilacijski proizvod ne ostavlja nikakav film na koži, ne hidrira je i ne masti jer ne sadrži nikakve dodatne sastojke za negu. Ovo govorim jer standardne kreme za depilaciju vrlo često sadrže mnogo više dodatnih ulja i drugih sastojaka za negu kože nakon depilacije pa koža ostaje glatka, hidrirana i meka nakon depilacije.

Kada se pogleda lista sastojaka ovog praška, može se videti da uopšte ne sadrži parfem i sastojke za negu kože. Sadrži 4 aktivna sastojka koja se koriste za depilaciju i svi su na bazi kalcijuma: calcium carbonate, calcium thioglycolate, calcium hydroxide i calcium oxide koji kada međusobno reaguju zajedno sa vodom mogu da rastvore pretein dlake i na taj način lako je odvoje od kože. Pored ova četiri sastojka u prašku se nalazi zeolit i silica.

lidera-prasak-za-depilaciju

Prašak kada reaguje sa vodom ispušta blagi miris koji nije prijatan i nemojte ga mirisati. Generalno gledano, ovaj prašak mi deluje efikasniji od krema za depilaciju koje sam testirala ranije. Svakako postoje kreme sa kojima sam bila jako zadovoljna, ali me je ovaj prašak iznenadio efikasnošću. Kada se uporedi ovaj prašak sa kremom za depilaciju, efikasniji je od većine krema za depilaciju ali je nepraktičniji za upotrebu jer mora da se umeša sa vodom i kada se osuši na koži, ume da otpada u prahu, tako da je preporuka koristiti ga u kupatilu. Prednost ovog praška u odnosu na kreme je što već za 5 minuta izreaguje i rastavi dlaku na koži, dok kreme za depilaciju nekada moraju i duže da se drže na dlakama kako bi odreagovale. Kreme svakako bolje mirišu jer sadrže dodatni parfem, i nakon upotreba krema koža često bude hidrirana i meka.

Pakovanje od 200 grama kada se izmeša sa vodom može da se iskoristi za depilaciju kompletnih nogu, ruku i intimnih delova.

Lidera prašak za depilaciju ne bih preporučila osobama koje imaju suvu i osetljivu kožu jer može izazvati presušivanje kože jer pomalo je zaista osuši. Tako da ako imate osetljivu kožu, najbolje da testirate prašak (a i svaku drugu kremu) na manjoj površini kože.

Inače je Lidera slovenački brend, odavno smo pisali o njihovoj izuzetno učinkovitoj kremi za suzbijanje neprijatnih mirisa stopala.

 

 

Vrlo efikasan prašak za hemijsku depilaciju svih delova tela (sem lica).
Preporučujemo
Sastojci:
calcium carbonate, calcium thioglycolate, calcium hydroxide, calcium oxide, zeolite, silica
Pozitivno
  • mala lista sastojaka
  • vrlo efikasan proizvod

 

Negativno
  • ne miriše lepo
  • može isušiti kožu

Ocenite proizvod

1 zvezda2 zvezde3 zvezde4 zvezde5 zvezda6 zvezda7 zvezda8 zvezda9 zvezda10 zvezda
Broj glasova: 6
Prosečna ocena: 7.17 od ukupno 10
Loading...

goldie

Zlata
Milošević
je objavila na Kremašici

Kremašica iz IT sveta, programer i konstantna tehnička podrška. Redovno prati vesti iz sveta i informiše nas o najnovijim trendovima u svetu kozmetike. Ako Kremašicu zapratite na tviteru, našli ste Goldie. Ne šminka se svaki dan, ali zato smatra da je zdrava, negovana i čista kosa ogledalo prave kremašice.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

4 komentara na “Lidera prašak za depilaciju”

  1. Ivana - Jako mi se dopao tekst o ovoj kremi i želim da je isprobam. Moje dosadašnje iskustvo sa depilacijskim voskom i kremama je izazivlo osipe na nogama i preponama, isti sluččaj je bio i sa brijačima. Zanima me, da li postoji mogućnost da i ova krema izazove sličan efekat? Mada, kako ste opisali kremu sumnjam da će biti nekog negativnog efekta :) Pozdrav :)
    • Zlata Milošević - Pozdrav Ivana, jedino šta može da izazove ova krema po mom iskustvu je da malo isuši kožu. Ako imate suvu kožu možda vam to ne bude prijalo, ali ako imate normalnu ili masnu kožu, biće ok.
  2. anci - A Koliko traje depilacija?
    • goldie - Trajanje bilo koje depilacije je poprilično individualna stvar. Evo ja recimo imam srednje jake dlake i na nogama mi je dovoljno da se depiliram jednom nedeljno ovim praškom. Na rukama jednom mesečno. Depilacija Lidera praškom može da se uporedi sa depilacijom kremom za depilaciju. Dok recimo ako obrijem noge, mirna sam nekih 3-4 dana. Nekome dlake mnogo brže rastu i imaju jači koren, tako da je ovo individualno.

Ostavite komentar