Pre nekih dva meseca smo dobile paket Royal Balm proizvoda da isprobamo i uverimo se u njihov kvalitet. Royal Balm – Prirodna kozmetika je osnovana 2013. godine, radi se o porodičnoj firmi koja postoji od 2013. godine. Lekovito bilje za kreiranje Royal Balm proizvoda ova firma uzgaja na predivnoj planini Rtanj. Tako da oni garantuju da su svi sastojci u proizvodima 100% prirodnog porekla i vrhunskog kvaliteta. Royal Balm proizvodi ne sadrže nijedan sintetički sastojak kao što su veštačke boje, arome i konzervansi.

Royal Balm prirodna domaća kozmetika 1

Lekovite biljke koje se koriste u kremama za lice i serumima za lice su smilje, hajdučka trava, neven, žalfija, badem, lešnik, gavez, morač, ruzmarin, lavanda, vučji trn, kleka. Ulja dobijena od ovih dragocenih biljaka obiluju vitaminima, antioksidansima, esencijalnim masnim kiselinama, mineralima, smolama i ostalim materijama koje neguju kako kožu, tako i organizam. Pored lekovitih biljaka, u proizvodima se koristi med i pčelinji vosak.

Na sajtu Royal Balm možete detaljno pročitati o postupku pravljenja krema, kako oni kažu, od livade do kreme.

Kozmetika se pakuje u staklene bočice sa pumpicom ili pipetom kako sadržaj ne bi dolazio u dodir sa mikroorganizmima iz spoljašnje sredine. A potom u ekološke kutije koje izgledaju jednostavno i lepo.

royal-balm-tonikJa koristim već neko vreme tonik za kombinovanu kožu. Spakovan je u odličnoj staklenoj ambalaži sa pumpicom. Izuzetno se lako nanosi, samo se poprska po licu. Nanosi se na suvu i čistu kožu i odličan je ispod šminke. Ovaj tonik kontroliše preterano lučenje sebuma i sužava pore. Koristim i Balancing serum za masnu i mešovitu kožu koji ima antibakterijsko i inflamatorno dejstvo. Reguliše lučenje sebuma a ne isušuje kožu. Dok koleginica koristi druge proizvode (tonik, kremu i serum) i kaže da je izuzetno zadovoljna tonikom koji svakodnevno nanosi ispod šminke. Zaista su izdašni i jedna bočica traje i dva meseca.

Tonik ima izuzetno jak miris biljaka da čovek ne može ostati razvodušan znajući da je apsolutno sve prirodnog porekla bez dodataka parfema. Inače su liste sastojaka proizvoda izuzetno kratke što je jako pozitivno jer ne sadrže nikakve dodatne sintetičke sastojke koji samo produžuju listu.

Clarifying tonik sadrži konkretno: hidrolat matičnjaka, glicerin i ulje od smilja.

Dok serum sadrži malo više sastojaka: orahovo ulje, kadifu, gavez, ulje semenki ploda ruže, pasji trn, vitamin E, smilje, ruzmarin, lavanda, žalfija, kleka i morač.

Na tržištu ima dosta prirodne kozmetike ali je retko koja zaista potpuno prirodna bez dodatih konzervanasa. Ukoliko ste ljubitelj prirodne kozmetike i želite 100% prirodnu kozmetiku, onda je to definitivno Royal Balm. Na Royal Balm sajtu imate mogućnost porudžbine, takođe mogu se poručiti i uzorci kako bi videli da li vam se proizvod dopada i da li vam odgovara.

royal-balm-logoBila sam u kontaktu sa glavnom i odgovornom osnivačicom Katarinom i iz našeg razgovora mogu da vam prenesem da je žena potpuno posvećena kozmetici koju pravi, pažljivo uzgaja a potom i bira sastojke za kreme i strogo se drži etike koju su postavili sami sebi kao firma. Izuzetno je teško, a najčešće skupo probiti se na tržištu, dopreti do ljudi, sertifikovati proizvode, a Katarina to sve radi već godinama sa puno ljubavi. Katarina samo napred!