Naslovna » Higijena » Poređenje La Roche Posay proizvoda iz Lipikar linije
Nagrada za kvalitet
thumb_up
Kompanija
La Roche Posay
Linija
Lipikar
Cena
2000 din - 20 EUR

*Cena je informativnog karaktera

Zapremina
400ml
Nagrada za kvalitet
thumb_up
Kompanija
La Roche Posay
Linija
Lipikar
Cena
2000 din - 20 EUR
*Cena je informativnog karaktera
Zapremina
400ml
Autor:

Poređenje La Roche Posay proizvoda iz Lipikar linije

Odlična Lipikar linija za jako suvu kožu i suvu kožu.

Već godinama u kupatilu zbog deteta uvek imam od La Roche Posay kozmetike  iz Lipikar linije Syndet AP+ gel i Baume AP+ balzam koji su dobitna kombinacija za kožu sklonu atopiji, za osetljivu, veoma suvu, iritiranu kožu sklonu svrabu kod beba i dece. Kompletna recenzija se nalazi ovde. Ja često kada se tuširam koristim Lipikar Syndet AP+ jer mi je na dohvat ruke i to je toliko blag gel bez mirisa da apsolutno nema načina da ugrozi barijeru kože ili da je isuši. Zaista odličan gel za tuširanje za sve koji imaju problem sa crvenilom kože i jako suvom kožom, pogotovo u ovom letnjem periodu kada se tuširamo nekad i više puta dnevno kada je preko 35 stepeni. Ono što mogu žene zameriti ovom gelu je što nema nikakav miris, ali je to obično tako kada tražimo formulu koja može da se koristi i kod beba kako ne bi izazvali alergije.

Trenutno koristim Lipikar gel Lavant za tuširanje koji je isto namenjen osetljivoj i suvoj koži. Ovo je odličan gel za leto i za osobe koje imaju normalnu i suvu kožu. Nije namenjen iritiranoj koži. Odličan je u letnjem periodu za češće tuširanje, apsolutno ne isušuje kožu. Ima lep, prijatan i blag miris koji daje osvežavajući osećaj. Za ljubitelje gelova za tuširanje sa jakim mirisom ovo nije dobra preporuka. Gel je pogodan i za intimno područje i za lice, jako je blag i nežno čisti. Sadrži Niacinamide i karite buter koji vraća lipide za obnovu barijere kože.

Ovih dana često koristim za jutarnje umivanje CeraVe penušavi gel ali je on malo jači i namenjen mešovitoj i masnoj koži. Tako da mi onda za neko večernje umivanje više prija da koristim nešto blaže kao što je Lipikar gel Lavant. Ako se svakodnevno šminkate i imate masnu kožu, onda će vam možda Lipikar gel Lavant biti blag.

lipikar-gel-za-tusiranje

Lavant je proziran i tečniji od Syndet-a. Syndet je gušći i bele boje.

poredjenje Lipikar gelova

Ako imate masnu i mešovitu kožu tela sa bubuljicama onda pogledajte ovu recenziju za gel iz Effeclar linije i Lipikar Fluide.

Ovih dana koristim Lipikar Lait mleko za telo nakon tuširanja, odličan je ako je krenula koža da vam se blago peruta od sunčanja nakon mora. Mleko je pogodno i za starije osobe kojima se često koža peruta. Meni je ovo mleko odlično jer ga koža brzo upije i ne ostavlja masan trag, izuzetno je lagano. Mogu vrlo brzo nakon nanošenja i da se obučem i da nemam onaj osećaj ulepljenosti. U pitanju je i hipoalergena formula pa je pogodan i za bebe i decu. Sadrži karite buter koji inače potiče iz socijalno odgovornih izvora u Burkini Faso. Miris je izuzetno blag i neprimetan. Tako da za ljubitelje mirišljavih mleka i losiona ovo nije preporuka. Ja lično volim da menjam mleka za telo, nekada volim da koristim izuzetno mirišljava, a nekada me jaki mirisi preopterećuju, zavisi od raspoloženja.

Ipak ako imate kožu sklonu svrabu i atopijskom dermatitisu onda treba koristiti Baume AP+ balsam koji ima masniju teksturu i ostavlja neki masniji osećaj na koži i smiruje svrab. Ovo može biti korisno kod beba i male dece jer oni ne mogu da se kontrolišu kada ih nešto svrbi. Baume AP+ balsam može da se koristi i kod alergija od sunca kod dece kako bi smanjili osećaj svraba.

Sva pakovanja su odlična sa pumpicom za precizno doziranje i vremenom se mehanizam ne pokvari.

Lipikar-mleko-za-telo

Kada uporedim Lipikar Baume AP+ balsam i Lipikar Lait mleko, Lait ima laganiju teksturu, ne ostavlja masan osećaj na koži. Baume balzam, ostavlja malo masniji osećaj i potrebno je više vremena da ga koža apsorbuje. Ja imam normalnu kožu tela. Oba proizvoda su namenjena suvoj koži. Na slici ovaj levo je Lait mleko, a desno je Baume balzam.

mleko-vs-balzam

 

Ocene na ovoj grupnoj recenziji se odnose ukupno na sve proizvode. Sva četiri proizvoda su dobra za ono za šta su namenjena. Imaju ista pakovanja, isti rang cene i jednako su kvalitetni.

Kremasica.com nije online prodavnica.

Recenzija je lično iskustvo autora nakon testiranja proizvoda i informativnog je karaktera.

goldie

Zlata
Milošević
je objavila na Kremašici

Kremašica iz IT sveta, programer i konstantna tehnička podrška. Redovno prati vesti iz sveta i informiše nas o najnovijim trendovima u svetu kozmetike. Ako Kremašicu zapratite na tviteru, našli ste Goldie. Ne šminka se svaki dan, ali zato smatra da je zdrava, negovana i čista kosa ogledalo prave kremašice.

Nagrada za kvalitet
thumb_up
Kompanija
La Roche Posay
Linija
Lipikar
Cena
2000 din - 20 EUR
*Cena je informativnog karaktera
Zapremina
400ml

Kremasica.com nije online prodavnica.

Recenzija je lično iskustvo autora nakon testiranja proizvoda i informativnog je karaktera.

Komentari

Ostavite komentar

Vaš komentar će biti pregledan ukoliko je potrebno.