website_redesign
U slučaju da još uvek niste primetili, novost je da smo promenili dizajn našeg portala. Drago nam je da možemo da se pohvalimo najnovijim dostignućem u razvoju koncepta Kremašice.  Prošli smo put osmogodišnjeg razvoja na vebu – od Joomla sajta na WordPress, menjali celokupan izgled sajta 5 puta , menjali sistematiku recenzija proizvoda, a sada smo dodali još jedan evolutivni pomak. Ono što ćete pronaći u nastavku teksta shvatite kao svojevrsno uputstvo za upotrebu nove verzije kremasica.com sajta.

Šta je novo?

Popunite profil i učestvujte u diskusijama na sajtu

Čim dođete na naslovnu stranu kremasica.com sajta videćete (sa desne strane) mesto za prijavu/logovanje. Tu možete da kreirate vaš nalog i pristupite mu, doprinoseći stvaranju i pokretanju društvenog udruženja kremasica.com za zajedničkim interesom ocenjivanja kozmetičkih proizvoda, razmene iskustava i saveta o ulepšavanju. Možete da postavite zanimljivu profilnu sliku ili da postavite jedinstvenu pozadinu na profilu. Ako vam se ipak ne sviđa da pravite profil kod nas, možete slobodno koristiti vebsajt kao i do sada i ostavljati komentare na sajtu kao g(h)ost.

Brendovi

Ukoliko vas zanimaju proizvodi određenog kozmetičkog brenda, od sada možete naš sajt pretražiti i na lakši način. U glavni meni pod stavkom „Brendovi“ smo uvrstili (skoro) sve kozmetičke brendove koji se mogu naći među našim recenzijama i tekstovima.

Nova oznaka u recenzijama – kosturi iz ormana

Ukoliko naiđete na nekog od kostura iz našeg ormana sa recenzijama, bićete propisno upozoreni. Ovu oznaku smo uveli u upotrebu zbog starih recenzija za proizvode koji se više ne proizvode ili ne distribuiraju kod nas. Osim toga, postoje i neke nepotpune recenzije, recenzije u nekom starom formatu  ili recenzije sa izuzetno pristrasnim stavovima. Sve ove članke bismo radije ostavile zaključane u ormaru, ali iz nekog razloga nismo imale srca da ih izbrišemo, pa ih sada možete detektovati po novoj oznaci.

Sajt je responzivan

To bi značilo da je sajt prilagođen svim rezolucijama tableta i telefona. Dakle, čak i ako dolazite na kremasica.com sa nekog mobilnog uređaja „za dinar“ ili nas čitate sa nekog ekrana manje rezolucije, moći ćete da uživate potpunom estetskom doživljaju našeg sajta. Ovo nam je bilo važno jer smo primetile da se taj deo statistike drastično promenio u poslednje vreme i da imamo preko 50% poseta sa mobilnih uređaja i tableta (naročito u poslepodnevnim časovima).

Nove statistike

Našu pozamašnu bazu podataka o kozmetičkim proizvodima iz recenzija smo potpuno remapirali, pa sada imamo mogućnost da mnogo lakše dođemo do korisnih statistika ocena po kategorijama, vremenskom periodu, kvalitetu, ceni i pakovanju. Na ovaj način ćemo moći da ponudimo i mnogo kvalitetnije informacije koje mogu zanimati naše čitatelje i poslovne saradnike.

Kremašica je vremenom bila i kompleksnija i jednostavnija, ali smo sada našli meru koja se na osnovu dosadašnje statistike posete pokazala kao najoptimalnije rešenje kombinacije dizajna i funkcionalnosti. Nadamo se druženju sa vama još dugo godina!

Do čitanja, Cherry & Goldie