nokti u trendu1Znate kako ćete da se našminkate ove zime i kako će vaše lepo lice biti doterano na veče svečanog dočeka Nove 2009., pasada lepo možete da se opustite i pogledate neke od modnih trendova u svetu manikira na vašem najomiljnijem kremaškom sajtu. Neću puno da tupim i smaram sitnim tekstom, nego vam u zamenu nudim nekoliko odličnih fotki koje sam iskopala na netu. Meni su se dopale, a nadam se da će i vama. Ono što mi se dopada kod ovih slika je to što možete naći i odlične i trendy ideje za make-up i frizure. Saveti koji slede potekli su od stručnog lica, Creative Nail Design edukacionog menadžera Danelle Barr.

  1. Boje u trendu

Tamno i slasno + glamurozno zlatno. Odlučite se za boje tamne šljive, mastila, tamnije crvene, sive, ugljene, zagasito ljubičanstvene ili plave. Na dužim noktima, uz adekvatan nakit i za one koji ipak preferiraju tople tonove – najbolji izbor biće žuto sedefno bež, boja zlata, starog zlata ili svetlije bakarna.

  1. Oblici u trendu

Prošle godine beše u modi četvrtasti oblik noktiju, a sada se stvari malo zaokrugljuju. U trendu je takozvani „squoval“ oblik, odnosno četvrtasti nokti sa malo zaobljenim ivicama. Nešto između četvrtastog i ovalnog nokta. Sve što je potrebno je da pratite prirodnu liniju vašeg nokta i samo malo ispolirate povrinu i sredite ivice. Više o obliku nokta možete naći u našem članku Kako oblikovati nokte.

nokti u trendu3nokti u trendu4

  1. Dužina u trendu

Najprostije rečeno, u trendu su nokti čija dužina samo malo prevazilazi vrhove prstiju. Izuzetno kratki i izuzetno dugi nokti su ostali van trendova za ovu sezonu.

nokti u trendu2

  1. Crtanje po noktima?

Biti ili ne biti fancy? Pitanje je sad… Ove zime vam se crtanje po noktima i upotreba dodatne dekoracije ostavlja na volju. Ukoliko je prilika takva – cirkoni, šare i cvetići mogu doći u obzir. U svakodnevnoj varijanti ipak ne treba preterivati sa ukrašavanjem. Ako baš volite neobične šare na noktima, a nemate neku posebnu i glamuroznu priliku, obična linija na vrhu, tj. frenč manikir u nekonvencionalnoj boji, biće sasvim dovoljan.
nokti u trendu5

  1. Crvene usne i crveni nokti

Ako volite ovaj poseban, klasičan izgled – ove sezone sigurno nećete pogrešiti. Crveni lak na noktima – da, apsolutno! Jedino pazite da to ipak bude neka mat boja i sa nekom plavičastom osnovom. Nanesite dva sloja i završite slojem sjaja preko.
nokti u trendu6nokti u trendu7

Mini savet: Crveni lak je jedan od najnezahvalnijih za skidanje. Da biste ga lakše uklonili sa nokta, uzmite neki finiji sunđer i stavite ga plastičnu posudicu, recimo praznu kutijicu od kreme. Natopite sunđerčić acetonom ili skidačem laka, pa zabodite prst i kutijicu. Ostavite prst tako nekoliko sekundi, da se lak lepo rastvori. Dobro pritisnite nokat uz zid kutijice, pa brzo i u jednom potezu izvucite prst skidajući lak.