megaphoneAko niste primetili, na sajtu www.kremasica.com već uveliko postoji sekcija „Recenzije proizvoda“ u kojoj pišemo svoje utiske o kozmetičkim proizvodima koje smo isprobale na svojoj koži. Ovde se trudimo da budemo što objektivnije i da vam na ovaj način damo što realniji opis kozmetike koja se nalazi u širokom asortimanu ponude naših parfimerija i apoteka. Svi ovi proizvodi su, zatim, otvoreni za preispitivanje od strane naših čitalaca i podložni su komentarima i ocenjivanju svakog posetioca. Na ovaj način, pokušaćemo da oformimo listu kozmetičkih proizvoda dostupnih u Srbiji i okolini, od najgoreg do najboljeg, i time pomognemo da se stekne realna slika kvaliteta i kvantiteta kozmetičkog tržišta.


Svaki kozmetički proizvod je jedinstveni spoj kompromisa između kvaliteta, cene, pakovanja, ali i bezbednosti za upotrebu. Sasvim je sigurno da se vrhunski kvalitet ili izuzetan dizajn pakovanja mora skoro redovno papreno naplatiti, a prirodni sastojci, koji doprinose bezbednosti i neškodljivosti proizvoda, uz izostanak veštačkih aroma, boja i konzervanasa, znatno umanjuju jačinu dejstva proizvoda ili skraćuju njegov rok trajanja.

Kremašica je potpuno svesna da savršeni kozmetički proizvod ne postoji, ali je uvek spremna da traga za boljim i preispituje svoj sud.

E, tu na trebate vi, drage prijateljice!

Sve Kremašice ovim putem pozivamo u pomoć i ohrabrujemo da nam pomognu u potrazi za najboljim i (u svakom smislu) najpristupačnijim kozmetičkim proizvodom koji možemo kupiti negde na Balkanu.

Ako neka (ili neki) od vas ima malo slobodnog vremena i malo entuzijazma, može svoje impresije o nekom kozmetičkom proizvodu u vidu recenzije poslati na neki od sledećih Email-ova: [email protected] ili [email protected] .

Za sve one koji se odvaže i odluče se na ovakav potez, mala pomoć:

Recenzija, u principu, treba da sadrži neke osnovne podatke o kozmetičkom proizvodu, npr. sastojke (uz poseban naglasak na neki interesantan dodatak ako ga ima), opis dejstva, mirisa, pakovanja, približnu cenu proizvoda i vaš opšti utisak o njemu. Uz ovu priču, kozmetički proizvod je potrebno oceniti ocenom na skali od 1 do 10, na osnovu 3 kriterijuma: kvalitet, cena i pakovanje.

Radi lakše orijentacije prilikom ocenjivanja, evo nekoliko primera koji bi vam mogli olakšati posao.

Recimo, ocenu 10 za pakovanje bi sigurno zaslužio jedan ovakav lak za nokte, zbog praktičnosti amablaže

karpati

Ili jedno od fantastično dizajiranih L’oreal-ovih pakovanja, koje prosto bode oči sa polica parfimerija

skingenesisline

Ocenu 10 za kvalitet bi sigurno mogla zaslužiti jedna Pavlovićeva mast, koja, od kada se pojavila (pre nekih 60 godina), nikada nije bila uzrok nikakve alergijske reakcije, niti bilo kakvih neželjenih dejstava. Ocenu 10 bi mogao dobiti svaki proizvod koji zaista radi ono čemu je namenjen i postiže neke određene rezultate. Osrednju ocenu 5 za kvalitet bi trebalo dati proizvodu koji ne izaziva nikakve efekte i ostavlja nas ravnodušnim. A nižu ocenu od 5 bi dobio proizvod koji izaziva neželjene efekte.

Što se cene tiče, ocenu 10 dobija svaki proizvod koji je prilično jeftiniji od konkurenata u svojoj kategoriji. Dakle, ukoliko ocenjujemo gel za umivanje potrebno je uporediti njegovu cenu sa cenama gelova za umivanje drugih kompanija. Ako je poprilično jeftiniji dobija ocenu 10. Ocena za cenu pomalo zavisi i od količine pakovanja tog proizvoda, pa ako ocenjujemo porodično pakovanje potrebno je obratiti pažnju i na to. Obično pakovanje i cena proizvoda pobijaju jedno drugo. Ako je pakovanje odlično, cena proizvoda je verovatno veća, tako da tu dobijamo određeni balans.