Nail SelectionVratile smo se iz Niša prepune utisaka. Sajam kozmetike  i zdravlja je prošao sjajno – bio je posećen, omogućio je da se posetioci upoznaju sa nekim novim proizvodima i tretmanima koji su u funkciji boljeg izgleda i boljeg zdravlja, ostvarena su neka nova poznanstva, a gosti su ćaskali, razgledali i isprobavali kreme, šminku i aparate puna dva dana. Izlagači su uglavnom bili sa lokalnog područja, međutim i to je počelo od ove godine polako da se menja. Ljudi se povezuju i rado gostuju kako bi došli do novog dela tržišta. Nama je bilo ineresantno da se susretnemo sa pripadnicima kozmetičke industrije iz ovog dela Srbije, jer obično nemamo tu priliku. Organizatori su bili spremni na sve i obezbedili jednu ugodnu i opuštenu atmosferu, a naša domaćica Ana Jovanović, menadžer sajma kozmetike i PR agencije City Marketing iz Niša, bila je srdačna, gostoljubiva i profesionalna. Prava osoba za predstavljanje manifestacije pod imenom „Lepše lice Niša“.

Posle odmora u prenoćištu „Good Night“ (koje nas je oduševilo), uputile smo se u Dom vojske. Sajam je već počeo, a na ulazu su nas dočekale devojke u večernjim haljinama sa interesantnim makeup-om, trepavicama od perja i svečanim frizurama. To su bili modeli pred štandom kozmetičkog studija Miracle iz Niša. Oni su osvojili i titulu najlepšeg štanda na sajmu i upravo tada dobili statuu carice Teodore od direktora sajma Olivera Paunovića zbog svog truda i izgleda celokupne prezenacije na ovom događaju. Ovaj studio sadrži kompletan program za ulepšavanje lica, tela i kose – šminka, kozmetika, frizerski studio, masaža i spa tretmani, manikir, pedikir, depilacija,…

Sledeći štand koji je poprilično privlačio pažnju je estetik centar Aleksandra Dr VAIS. Iako oni nude rešenja za skoro sve estetske probleme, na ovom sajmu kozmetike akcenat je bio na problemima vezanim za gubitak kose i drugih problema kože glave. Videli smo razne preparate namenjene ljudima koji imaju problema sa kosom, između ostalog i Super Million Hair sprej za obnavljanje kose i Strategy 4 Steps gel za repigmentaciju boje kose. Ovde smo imali priliku da vidimo i knjigu „Kozmetika za muškarce“ čiji je autor Dr Vesna A. Ignjatović-Stojiljković (Dr VAIS).

Body artNajinteresantniji promotivni materijal smo dobile od gospođe Slađane Began koja predstavlja kozmetički wellness studio Iva iz Niša. Uz kremu sa sedefom bisera sa višestrukom namenom, dobile smo i losione za lice, vosak za depilaciju i nekoliko sjajnih saveta za negu kože. Uskoro ćemo napisati i objaviti recenzije za ove proizvode koji su rezultat pedesetogodišnjeg iskustva i tradicije porodičnog nasleđa znanja o kozmetici i nezi lepote.

 

Susrele smo se i sa predstavnicima Dental Spa centra iz Niša koji su imali zaista originalnu i nesvakidašnju kozmetičku ponudu. Kod njih se u spa centru možete podmladiti Restylane tretmanima hijaluronske kiseline, uraditi pedikir, manikir, i na istom mestu dobiti sve vrste stomatoloških usluga. Posebno su ponosni na svoje veoma kvalitetne krunice i dentalne mostove od cirkonijuma.

Među posetiocima na niškom sajmu su izuzetno bile popularne tzv. privremene body tetovaže od štrasa. Na štandu firme Nail Selection iz Slovenije, posetioci su mogli da priušte sebi iscrtavanje nekog dela tela posebnom tehnikom kojom uz pomoć speciijalnog gela i šljokica u prahu dobijaju interesantne i moderne dekorativne šare. Prisustvovale smo i interesantnom performansu Nail Selection-a na kojem smo videle najsavremenije tehnike za 3D nail art i vitražni akril u boji.

