fall_2010_nail_trendsZa predstojeću jesen manikir trendovi izgledaju fantastično. Nekako baš po mom ukusu. Nokti ne moraju obavezno biti dugački, a boje, iako prikladne jesenjem naletu melanholije i fizičkog i emotivnog zahlađenja, potpuno su u vamp maniru, prefinjene i dekadentne. Nekako se uvek poprilično brzo zasitim letnjeg šarenila, veselih i pastelnih boja, pa mi sada ovakva predviđanja modernog manikira deluju sasvim osvežavajuće.

Savetujem da se ove sezone potrudite da pre svega uskladite boju noktiju sa preovlađujućom bojom gardarobe koju ćete u tom trenutku imati na sebi, a zatim se možete poigrati sa nekim neobičajenim teksturama, ukrasima i oblicima noktiju. Pogledajte kako to može sjajno da izgleda uz ovogodišnje trendi boje sa modnih pista.

2010-nail-color-trends-dark-green
2010-nail-polish-electric-blue
2010-nail-colors-peach-inattendu
2010-nail-polish-trends-cornflower-blue

Da biste stekli neki opšti utisak o bojama noktiju koje će biti moderne ove jeseni, najbolje je pogledati kolekcije najpoznatijih kozmetičkih marki koje proizvode lakove za nokte. To su svakako MAC, Zoya, Essie, Chanel, Orly, Nubar, itd. One redovno izbacuju svoje inspirativne kolekcije za svaku sezonu i uspešno intrigiraju sve kolekcionare raznobojnih bočica za šaranje po noktima po poslednjoj modi. Na nesreću po moj budžet, tu spadam i ja. Elem, boje koje preovlađuju u pomenutim kolekcijama su boje dragih i poludragih kamenja, plave, ljubičaste, sive, metalik mešavine sa par različitih odsjaja u bojama koje obaično ne biste mešali, a tu su i takozvane khaki boje, peščane, boje zemlje, blata, bež i mlečne krem nijanse.

fall_2010_nail_trends_1

Les Khakis de Chanel

clip_image304

bbn166_fnos-les-khakis-de-chanel-to-launch-at-marina-bay-sands2

Chanel SoHo Story Collection

4937367843_e49f745c9e_1

essie Fall Into Fashion

essie-fall-2010-collection2

MAC Cosmetics Nail Trend F/W ‘10

media_nailtrendfw010

Zoya Fall 2010: kolekcije Wicked i Wonderful

Wicked_NailPolish_Collection-400x400

Wonderful_NailPolish_Collection-400x400

Orly Cosmic FX Collection

4724072818_6af2d0e4fe_b

Nubar kolekcija Venetian Glass

nubar1

nubar2

nubar4

nubar51

Nail Lacquer kolekcija

4743274250_b0bce533dd_o

Evidentno je da boje već tradicionalno prelaze u neke svoje tamnije i zagasitije nijanse kao se vreme kvari i temperatura opada. Ipak, uvek se nađu neke dobre kombinacije, metalik lakovi i čestice sedefa da razbiju monotoniju svima onima kojima se ne rastaje od leta i odmora. Počinju da se nose dugi rukavi, pa su sada umesto preplanule kože, lice i šake su u prvom planu. Negujte ih i dekorišite kako one to zaslužuju. Evo od mene nekoliko predloga za vaš jesenji manikir, i to po stavkama.

1. Boje iz prirode

Potpuni hit za jesenju sezonu su, kako ja to zovem, blatnjave boje. Chanel je zarazio svet manikira svojom Khaki kolekcijom i davno već popularnom grajdž bojom (o kojoj sam pisala već u jednom od prethodnih tekstova o manikir trendovima), a zatim su počele da se nižu razne slične nijanse lakova za nokte i od drugih eminentnih proizvođača. Boje zemlje, gline, peska, karamela, bele kafe, boje kože, lana, sivkaste boje sirovih materijala,… Sve su slične, a nijedne dve potpuno iste. Stvarno umeju dobro da izgledaju na noktima svih dužina i oblika.

greige_nail_polish_trend_2010_thumb

Sa reklame za MAC lak za nokte

media_nailtrendfw011

grunge-nail-trend

2. Metalik noviteti

Ovde nema puno priče. Znate kako već izgledaju metalik lakovi. Ove novije kolekcije imaju nešto krupnije i raznobojnije čestice koje čine da lak ima taj poseban šmek, neprekinutu liniju odsjaja mešavine metala i sedefa. Odlična kolekcija iz Orly kozmetike i MAC Venomous Villains su pravi biseri neobičnih i modernih metalik boja. Hit su metalik boje žada, ćilibara, rubina, ametista, opala, bakarna, bordo, siva, zelena i crna, ili neke njihove kombinacije.

