[Zvanično saopštenje od Vichy]

Oslovljavajući suštinu problema modernog života, Slow pokret, filozofija sporog načina života, ima za cilj da nas oslobodi prezauzetog, štetnog načina života; podstiče nas da iskoristimo svoje vreme najbolje što možemo i naučimo da uživamo u trenutku. Ukratko, dobra je i za naše mentalno i telesno zdravlje, kao i za našu kožu. Na temelju mnoštva dokaza koji ga podupiru, Vichy se bori za koncept Slow pokreta – protiv znakova prolaska vremena. Slow Âge je prvi Vichy proizvod za dnevnu negu koji ciljano deluje protiv znakova starenja kože u nastajanju. Na osnovu 9 godina istraživanja, Laboratorija Vichy identifikovala je fenomene koji svakodnevno deluju na starenje kože, pre vidljivih znakova starenja koji se akumiliraju pod uticajem okruženja (UV zračenja, zagađenja), emocija (stresa, umora) i stila života.

Ovaj proces, koji nosi naziv „silent ageing“, znači da se znakovi starenja stvaraju mnogo pre nego što možemo da ih primetimo na koži. To otkriće je dovelo do stvaranja proizvoda Slow Âge, koji deluje na znakove starenja pre njihove vidljivosti na površini kože.

Vichy slow age

EKSPOZOM I STARENJE KOŽE

Poslednjih desetak godina, tačnije od 2005. godine profesor Kristofer Vajld (Christopher Wild), predstavio je novi koncept u okviru kojeg se naglašava obostrani uticaj unutrašnjih i spoljašnjih faktora u procesu starenja kože, i jednim imenom nazvao ga EKSPOZOM. Koncept ekspozoma predstavlja holistički pristup i pogled uopšteno na zdravlje, uključujući naravno i kožu. Ekspozom predstavlja kumulativnu meru uticaja spoljašnjih faktora i posledičnih bioloških odgovora i podrazumeva zajednički uticaj:

  • okoline (UV zračenje, zagađenje, vlaga),
  • načina života (umor, stres),
  • dijeta,
  • ostalih formi navika (pušenje),
  • endogenih procesa – koji se odvijaju unutar našeg organizma, odnosno posledice njihovog delovanja na kožu.

Ekspozom je dakle holistički pristup kojim se sveobuhvatno procenjuje uticaj na naše zdravlje, konkretno kožu, svega što nije genetska predispozicija. L’Oreal je prva kozmetička kompanija koja više od 20 godina proučava uticaj ekspozoma na procese u koži. Naime, samo 20% starenja kože je posledica genetskih faktora, zato je jako bitno za prevenciju starenja kože, da upoznamo i delujemo na ostalih 80% spoljašnjih faktora koji utiču na starenje kože, a obuhvata ih ekspozom.

SNAGA 3 AKTIVNA SASTOJKA, POZNATA PO SVOJIM BLAGOTVORNIM SVOJSTVIMA

Slow Âge jedinstvena je formulacija obogaćena ekstraktom bajkalske kapice, poznate po antioksidantivnim svojstvima, probiotičkim sastojkom bifidus, koji jača barijeru kože, kao i Vichy mineralizovanom termalnom vodom, obogaćenom sa 15 dragocenih minerala. Formulacija Slow Âge uključuje i sistem UV filtera širokog spektra.

Među hiljadama vrsta biljaka u Kini, Laboratorija Vichy odabrala je jednu. Na prvi pogled, može se učiniti da je to samo još jedan običan cvet. Ali ni preterana izloženost sunčevim zracima ni ekstremna hladnoća, tipična za pokrajinu Shaanxi, ne mogu da utiču na ovaj cvet. On crpi snagu iz svog korena, kojeg lokalno stanovništvo naziva zlatnim korenom. U upotrebi već 2000 godina, bajkalska kapica jedna je od 50 osnovnih biljaka tradicionalne kineske medicine, najstarije farmakopeje na svetu. Istraživači kompanije Vichy dokazali su njenu delotvornu moć limitiranja štetnog oksidacijskog učinka od izlaganja UV zracima i zagađenja. Bifidus se dobija fermentacijom bakterije Bifidobacterium Longum. Sastojak bifidus jača barijeru kože i smanjuje njenu osetljivost. Zahvaljujući sastojku bifidus i Vichy mineralizovanoj termalnoj vodi, Slow Âge čini kožu snažnijom i otpornijom na spoljašnje štetne uticaje.vichy_slow_age_slika_01

Slow Âge – prva Vichy dnevna anti-age nega koja deluje na znakove starenja u nastajanju: od tankih linija do bora, od dishromije do tamnih fleka, od gubitka tonusa do gubitka punoće. Koža je hidrirana, punija i snažnija, izgleda mlađe uz blistav zdravi sjaj.

Slow Âge je svež kremasti fluid bogatog i baršunastog efekta i cvetnog mirisa. Tajna Vichy Laboratorije? Vosak odabran zbog svoje niske tačke topljenja (64°C) za bolju
apsorpciju u kožu i nežan prefinjen miris. Proizvod je razvijen za sve žene iznad 25 godina koje žive u urbanom okruženju, gde je koža podložna štetnim uticajima zagađenja, UV zraka, stresa i umora. Slow Âge je za žene koje žele da učine svoju kožu otpornijom na buduće izazove koristeći kvalitetnu svakodnevnu negu, umesto samo hidratantnu kremu, kao i za žene koje žele zadovoljno da stare: polako, zdravo i dostojanstveno.

Vichy slow age

 

Vichy je na regionalnom događaju u petak, 09.09.2016, u prijatnoj atmosferi zagrebačkog HUB385, u društvu uglednih gostiju iz beauty sveta Hrvatske, Srbije i Slovenije, predstavio revoluciju na području anti-age nege – inovaciju Slow Âge.

Carl Honoré tom je prilikom izjavio:

„Živeti sporo znači živeti zdravo i srećno. A zdravlje i sreća ključni su ‘sastojci’ za kvalitetno starenje. To znači usredsrediti se na ono što je zaista važno, a to nipošto nije izgledati isto sa 25 ili 45 godina. Važno je sve te godine ispuniti iskustvima koja nas obogaćuju i omogućuju nam da se osećamo lepim – spolja i iznutra. Tajna dobrog starenja je voditi život u sopstvenom ritmu. Srećan sam jer se i Vichy priključio ovom trendu i redefinisao proces starenja i lepotu za 21. vek.“

Jedan od ključnih govornika ovog događaja, kome je prisustvovalo više od 100 beauty & lifestyle urednika, novinara i blogera iz celog regiona, bio je Carl Honoré, kanadski pisac i novinar, i svetski predvodnik SLOW pokreta koji je ovom prilikom posetio Zagreb kako bi gostima kompanije Vichy približio ključne poruke trenda koji prkosi nametnutom kultu brzine.