sajam1
Za potpuni užitak u tekstu koji sledi, ukoliko želite, pustite da ide klip Zdravka Čolića – April u Beogradu u susednom tabu.

Već smo odavno došle sa sajma, a sada smo i namontirale klipove, pa je red da kažemo nešto i o ovom najvažnijem događaju u godini za sve one koji se na neki način bave kozmetikom.

Sajam je i ovoga puta prošao bez mnogo iznenađenja i boljitaka u smislu veličine i dekoracije prostora, i dobrog bilborda. Dobro, nećemo sad odmah da kudimo toliko, jer je sve potpuno razumljivo kada se setimo u kom delu sveta živimo.


Bile smo na sajmu samo prvog dana, 24. aprila, kada smo primetile da nije bio tolika posećenost u poređenju sa prošlogodišnjim. Videle smo neke stare poznanike kao što su ljudi iz firme Wis iz Subotice, Matal kozmetike, Crystal Derme, Novosađane iz Tigi firme kozmetike za kosu, Atelier LK,… Ovoga puta je bio i evidentno veći broj izlagača iz zemalja iz regiona, tj. iz Hrvatske i Slovenije. Ono što je ostalo nepromenjeno je loše uređenje samog prostora i štandova, izuzetno mali procenat muške populacije i trgovačkih tendencija uz premalo sajamskih popusta. Na klipu ispod možete videti sve proizvode pomenute u tekstu, kao i ceo montirani materijal.

I ove godine je lanac prodavnica opreme za kozmetičke i frizerske salone, Aleksandar, imao rezervisan najveći prostor za prodaju sopstvenih artikala. Ova velika tezga je bila nezaobilazno mesto kupovine za svaku posetiteljku sajma.

dairy_ceramika_caramel_big

Od svih interesantnih stvari na sajmu, pohvalile bismo proizvod za uklanjanje neželjenih dlačica Epicare, ručni depilator za lice u vidu metalne oprugice.

Najbolje upakovane proizvode imala je poljska firma Valdi Spectrum Group sa više krajnje modernih brendova proizvoda za negu tela i za tinejdž populaciju kao što su, recimo, Dairy fun, See You, Champs de Provence,… Oni raspolažu sa pozamašnom kolekcijom kozmetike za negu tela i toaletnih voda, tematski namenjenih klincima. Dakle, Disney princeze, High School Musical, Hannah Montana, i sl.

Dopao nam se i stil firme Australian Gold sa njihovim bočicama losiona za sunčanje i samopotamnjivanje, iako nismo posebno lude za preplanulim tenom.

51pJBnE7ghL._AA400_Da smo ponele više keša, definitvno bismo ostavile dobar procenat ljudima iz firme Simple Beauty d.o.o. koji su distributeri američkog proizvođača kozmetike Beauty Solutions ltd. Dopali su nam se sintetički krastavčići za na oči – Nourish my Eyes iz kolekcije Fran Wilson. Oni su prodavali i one davno zaboravljene karmine u zelenoj (ali i u drugim neuobičajenim bojama) koji na usnama postaju crveni, roze i izuzetno su dugotrajni.

Svidelo nam se i izlaganje firme La Cremerie. Slovenci su ove italijanske proizvode „servirali“ u predimenzioniranim martini čašama, kao nekakve raznobojne, mirišljave i slasne koktele. Imaju i odlično ime :)
Devojke iz Zagreba na štandu firme Dispomed Promet d.o.o. su nam se nasmejale zbog našeg vojvođanskog naglaska i njima čudnih izraza, a onda nam prikazale jedan inovativan proizvod, potpuno genijalan tečni puder Liquid Minerals iz kozmetike Jane Iredale, sa kuglicama pigmenta u prozirnom gelu. Lagan, hidrirajući, odlično prekriva i košta kao pola moje plate.
Tigi-Love-Peace-and-the-Planet-Let-it-Be-Starter-Kit-f1Malo je bilo kozmetike namenjene baš muškom polu, a kako se nama čini, opala je i zastupljenost proizvoda za negu i oblikovanje kose. Bilo ih je, naravno, ali nešto manje.

Nama se i dalje najviše dopada firma Tigi sa svojim dobro poznatim kolekcijama Catwalk i Bed Head. Sada su predstavili i jednu sasvim novu kolekciju prirodnih preparata za kosu Love Peace & The Planet, o kojoj će biti reči i u našim recenzijama.
Pohvalu bi mogla zaslužiti i domaća firma Beolab koja je imala upadljivo niske promotivne cene preparata protiv celulita i kozmetike za bebe.
Sviđa nam se i što su se Essie lakovi za nokte pojavili na našem tržištu, mada ih trenutno prodaju samo u Subotici i online. Essie ima ubedljivo najbolje urađen katalog proizvoda.

sajam-airbrush