Nakon letnjih meseci i izloženosti kose Suncu i čestom kvašenju, septembar uvek u nama budi potrebu za osveženjem frizure, a najčešće i novom bojom kose. Bilo da imate prirodnu boju ili ste već ofarbani, prelistajte nekoliko narednih predloga za modernu boju kose za jesen 2014. Možda budete i sami inspirisani za neku smelu promenu.

bojenje kose

1. Smeđa nikada zapravo i nije izašla iz mode. Ove jeseni će biti u trendu zlatno smeđa kosa sa veoma suptilnim pramenovima, svetlijim ili tamnijim – izbor je vaš, sve zavisi od toga da li više volite svetliju ili tamniju varijantu smeđe. Preporučujem vam da se odlučite za pramenove u nijansi koja je približnija vašoj nefarbanoj boji kose.Ovakva vrsta šatiranja ima efekat prirodnijeg izgleda i učiniće da vaša kosa izgleda punije i gušće.

 

Fall-Color

dark-hair-with-lowlights-and-highlights

Fall-Color-9

Fall-Color-13

Tamno plava i svetlo smeđa kosa se veoma lako transformišu i odlično idu uz svetlije pramenove sa zlatnim odsjajem. Kosa će vam izgledati kao da ste slučajno dobili ovu kombinaciju dok ste se sunčali na plaži.

Pramenovi zlatne boje koji proviruju kroz sjajnu toplu srednje smeđu izgledaju fantastično na svetlu, a opet ne deluju previše veštački.

dark-brown-hair-with-highlights-and-lowlights

Dark-Blonde-Hair-Color

Možete zamoliti nekog (kreativnijeg) frizera da vam “nafarba” pramenove umerenijom bojom umesto što će vam ih izvlačiti klasičnom metodom sa folijama. Ovako vam kosa može izgledati još prirodnije.

Fall-Color-6

pramenovi na donjem delu kose

 

 

2. Braon boje plavičastih i pepeljastih podtonova će biti izuzetno u trendu ove jeseni i zime. Srednje i tamne braon boje na kosi sa hladnim podtonovima dobro stoje uz skoro svaku boju tena. Ukoliko još imate i plave oči ova boja kose će vam odlično stajati.

Fall-Color-4

Fall-Color-14

sivkasto smedja

Fall-Color-10

Taman, zagasito kafeno smeđi ton bez ikakvih crvenih odsjaja je veoma teško postići, ali kada pronađete odgovrajuću farbu ili vam frizer to stučno uradi, vredeće i bićete iznenađeni koliko je laka za održavanje.

3. I dalje je popularan čuveni Ombrré, ali sa nešto blažim kontrastom boja. Nemojte praviti ništa upadljivo, Ombre stil je već sam po sebi dramatičan, dovoljno je da gornji sloj kose obojite nekom tamnijom raskošnom braon koja lagano bledi u nežnu karamel boju ka krajevima.

 Fall-Color-11

Fall-Color-3

Long-Straight-Blonde-Hair

Najbolji način da malo osvežite vašu prirodnu boju bez kompletnog farbanja kose je da zatražite da vam frizer oko lica izvuče par svelijih pramenova i na krajevima blagi prelaz u Ombre.

ombre subtle

Jedan od lakših načina da se prvi put oprobate kao plavuša je da donji deo kose dosta posvetlite, a gornji ostavite u par tonova tamnijoj varijanti. Tako ćete dobiti taj posvetljujući efekat bez obaveze da se detaljno i često farbate od samog početka, a i biće mnogo lakše popraviti boju ukoliko vam se ne svidi. U ovom slučaju možete se opredeliti i za postepeno posvetljivanje kose koristeći Lorealov Sunkissed gel sa hidrogenom.

long_hair_lisa_shepherd

4. Crveno i bakarno – Bakarna boja kose ide odlično uz svetao ten i plave ili zelene oči. Prirodno ili farbano riđokosi, bićete ove jeseni u skladu sa trendovima.

Fall-Color-7

Fall-Color-8

crvena kosa

red-overdose

red-highlights-for-long-brown-hair

medium-red-hair

Jeste da crvena boja kose nije za svakoga, ali ukoliko vam ona dobro stoji i dobijate komplimente kao crvenokosa, slobodno isprobajte neku novu nijansu vatreno ili rubin crvene.

crvena ombreYellow-eyeshadow1

5. Ukoliko želite nešto neubičajeno i razigrano, a volite da vaša frizura uvek privuče pažnju, možete na vašu jednobojnu kosu izvući jedan širi pramen neke jarke prolećne boje. Na primer, srebrnasto siva na palvu kosu. S druge strane, uz svetlo smeđu odlično ide ova prigušeno roza sa zlatnim sjajem.

blonde-highlights-with-brown-and-red-lowlightsblonde-highlights-and-blonde-lowlights

hair-colors-highlights-and-lowlights

Purple-Hair-Highlight-Idea

Fall-Color-5

purple_hair_color

 

6. Ukoliko imate hladnu boju tena, slobodno isprobajte ultra platinastu boju kose koja će biti potpuni hit ove sezone. Naravno, bitno je i da stavite neki tamniji preliv, odnosno senčenje na korene da ne biste izgledali suviše izveštačeno ili kao da imate periku.

Fall-Color-2

Jeste da ove ledeno plave i platinasto plave boje za kosu zahtevaju više truda i održavanja, naročito na dužoj kosi, ali sa takvom frizurom bićete potpuno u trendu narednih nekoliko sezona.

platinasta kosa

platinasta plava

icy platinum blond