zodiac-oilOpisati zenu Bika bez divljenja je zaista nemoguće, jer svaka zena Bik koju poznajem budi upravo to osećanje u meni. Savršeno mirna, otvorena, poštena, kreće se kroz život bez uobčajenih zenskih trikova i suza. Ona je svesna sebe, svoje ženstvenosti i vrednosti, savršeno zna sta želi i kako to da postigne. Kao dete zemlje, vrlo je praktična. Veliki je esteta, voli klasiku i udobnost, a prvenstveno kvalitet.

Ako bismo želeli dati primer prave žene i dame sasvim sigurno bismo uvek uprli prstom baš u pripadnicu ovog znaka. Ona jer prava žena i traži pravog muškarca kraj sebe.

Nije ljubomorna, savršeno joj je jasna muška potreba da se osvrće oko sebe za lepotom ženskog tela, za njezin gnev potrebno je mnogo, mnogo više. Ali nikome ne savetujem da izazove njen gnev, jer gnev žene Bika je kao cunami – uništiće svaki trag vašeg postojanja, a onda se hladno okrenuti i otići od vas. Ova žena očekuje odanost i privrženost koju nesebično poklanja, a ako joj se ne dopadate to će vam i pokazati – izbegavaće vas u širokom luku.

U ljubavi, žena Bik (kao i osobe sa ovim položajem Venere) je izrazito senzualna i putena. Njena ljubav je fizička, duboka, ponekad posesivna, a predaje se sa strašću, svim čulima, uživajući u ekstazi seksualnog čina. Ona uzima i daje, a bogatstvo njenih osećanja prati vrlo često i raskoš njenih oblina, čime pripadnice ovog znaka mame uzdahe mnogih muškaraca.

Muškarci sa ovim položajem Venere traže ženstvenu, lepu i putenu ženu raskošnih oblina, a najlakše ih je osvojiti preko stomaka. Skuvajte gurmanski ručak i njegovo srce je zauvek vaše.

Parfem žene Bika je uglavnom egzotičan i dugotrajan, iako neke pripadnice ovog znaka uživaju isključivo u mirisu svežine i mirisu proleća i prirode.

Naša preporuka je da probate:

Eau de Rochas – ženski

eau_de_rochas_LRG

Ovaj prafem predstavljen je 1970. godine, klasičan je i pripada grupi citusno aromatičnim parfemima.

Jean Michel Duriez ga je opisao na sledeći način: ’’Smatram Eau de Rochas izuzetno vibririrajućim i svežim. Njegova tajna je u  savršenom balansu veoma svežih, ali istovremeno veoma modernih citrusnih  gornjih nota i veoma bogatih cvetnih srednjih nota. Iz baze se delikatno probijaju amber i drvene note.’’

Gornje note: bergamot, mandarina, limun ulja

Srednje note: narcis i jasmin

Baza: aris, pačuli

Hugo Boss Women

hugobosswoman

Parfem je dizajniran 2000. godine a pripada grupi cvetno – voćnih parfema.

 

 

Ovo je parfem snažne, nezavisne žene koja savršeno dobro zna sta hoće i koja kreira život pod vlastitim uslovima.

Gornje note: persijska ljubičica, jabuka,

Srednje note: hijacint i jasmin

Baza : sandalovina, amber i vanila


Aqua Allegoria Lemon Fresca by Guerlain

Aqua_Allegoria_Lemon_Fresca

Ovaj parfem podseća  na predivno prolećno jutro i šetnju bosih nogu po sveže pokošenoj travi uz svetlucanje rose na suncu.

Pripada grupi citrusno-aromatičnih parfema.

Gornje note: zeleni i žuti citrusi i italijanski limun

Srednje note: nana i zeleni caj

Baza: poljska ljubičica, cyclamen i cvet kruške

Beloved

 

beloved

Ovaj parfem dizajnirala je poznata američka glumica Ashley Judd, a lansiran je 2008. godine i pripada grupi cvetnih parfema.

Ashley za parfem kaze : „Mislim da Beloved reflektuje romantičnu stranu moje ličnosti, savršeno mi odgovara.“

Izuzetno ženstven i romantičan. U gornjim notama se otvara sa zlatnom kajsijom, cvećem kale i grejpom.

Srednje note čine tuberoza, cvet narandže, iris i stefanotis.

Baza: drvo pamuka, sandalovina i amber.

Givenchy Jardin d’Interdit

Givenchy_Jardin_dInterdit

Inspirisan predivnim cvetnim buketom, ovo je osvežavajući romantični miris. Delikatni cvetno voćni miris prekriva nas velom magične ljubavi uvečavajući naše emocije. Ovaj prosvetljavajući miris dolazi iz tajnog vrta koji se nalazi u srcu svake žene. Zatočen je u ekskluzivnu bočicu francuske gravure, te predstavlja kreaciju klasične elegancije i lepote.

Sveža cvetno-voćna aroma uključuje: zeleno lišće, biber, kivi, šipurak i sandalovina. Napravljen je 2006.

 

Bvlgari the Vertunisex parfem

350__1_Bvlgari-Green-Tea

Ovaj parfem dolazi nam iz grupe citrusno aromatično cvetnih prfema, a lansiran je 1996. godine.

Sa svojim čistim i pravilnim linijama i senama zelene boje podseća na svežinu i vitalnost prirode. Prikladan je za žene i muškarce.

Gornje note: korijander,cvet narandže, bergamot
Srednje note:  jasmin, kardamom, ruža
Baza : biber i zeleni čaj

Ukoliko ste zainteresovani za izradu natalne karte posetite sajt MyLillith.