DM stvarno ceni kupce 1Uvek je prijatno čuti neku pohvalu, pa makar ona bila upućena i nekom drugom, naročito ako je taj neko zasluži. Ja kažem – svaka čast! Pročitajte u nastavku vest koja je objavljena na rep.hr-u, a koju je napisao Bojan Bajgorić Šantić. Pitam se da li bi se ovakva usluga i briga o kupcima mogla naći i ovde, kod nas u komšiluku, i to ne samo u dm drogerijama. Evo kako piše ovaj zadovoljni potrošač.

DM-Drogerie-Markt je pokazao nevjerojatnu brigu prema meni kao običnom kupcu, zbog čega imam potrebu tu informaciju podijeliti putem ovog članka.

Za sve one koji sumnjaju, moram istaknuti kako ovo NIJE plaćeni oglas (odnosno nije oglas bilo kakve vrste) i kako je ideja o objavi članka bila moja, zbog iskrenog zadovoljstva ponašanjem DM-a. Priča počinje prije dvije godine kad sam koristio jedan DM-ov preparat koji je povučen s polica, pa sam se nakon što ga duže vremena nisam uspio naći (a prodavačice mi nisu znale reći zašto ga nema) obratio DM-u.

Osim odgovora kako je zbog promjene proizvoda potrebno novo odobrenje ministarstva zdravstva za uvoz, Jelena Beltram iz nabave i marketinga tada se potrudila i zadnjih 10 kutija proizvoda koji su se nalazili u dubrovačkom DM-u poslala u Zagreb kako bi ih mogao kupiti. Dostavljeni su u onu poslovnicu koja je meni odgovarala, a dodatno sam obaviješten mobitelom kad su stigli.

Na moj kasniji upit gdje se proizvod može nabaviti u okolnim državama dobio sam ljubazan odgovor da je najbliža Austrija, a bez da sam to tražio i informaciju kako ću biti obaviješten kad proizvod dobije dozvolu ministarstva za uvoz.

Ovih dana (dakle skoro dvije godine kasnije!) sam dobio novi mail u kojem stoji kako će proizvod biti dostupan u Hrvatskoj za najkasnije dva mjeseca jer je dobio dozvolu, što me doista oduševilo jer mi stvarno ne pada na pamet druga trgovina u kojoj se toliko trude oko kupca.