Anti age Evo jednog saopštenja od distributera Eucerin kozmetike koje nas upoznaje sa prirodom Hijaluronske kiseline kao i sa svojom novom Eucerin® Hyaluron Filler linijom preparata dostupnom u našim apotekama.

Hijaluronska kiselina je jedna od najvažnijih supstanci protiv starenja kože, bilo da je u injekcijama za popunjavanje bora, povećanje usana ili  specijalnim preparatima za negu kože i borbu protiv bora.
Pre samo deset godina termin «hijaluronska kiselina» je bio nepoznanica većini potrošača. Samo je nekolicina pacijenata koji boluju od artroze, poznavalo taj termin. Hijaluronska kiselina je prirodni sastojak sinovijalne tečnosti u našim zglobovima koji nedostaje obolelima od artroze. A danas? To je neizostavan termin u svim tekstovima i studijama koji se bave anti aging filozofijom. Providna supstanca – starogrčka reč «hyalos» znači «staklo» – nastavlja da iznenađuje ne samo obične ljude, već i lekare.

Prirodni rezervoar vode

Hijaluronska kiselina je postala toliko popularna zbog sposobnosti vezivanja velike količine vode. Ona apsorbuje vodu poput sunđera i ima sposobnost da veže i do hiljadu puta veću zapreminu vode od sopstvene. Prirodno se nalazi u svim delovima tela je gde je vlažnost neophodna za funkcionisanje, kao što su: staklasto telo u našem oku, vezivna tkiva, sinovijalna tečnost. Ona ima i antizapaljenski efekat i ubrzava proces ozdravljenja. Svakako, kako starimo nivo proizvodnje hijaluronske kiseline u našem telu opada. Već od tridesete godine, to se dešava kontinuirano i osobe stare oko 60 godina imaju samo 10% hijaluronske kiseline, u odnosu na adolescentski period.

Hijaluronska kiselina u dermatologiji i kozmetici

U zavisnosti od dužine lanca i molekularne težine, hijaluronska kiselina može da ima različita stanja: od puderastog do tečnog ili oblika gela.
U estetskoj medicini, hijaluronska kiselina je trenutno jedan od najčešće korišćenih filera za bore i jedan od najčešće korišćenih materijala za povećanje volumena lica i usana. Mogućnost da vezuje vodu i da samim tim povećava volumen se koristi u mnogim preparatima koje se bore protiv starenja kože, zbog sposobnosti da efikasno redukuje bore i hidrira kožu. Različite vrste hijaluronske kiseline se koriste u preparatima za borbu protiv starenja. Viskoznost i dužina lanaca se razlikuju u zavisnosti od dela i sloja kože u koji se ubrizgava filer: od onih ultra kratkih za usne do veoma dugih za recimo površinu ispod mišića obraza.
Međutim, rezultati ubrizgavanja filera nisu trajni. Enzimi kože, hijaluroniadaze, razgrađuju unetu hijaluronsku kiselinu. U zavisnosti od dužine lanca i sloja kože koji je tretiran, proces  razgradnje traje od 6 do 12 meseci.
Pacijenti prirodno žele da efekti injekcija filera što duže traju. Za produženje efekta injekcija pomoć možemo potražiti u medicinskoj kozmetici. Efikasnost Eucerin® Hyaluron-Filler preparata je klinički dokazana. Korišćenjem Eucerin® Hyaluron-Filler preparata vidljivo se poboljšava efekat tretmana filerima. Ono što je od velike važnosti i pomoći pacijentima je da se preparati mogu koristiti odmah nakon tretmana, bez bilo kakvih neželjenih efekata.

 

Klinički dokazana efikasnost Eucerin® Hyaluron Filler preparata uz injekcije

Klinička studija koja je sprovedena na 47 žena starosti od 30 do 65 godina sastojala se u upotrebi preparata 4 nedelje pre tretmana injekcijama hijaluronske kiseline, samo na jednoj strani lica, dok je druga strana tretirana običnom kremom. Nakon tog perioda, pacijentima su ubrizgane injekcije, a tretman je nastavljen još 14 nedelja.  Istraživanje je sprovedeno u Dermatologikum klinici u Hamburgu, pod budnim okom Dr. Welf Pragera, a fotografije obe strane lica, nakon svake faze istraživanja, rađene su pod standardizovanim svetlosnim uslovima, kako bi se efekti najbolje uočili. Rezultati studije su dokazali efikasnost aktivnih supstanci Eucerin® Hyaluron Filler preparata, jer je razlika u vidljivosti bora između polovine lica koja je bila tretirana preparatom i one na koje je nanošena samo obična krema, bila primetna golim okom.
Iako su tretmani injekcijama hijaluronske kiseline planetarni mega hit (procenjeno je da se godišnje sprovede više od pet miliona tretmana), ima još onih koji smatraju da je ova metoda previše invazivna ili previše skupa. Inspirisan ovim tretmanima i potrebom za neinvazivnim načinima da se efikasno popune bore, Eucerin Anti-Age Centar je formulisao Eucerin® Hyaluron Filler liniju preparata koja je dostupna u apotekama. Iskoristite mogućnost da u apotekama dobijete informacije o načinu delovanja, preporučenoj upotrebi, kao i savet i pomoć pri izboru idealnog preparata za vaš tip kože.

Hyaluron_Single_LR