magic-nails-logoPored Frizerijade i takmičenja za najbolji salon, na sajmu kozmetike „Dodir Pariza“ biće održano i I Balkansko takmičenje u nail design-u pod nazivom „Magic & nails“. Organizator takmičenja je Atelier L.K. d.o.o., izdavač časopisa “Atelier Nails“ koji se nalazi u Futoškoj 22 u Novom Sadu. Sajam kozmetike se održava u beogradu, 16. i 17. oktobra 2010. godine na Bogradskom sajmu.

Takmičenje obuhvata sledeće kategorije:

1. Nail classic (french manikir);
2. Nail design (korišćenje više tehnika, unutrašnji dizajn sa 3D elementima).

U obe kategorije koriste se gel ili akril tehnika.

Zadatak prijavljenih za kategoriju Nail classic je:

Modeliranje noktiju obe ruke gel ili akril tehnikom tj. profesionalno oblikovanje noktiju uz pomoć šablona i plastičnih produžetaka – tipsi, posebno vodeći računa o strukturi noktiju, obliku, boji, ujednačenosti i ukupnoj slici. Za dva sata i trideset minuta, koliko traje takmičenje, takmičari u ovoj kategoriji trebalo bi da završe sa modeliranjem obe ruke, tj. sa celokupnim oblikovanjem, french manikirom obe ruke i lakiranjem noktiju jedne ruke lakom u crvenoj boji, koji se dobija od organizatora. Organizator će obezbediti lak jednog proizvođača za sve takmičare.

Zadatak prijavljenih za kategoriju Nail design je:

Modeliranje(oblikovanje) noktiju jedne ruke gel ili akril tehnikom pri čemu modeli takmičara mogu doći sa već izmodeliranim noktima jedne ruke. Za dva sata i trideset minuta, koliko traje takmičenje, takmičari u ovoj kategoriji trebalo bi da završe sa profesionalnim oblikovanjem noktiju jedne ruke modela, da urade dizajn koristeći najmanje 3 tehnike na 3 nokta(unutrašnji dizajn sa elementima 3D, u visini do 1 cm i tehnike iscrtavanja), vodeći računa o ukupnoj kompoziciji.

Nagrade učesnika i pobednika na I Šampionatu Balkana u modeliranju i dizajnu noktiju su:

* Za osvojeno I mesto u kategoriji Nail design firma Alexandar cosmetics dodeljuje vaučer u vrednosti 500 evra paket proizvoda.
* Za osvojeno I mesto u kategoriji Nail design firma Cesars secrets dodeljuje vaučer u vrednosti 500 evra paket proizvoda.
* Za osvojeno I mesto u kategoriji Nail design firma Prima kozmetika dodeljuje vaučer u vrednosti 350 evra paket proizvoda.
* Za osvojeno II mesto u kategoriji Nail design firma Alexandar cosmetics dodeljuje vaučer u vrednosti 300 evra paket proizvoda.
* Za osvojeno II mesto u kategoriji Nail design firma Cesars secrets dodeljuje vaučer u vrednosti 300 evra paket proizvoda.
* Za osvojeno III mesto u kategoriji Nail design firma Aleksandar cosmetics dodeljuje vaučer u vrednosti 150 evra paket proizvoda.
* Za osvojeno III mesto u kategoriji Nail design firma Cesars secrets dodeljuje vaučer u vrednosti 150 evra paket proizvoda.
* Za osvojeno I mesto u kategoriji Nail classic firma Alexandar cosmetics dodeljuje vaučer u vrednosti 500 evra paket proizvoda.
* Za osvojeno I mesto u kategoriji Nail classic firma Etre Belle dodeljuje vaučer u vrednosti 300 evra paket proizvoda.
* Za osvojeno I mesto u kategoriji Nail classic firma Nail Selection dodeljuje vaučer u vrednosti 200 evra paket proizvoda.
* Za osvojeno I mesto u kategoriji Nail classic firma La una beauty line dodeljuje vaučer u vrednosti 200 evra paket proizvoda.
* Za osvojeno II mesto u kategoriji Nail classic firma Alexandar cosmetics dodeljuje vaučer u vrednosti 300 evra paket proizvoda.
* Za osvojeno II mesto u kategoriji Nail classic firma Gordina dodeljuje vaučer u vrednosti 150 evra paket proizvoda.
* Za osvojeno III mesto u kategoriji Nail classic firma Alexandar cosmetics dodeljuje vaučer u vrednosti 150 evra paket proizvoda.
* Za osvojeno III mesto u kategoriji Nail classic firma Crystal Nails dodeljuje vaučer u vrednosti 150 evra paket proizvoda.

Pobednici će biti medijski promovisani kroz emisiju Kozmo kozmetika, časopis Atelier nails, časopis Kozmo kozmetika, televizijske, radijske i štampane medije koji prate sajam i kongres kozmetike, kroz izveštaje sa sajma.

Najbolje ocenjeni rad, odnosno dizajneri noktiju najbolje ocenenih radova, ovim takođe dobijaju značajnu referencu za svoj dalji profesionalni rad i napredak.

Tablice ocenjivanja pogledajte na ovom linku: Tablice

Pravilnik takmičenja i opšte informacije pogledajte na ovo linku: Informacije