makeupKremašica je prošle nedelje posetila estetsko-kozmetički studio La Femme u Novom Sadu i za vas okom kamere zabeležila zanimljiv tretman. Radi se o trajnoj šminci, ili ako bi smo upotrebili tuđice, u pitanju je permanentni mejkap (permanent makeup). Devojka koja je bila model za naš klip o trajnoj šminci, želela je da uradi tretman na obrvama. Njene prirodne obrve su bile retke i malo svetlije od onakvih kakve bi ona želela. Ovim tretmanom ona je dobila obrve koje izgledaju prirodno i koje odgovaraju njenim crtama lica. Nije zahtevala neki neprirodan oblik, ni previše izdignute, a ni previše ravne obrve.
Trajna šminka je vrsta tetovaže. Mi smo već pisale o trajnoj šminci, što možete pogledati u članku Upoznajte se sa činjenicama pre nego što se odlučite za trajnu šminku.

Pre samog tretmana usledio je informativni razgovor sa stručnim licem. Neophodno je da vas vaš kozmetičar koji izvodi ovu prodecuru obavesti o svemu što ima veze sa vama i tretmanom. Tako je gospođa koja je došla na tretman dobila informaciju da je neophodno uraditi dva tretmana trajne šminke.


Prvi put se rade uže i svetlije obrve, a posle 3 nedelje će se videti prava boja obrva i kako je koža primila boju. Tada se izvodi drugi tretman koji podrazumeva samo korigovanje obrva, odnosno popunjavanje svih delova koji se nisu, “primili” iz prvog puta. Prilikom drugog tretmana se obrve potamne i podebljaju, ukoliko klijent tako želi i ukoliko postoji potreba za tim. Postoji širok spektar boja i nijansi koje se koriste pri ovom tretmanu. Na konkretnom snimku korišćena je nijasna smeđe boje. Dakle, neki srednji tonovi.

Kao i pre bilo kog tretmana tetoviranja, i u slučaju izvođenja trajne šminke, neophodno je da vas kozmetičar pita da li trenutno uzimate antibiotike ili neke jače lekove. Slede pitanja: “Da li imate šećernu bolest?” i “Da li imate menstrualno krvarenje?” Ako su svi odgovori na ova pitanja negativni, može se pristupiti tretmanu.

[youtube e4PDEQS48Hg nolink]
korak 1: Priprema za tretman. Ovde kozmetičar prvo uklanja sve suvišne dlačice sa predela koji treba da se tetovira. (Na slici možete videti obrve pre tretmana.)

pre2

korak 2: Iscrtavanje obrva kreonom u željenom obliku. Ovo je jedan od najbitnijih delova ovog tretmana. Dogod se ne nacrtaju obrve onako kako klient želi, ne nastavlja se sa sledećim korakom tretmana.

pravilne-obrve

korak 3: Lokalna anestezija. Kada klient bude zadovoljan svojim budućim oblikom obrva, stavlja se lokalna anestezija. Koristi se anestetik u obliku kreme koji se nanosi na predeo koji treba da se tretira. Anestetik čini ovaj tretman potpuno bezbolnim. Gospođa koja je radila tretman, kaže da ništa nije osetila.
Potrebno je ostaviti anesteziju da deluje na koži od 10 do 30 minuta (dužina ovog koraka zavisi od anestetika koji se koristi).
korak 4: Glavni deo – tetovaža. Kada anestezija počne da deluje, pristupa se glavnom delu tretmana. Neophodno je da vaš kozmetičar koristi sterilisane igle ili kao u ovom slučaju, iglu za jednokratnu upotrebu. Kozmetičar treba da ima zaštitne rukavice za jednokratnu upotrebu.
Obrve se tetoviraju dosta brzo i pri tome se ubrizgava pigment u kožu. Nakon tretmana koža može delovati pomalo crveno i nabubrelo, što će se smiriti kroz dva dana (isti princip kao i kod redovne tetovaže).

posle1

posle

Narednih dana je potrebno negovati tetoviranu kožu kremom koju preporuči kozmetičar.
Ovakav tretman obrva u salonu La Femme u Novom Sadu košta 9300 dinara, za šta dobijate garanciju da će vaš novodobijeni izgled trajati naredne 3 godine.
Možete se opredeliti i za trajnu šminku na usnama ili na očima u vidu ajlajnera. Tretman na usnama košta 11200 dinara dok ajlajner izvučen trajnom šminkom košta 7500 dinara. U ponudi ovog salona stoji korigovanje oreola bradavica i ovaj tretman košta 23250 dinara. Ova procedura se najčešće primenjuje kod žena koje su operisale tumor grudi, da bi nakon operacije poboljšale izgled bradavica.
Nadam se da vam se svideo ovakav izveštaj iz salona. Ako primetimo da vam se sviđa, pravićemo još video klipova i sa drugim tretmanima.