fall-2010-nail-polish-colors-trends-metallic

fall-2010-nail-polish-trends-gemtones

maleficent2

nail-polish-jewellery-medium
3. Plavo, plavlje i ljubičasto

Veoma je moderno ove jeseni nositi mornarsko plave lakove na noktima, indigo ili mlečne mat lakove u raznim nijansame plave boje. Sedefaste teget i ljubičaste su popularnije nego ikad. O tome svedoče i razni komadi iz jesenjih kolekcija lakova za nokte i dekoratvne kozmetike uopšte.

fall-2010-nail-color-trends-purple

nailtrendscolors-medium

nard-purple-rain_1-nail-polish-medium

nailtrends

media_nailtrendfw003media_nailtrendfw008

media_nailtrendfw006media_nailtrendfw007

4. Čipkasti manikir

Ovo je jedna nova verzija šare koja postaje sve popularnija u manikir trendovima, kako za slavne ličnosti, tako i za nas obične smrtnike. Ovakav manikir možete napraviti pomoću prave čipke zalepljene preko nokta ili nekog njegovog dela, ili možete koristiti i nalepnice za nokte sa teksturom čipke. Naravno, lepše će izgledati ako to prepustite profesinalcu. Meni se dopada ukoliko ovakva šara nije mnogo ispupčena, odnosno ako je lepo zalepljena, možda čak i iscrtana, i usklađena sa odevnim predmetima i prilikom za koju se nosi.

blake-lively-lace-nails-fashions-night-out

Jennifer-Lopez-lace-nails-MTV-VMA

Fall-2010-Nail-Trends

lace_nails2_xl

lace_nails-3_thumb

VIBE-2007-LACE-NAILS

5. Taman lak + tekstura

Ukoliko imate nokte srednje dužine ili one kratke, lepše će vam pristajati tamniji lakovi za nokte. Možda jednostavno više volite tamnije lakove. U tom slučaju, bićete u trendu ako se samo malo pigrate za površinskim slojem i teksturom. Mat lakovi su još uvek veoma moderni, a novo je to što za manikir postaje sve interesantnije kombinovati sjajne i mat lakove u istoj boji. Možete dodavati razne kamenčiće, cvetiće, iscrtavati pukotine, kapljice, kineske simbole, šare inspirisane nekom životinjom (tzv. animal print) ili premazati vrhove nekom svetlom i upadljivom bojom. Grundge stil se vraća u modu, doduše u nekom novom i suptilnijem obliku. Taman lak i neuobičajena površina nokta – to je kombinacija sa kojom ove jeseni nećete pogrešiti.

black_nail_polish_trend_thumb

all_lacquered_up_textured_nails 4803_i1_cracked-prod 090210_partyflowers

Fall-2010-Nail-Trends-3

animal_print_manicure_art_thumb

webstylenf-640

6. Nekonvencionalni frenč

Započet još davno, a proletos oživeo u velikom stilu sa Chanelovom kolekcijom Chanel Noir Et Or Paris-Shanghai, kada je sve oduševila kombinacija crnog i zlatnog. (Eh, kada je to još provalila Seka Aleksić…). Sada se pojavljuje nova YSL kolekcija šminke i lakova za nokte za jesen 2010 Rock and Baroque koja je specijalno namenjena frenč manikiru živih boja. To su tri sjajne kombinacije lakova koji se savršeno uklapaju, iako ih verovatno ne biste sami uparili na taj način: plavo/ljibičasto, ljubičasto/zlatno, crveno/roza. Zanimljivo je da čak tri različita proizvođača ima u ponudi par lakova sa kombinacijom boja ljubičasto/zlatno. Pogledajte slike.

YSL-Rock-Baroque-Fall-2010-Collection-140710-12

YSL-Rock-Baroque-fall-2010-nail-polish-duo-beautiful-day-YSL-fall-2010-french-manicure-YSL-Rock-and-Baroque-makeup-collection-for-Fall-2010

YSL-fall-2010-duo-nail-polish-YSL-fall-2010-french-manicure-YSL-Rock-and-Baroque-makeup-collection-for-Fall-2010

YSL-fall-2010-french-manicure-YSL-Rock-and-Baroque-makeup-collection-for-Fall-2010

Picture-72_copy

golden_tip_manicure_thumb

ombre_nail_color-2_thumb

hada1

hada2

gold_nail_polish_thumb