nevena striptizetaEh Nevena, Nevena, šta bi ti sada rekli SEO eksperti? Još pre dva meseca sam tražila na netu sajt poznate domaće kozmetičke firme Nevene iz Leskovca ali sam naišla na nešto drugo tom prilikom. Naime, kada ukucate u Google pretragu „Nevena Leskovac„, prvi rezultat pretrage je sajt nevena.rs. Sve bi ovo bilo u redu da prilikom klika na taj sajt nisam dobila sajt izvesne striptizete Nevene.

O čemu se zapravo radi

Znam zasigurno da je kozmetička firma Nevena iz Leskovca svoj sajt imala na ovom domenu www.nevena.rs. Naravno, sve je to Google lepo zapamtio, pa stoga sada kada ukucate u pretragu „Nevena Leskovac“ dobijete sajt striptizete koja nije iz Leskovca nego iz Zemuna. Zapravo, desilo se to da hemijska industrija Nevena najverovatnije nije produžila svoj domen (a to je nekih 2000 dinara na godišnjem nivou) i da su ga jednostavno izgubili?!? Onda je naišla jedna Nevena sa bujnim oblinama i zakupila taj isti domen za 2000 dinara. Tako je striptizeta bez mnogo truda dobila domen sa Page Rank-om 3,  što prilikom guglanja i indeksiranja dosta znači.

Da ne bi bilo kako ja sad tu nešto izmišljam, evo i dokaza. Ja koristim browser Mozilla Firefox u kojem imam instaliran dodatak Search Preview koji mi prilikom pretraživanja sajtova prikaže i sličicu sajta pored rezultata pretrage. Kada sam izvršila pretragu, pored sajta nevena.rs pojavila se roze-plava slika sa bebom i logom hemijske industrije u Leskovcu.

Dok je naslov sajta sledeći: Nevena.rs – sexy Nevena, Striptizeta Nevena, video, slike…

Odala ih je sličica, a evo i kako to izgleda.

nevena leskovac

google preview

Malo sam se potom više potrudila da pronađem sadašnji sajt firme Nevene iz Leskovca i uspela sam da iskopam domen www.nevena.co.rs sa Neveninim sajtom, ali u fazi pripreme već dva meseca, a ko zna koliko dugo tako stoji.

nevena co rs

Izguglala sam i da je ova firma u procesu privatizacije i da je ona otkazana u oktobru zbog nekih neregularnosti. Takođe je bilo i drugih problema u vezi ove firme. Uglavnom, to nikako ne može biti izgovor za gubljenje domena i za takvu neozbiljnost i neprofesionalizam na internetu u 2010. godini. Nevena iz Leskovca u ponudi ima zaista odlične proizvode, pisali smo i o Dikli kremi za nokte i o Kosili brendu jer nam se zaista dopadaju. Sramota je da jedna ovakva firma na tako glup način izgubi sajt i poverenje. I pored toga, nisu se potrudili da bolje isprave sopstvenu grešku, da urade taj novi sajt i da ga optimizuju što bolje za pretraživače. Ne razumem kako se to u našoj zemlji očekuje da se nešto dobro privatizuje ako je sve zapušteno i napušteno.  Ne može se zauvek živeti od stare slave, mora se uvek ulagati u budućnost, a to internet jeste.

Ja sam ovo otkrila još pre dva meseca, ali nisam odmah htela da pišem o tome, jer sam se nadala da će se potruditi da grešku isprave. Ljudski je grešiti.  Očigledno je da domen nisu otkupili od fine Nevene nego da su se odlučili na novi domen. Čekala da vidim da li će se potruditi da taj domen ožive, ali ništa. Zbog toga sam ovaj tekst i napisala.

Ako neko od nadređenih iz Nevene iz Leskovca ovo čita, imam predlog za vas.  Ako nemate ko da vam uradi i optimizuje sajt, možete kontaktirati mene, rado ću vam uraditi i dati popust iz poštovanja prema domaćoj kozmetici. Ipak sam ja Kremašica.