Winter_Makeup_Trends_for_2008_and_2009_5Već ste imali prilike da bacite pogled na našu galeriju Trendovi u šminkanju za jesen/zimu 2009, ali sada evo i detaljnijeg pregleda mogućih izgleda lica koji će biti po poslednjoj modi ove jeseni.

Naravno, Kremašica se nikada neće slepo držati prvila, ali će se ovim najavama malo zabaviti. Direktno sa modnih revija i „slatka moja“ blogova, sumirani predlozi i utisci – tu pred vama!

Cele ove godine trend je podloga za šminku koja je lagana, prozračnija i dozvoljava prirodnom tenu i sjaju kože da dopre do površine i tuđih pogleda. Ideal je izgledati zdravo, prirodno sjajno i tonirano uz što manje vremena provedenog ispred ogledala. Ide u skladu sa životom savremene , “BUSY woman” koja stiže i da vodi računa o zdravlju (svoje kože). Tendencija se nastavlja i u narednoj sezoni. (Na slici desno model sa jesenje revije Oscar de la Renta)

trsl10_rosy_copy20090225_fashionbestbeauty_oscardelarenta

U sezoni jesen/zima 2009. godine, vaše oči će biti našminkane u trendu ukoliko budete koristili one bogatije zemljane tonove – svakako tamne, boje mahovine, raskošne zlatne, zagasite smeđe ili sive. Akcenat je na prirodnoj kozmetici, a boje će biti prigodne zadatoj temi ako izgledaju pune pigmenata koji potiču pravo iz neke prašume. Mat boje, “dim u očima” stil, a svetlucave čestice samo u zlatnim i bronzanim tragovima. Birajte senke sa baršunastim teksturama.

Oci11Oci5

Oci9

Oci10

Oci4

Oci7

Prošle jeseni je bio popularan tzv. mačkast izgled oka, izuzetno naglašen ajlajner, veštačke trepavice i vizuelno naglašavnje i povećavanje očiju. Ovaj izgled se za narednu jesen nešto modifikovao. Umesto zavijutka ajlajnera i senke na spoljašnjem uglu oka u retro stilu, u trendu će biti horizontalna linija senke duž celog oka. Nešto kao razvučeni “dim u očima” ili “smokey eyes”. Na revijama modnih kolekcija za jesen/zimu 2009. se često mogao videti, doduše u malo ekstremnijim i naglašenijim varijantama.

fall-makeup-trends-2009

Oci

Oci3Oci13

Za jesen se predviđa i povratak disko stila iz 80-tih, pa se možete odlučiti i za šljokičave varijante. Sjajna stvar je svetlucavo pink na vašim očima ili usnama. U modi su i šljokičave ljubičaste i morsko plave, a na više mesta po sajtovima o modi i kozmetici, pronašla sam i jedan pomalo neobičan trend. U modi će biti crvena senka za oči. To isto beše 80-ih… David Bowie i ekipa. Ko je ZA – može da isproba. Ja sigurno hoću. Makar jednom prilikom. (Na slici ispod levo model u stilu 80-ih sa Dior kolekcijom za jesen)

80fall09_prevdior00180

CrvenaSenka2

CrvenaSenka

Ostaje na snazi i ono staro pravilo o naglašavnju isključivo jednog dela lica. Uglavnom se izbor svodi na oči ili usne. Ukoliko ste umesto upadljivih senki samo stavili maskaru ili ajlajner, usne obavezno namažite tamno ljubičastom, ciklama ili crvenom bojom. Sa crvenom budite pažljivi oko odabira nijanse. To treba da bude boja koja vam dobro stoji čak i kada na licu nemate ni trunku (neke druge) šminke. Ukoliko su vam naglašene oči nekom modernom i smelom bojom, obavezno usne namažite neutralnom svetlo braon, kajsija bojom. Možete svaku boju ublažiti nanoseći malo tečnog pudera preko sjaja za usne.

CrveniRuz

Usnemakeup-trends-black-eye-shadow_articleimage

fall-makeup-trends-2009-10

Obrve koje su u trendu ove jeseni su nešto prirodnijeg izgleda. Ako ste ih do sada redovno šišali, sada možete odložiti makazice i ukrotiti obrve sa samo malo prozirnog gela. Pokušajte da pronađete onaj baš namenjen stilizovanju obrva. Nikako nemojte dramatično istanjiti obrve. Setite se da deblje obrve doprinose mladalačkijem izgledu lica.

Obrvetrsl01_redlips

Obrve1

U modu se vraćaju konture na licu. Odaberite neko fino rumenilo za vaš ten i osenčite konture lica za promenu. Letos je bilo popularnije da bledunjavi sloj rumenila nanesete samo na obraze i imate totalno prirodan izgled kada se zarumenite. Sada su se u trendovima u šminkanju našle nešto preciznije isklesane konture lica. Ni sada ne treba preterivati sa bojom, ali je treba iskoristiti tako da skrene pažnju na tamno ili intenzivno oslikane kapke na očima.

RumeniloRumenilo1