Nail Selection

Dopao nam se i štand kozmetičke kuće Guinot Centar iz Niša koji je promovisao francuske profesionalne tretmane lica i tela. Delovali su veoma ozbiljno, a ljubazno osoblje nas je uveravalo u bezbednost tretmana i posvećenost svakom klijentu koji poseti njihov spa centar.

Osim pomenutih izlagača, predstavila se i nezaobilazna akademija Panjković, za koju ste sigurno svi već čuli, sa svojim frizurama i propratnom šminkom.

Od kozmetike smo zapazarile još i par mackalica od proizvođača Meilab iz Beograda (koji imaju dosta konkretan i zanimljiv anticelulit program), firme Merigold iz Apatina i kozmetiku B&G iz Leskovca, pa očekujte i tu neke recenzije u skorijoj budućnosti. Mislimo da su ovo sjajni, a relativno nepoznati domaći proizvođači kozmetike.

Bilo je i par domaćih proizvođača koji aktivno prate svetske trendove u proizvodnji i prodaji prirodne, odnosno biljne kozmetike. To su firma Limes iz Pirota koja proizvodi ekološku kozmetiku i kućnu hemiju na biljnoj bazi i firma Sanovita koja je predstavila svoje kozmeceutičke preparate – prirodna i jestiva kozmetika koja je i nega i lek.

Ne možemo da ne spomenemo i svoje sugrađane, firmu Arcus iz Novog Sada koja nam je pružila nezaboravno iskustvo na svojoj masažnoj fotelji i dobro nas protresla jednim treningom na Fit Step mašini za pasivno vežbanje. Ovo definitivno treba isprobati.

Bilo je i mnogih drugih promotivnih sadržaja posvećenih zdravom životu i fizičkim aktivnostima, što je ustvari pravi način da dođete do dobrog izgleda. Posetioci su se mogli informisati o različitim programima vežbanja u fitnes i velnes centrima u gradu. Odličan program je imao recimo Top Form Fitness&Wellness Centar iz Niša.

Ovo bi lako moglo biti jedno savršeno kremaško putešestvije, da se vašoj Kremašici nije desio užasan peh poslednje večeri. Kamera koja je sadržala video snimak i intervjue sa svim prethodno navedenim predstavnicima na sajmu je nestala bez traga, pa je i propratni klip sa izveštajem sa sajma kozmetike u Nišu ovoga puta izostao. Napravile smo toliko dobrog materijala koje smo želele da podelimo sa svima vama ali nažalost, kamera je izgubljena i to nećemo moći. :( Jedini dokazi koji su nam ostali jesu par fotografija koje smo napravili telefonom na sajmu, pa ih tako i postavljamo u ovom tekstu.

kamera

Ukoliko je neko pronašao kameru, bile bi smo zahvalne kada bi nam je vratio. Takav gest ćemo nagraditi. Punjač kamere je ostao ipak kod nas, tako da je kamera neupotrebljiva bez adekvatnog punjača. A opet, ako se pronalazač kamere nekako i snašao za punjač :), onda ga najiskrenije molimo da nam nekako barem dostavi video materijal sa kartice. Bile bi smo jako zahvalne na tome. Video materijal je moguće ostaviti i u City Marketing agenciji u Nišu, ukoliko vam je tako lakše.

Ono što se nama posebno dopalo je srdačnost i prijatnost na sajmu. Ovoga puta se nismo osećale kao da svi žele nešto da nam prodaju i uvale, nego smo imale osećaj da su predstavnici kozmetičkih salona i kuća zaista želeli da nam objasne i pomognu nam njihovim savetima, što izuzetno cenimo.

Fotografije sa sajta www.sajamkozmetike-nis.rs

INNER BALANCE - centar za negu lepote lica i tela
INNER BALANCE – centar za negu lepote lica i tela
Arcus masažne fotelje
Arcus masažne fotelje

Kozmetički studio Iva

Ana Jovanović PR sajma
Ana Jovanović PR sajma
GUINOT eclat centar
GUINOT eclat centar
MIRACLE cosmetic studio
MIRACLE cosmetic studio
GALA - proizvodnja prirodnih sapuna
GALA – proizvodnja prirodnih sapuna