kenzo takada avon life

Kenzo Takada, poznati internacionalni dizajner, u saradnji sa Avonom je kreirao parfem Avon Life. Nisam Avon dama, ali mi na moju adresu gde trenutno živim redovno stiže Avon katalog, valjda za nekog prethodnog stanara. :D Iz ovog razloga, mogu redovno da pregledam nove kampanje. Evo, sada u najnovijoj kampanji je predstavljen Avon Life parfem, a u katalogu sam imala priliku i da ga njušnjem. Predivan je! Miris je toliko cvetno bogat, da mi se momentalno zavrtelo u glavi. :D Radi se o cvetno-drvenastoj kategoriji parfema, a piše da je u pitanju balans elegantnog irisa sa lokvanjem i ljubičicom.

kenzo takada avon life

 

Pomirisala sam i muški Avon Life i on je dosta blaži i elegantniji. Pripada drvenasto aromatičnoj kategoriji, a sadrži note crnog bibera, listove ljubičice i elegantni kedar.

kenzo takada avon life

 

Svi ste čuli za čuvene Kenzo parfeme, a evo i kratkog intervjua sa Kenzo Takadom izvučenog iz zadnje Avonove brošure.

Šta je bila vaša glavna inspiracija za kreiranje Avon Life?

Želeo sam da kreiram miris koji će iskazati moj multikulturalni identitet, bez ikakvih kulturnih ili geografskih granica; miris koji putuje preko svih zemalja. Želeo sam da se svaka žena i muškarac, bilo koje kulture, identifikuje sa ovim mirisom.

Koji deo u procesu pravljenja mirisa vas najviše interesuje?

Moj omiljeni deo procesa stvaranja Avon Life mirisa je bio, pre svega, saradnja. Uživao sam radeći sa Avon kreativnim timom koji je doneo dozu modernizma u moj tradicionalni dizajn. Veoma sam ponosan na Avon tim. ovo je bila jedna jako uspešna saradnja i Avon tim je zaista sjajan.

Recite nam nešto više o bočici parfema koja je jako jedinstvena.

Bilo je jako važno da se u pakovanju reflektuje moj identitet. U Japanu, svaka porodica ima svoj grb, koji je obično inspirisan prirodom. Takada porodični grb je zvončić, koji je veoma sličan ljubičici, te zato u mojim kreacijama uglavnom preovlađuju razni oblici cveća. Želeo sam da pakovanje odiše cvećem, tako da sam radio sa Avon timom na tome da ljubičicu oživim na jedan moderniji način. Bočica mirisa ima obli, nežan oblik sa poklopcem koji ima oštre ivice. Sa dizajnom samog poklopca dodali smo oštrine nežnoj ljubičici. Želeo sam da pakovanje upotpuni ovaj razdragani miris.

https://www.youtube.com/watch?v=BzCSL4MB9KQ