Fotografija levo CND.comPoznata menadžerka u CND-u Roxanne Valinoti je za Elle časopis pričala o manikir trendovima za ovu jesen. Sudeći po njenim savetima boju noktiju treba usklađivati sa bojom kože. Prvo treba odrediti da li vam je boja kože topla ili hladna. Ovo, kako ona kaže, možete najlakše odrediti na sledeći način: „Generalno gledano, ako volite da nosite zlatan nakit i on vam dobro stoji, vaša koža je toplijih nijansi. Ako pre nosite srebrni nakit, vaša koža je hladnog tona.“

BOJA
Ove jeseni nastavlja se trend koji je započet s proleća ove godine. Kako je, što se šminkanja tiče, u trendu prirodan izgled, tako je u trendu i prirodan manikir. Lakovi boje kože su veoma moderni. Pun pogodak za jesen je lak sivo-bež boje. Razmišljajte o noktima kao o produžecima vaših prstiju, pa tako odabirom boje laka koji se poklapa sa bojom kože, dobijate taj potpuno prirodni i čist izgled. Ovakve nokte možete ukrasiti lakom crne boje ili dodajući neki sličan sitni detalj.

Bež lak za nokte sa revije: Abaeté (levo), i Carolina Herrera (desno). Fotografije CND.com

modelmaninudecolor

U trendu su zagasite boje nakita. Mislite na safir, ametist i na različite nijasne sive ove jeseni. Kako Valinoti kaže: „Ove sezone smo pripremili dovoljno lakova boje metala poput onog na pištoljima“. Ovakve tamne sive nijanse se veoma dobro uklapaju sa različitim tonovima kože. Veoma popularan za ovu jesen je i metalik siv manikir sa ukrasima u crnoj boji. Odlična kombinacija bi bila i srebrne ili zlatne boje sa detaljima u crnoj boji.

Fotografija iz In-Style magazina

in-style2

Na fotografiji lak za nokte Silver Minx

Silver_Minx_manicure

Crvena boja je na neki način klasika, a ove jeseni je i dalje veoma moderna. Kremašica ovo pravilo neguje već duže vreme, i uvek u svojoj kolekciji ima jedan crveni bordo lak za nokte koji se uvek dobro slaže uz različitu odeću. Rubin crveni nokti su uvek šik, super tamni mat nokti na bazi crvene dobro stoje svima, a krvavo crveni nokti su za one smelije. Nijanse crvenih lakova na bazi narandžaste, kao na primer koralno crvena boja, dobro stoji samo na toploj nijasni kože. Ove narandžastije nijanse na hladnijim tonovima kože odaju neki ispran izgled što nije primamljivo.

Dita Von Teese levo i Calgel lak za nokte desno

ditaljubicasto

Zanimljivi crveni manikir i narandžasti polumesec manikir

svecafrench-manicure-color-04

Levo crno-beli polumesec manikir sa Fall runway show i desno Lippmann lak za nokte

crno-belo_copycrveno

Ove zime pored crne, bele, bež, sivih i crvenih nijansi biće u trendu i ostale zagasite boje. Zagasita zelena je pun pogodak, ona nastavlja trend od proletos, ali se za jesen opredelite za manje drečave nijanse. U trendu je i zagasita ljubičasta i prljavo krem. Plava je moderna u obliku tamne indigo i metalik boja.

Levo fotka polumesec manikir sa Fall runway show događaja, desno OPI lak za nokte

revijaOPI

STIL

Jedan od najvećih trendova za ovu jesen je definitivno obrnuti frenč manikir i poznati „polumesec“ manikir. Inspiracija za „polumesec“ manikir trend potiče iz retro stila iz 1930. godine. Tada je bila u trendu koralna boja noktiju. Pogledajte Istorija manikira. Sada je u trendu obrnuti frenč manikir, sa crnom, sivom, crvenom na vrhovima noktiju i bež nijansama na ostatku nokta. Mat boje će definitivno dominirati ove jeseni, jer se one najbolje kombinuju sa lakom boje kože. Ispod možete videti predlog In-Style magazina.

in-style1in-style

Inverzni manikir levo i desno, predlozi manikira iz Stylist magazina

zlatnistylist2

reverse