ombrePronašla sam sjajan slide show sa poslednjim manikir trendovima koji su se viđali u Hollywood-u na skorašnjim dodelama kojekakvih nagrada za umetnike. Mogu vam reći da mi se ove trendseterke i njihovi trendovi baš dopadaju. Nekako su nosivi, maštoviti i raznovrsni, pa ih nije teško prilagoditi svom stilu. Pogledajte šta sam za vas izdvojila, pa odaberite svoju boju (ili boje) za leto. Mene su ove fotke inspirisale da zapazarim (bar) jedan novi trendy lak. Prilikom kupovine sledećeg laka za nokte, obratite pažnju da vam nijansa pristaje uz onu na vašem kupaćem kostimu. ;)

1. Klasično i uredno – barely there, odnosno kao i da nema laka. Ovde zapravo ima laka, ali je on u boji kože. Najčešće su to neki sedefasti lakovi. Jennifer Aniston je ovakav manikir odlično ponela, kombinujući ga sa tek malo osunčanim tenom i neutralnom sedefastom bojom na usnama.

 

jennifer-aniston

 

Nešto slično je i manikir koji je viđen na Reese Witherspoon, glasnogovornici Avona. Ovo je skoro proziran izgled laka za nokte. Dobićete ga ukoliko namažete prvo bezbojnu bazu, zatim jedva obojeni krem lak, nešto svetliji od boje vaše kože, a zatim završiti sa još jednim prozirnim zaštitinim slojem.

reese-witherspoon

2. Vamp – bordo ili crvenkasti lak koji je skoro crn. Može biti mat ili sedefasti, kao ovaj na slici sa Charlize Theron. Ona je odabrala savršeni lak za svoju dužinu noktiju, svetlu put i srebrni nakit. Ruž za usne u ovoj varijanti mora biti u odgovarajućoj boji ili proziran.

charlize-theron-2

3. Azurno plava. Jessica Simpson je imala ovu fantastičnu, prodorno plavu boju na kraćim noktima, uz bezbojan sjaj na usnama i klasičan dim u očima. Važno je da se slaže sa garderobom i uz nakit. Ovakav manikir je moj lični favorit.

jessica-simpson

4. Crni lak – klasika koja ne izlazi iz mode. Obavezno je nosite na kraćim noktima, kao što to ima Zoe Saldana, zvezda Avatara, na slici ispod. Njeni nokti su blago zaobljeni, a lak je visokog sjaja. Crni lak ide uz svaku boju odeće i može delovati izuzetno elegantno i pomalo buntovno.

zoe-saldana

5. Boja fuksije – specifična i upadljiva roze mat boja. Na slici ispod je Ciara, poznata američka pevačica/igračica/glumica/manekenka. Dakle, devojka koja definitivno ima uticaja na trendove u više sfera. Njoj ova boja odlično stoji uz diskretnu šminku i jednostavan komad nakita. Odaberite i ruž za usne u toj boji, jer je ona već odavno moderna za svaki deo šminke.

ciara

Još jedna vrlo slična boja – Magenta roza na noktima Eve Mendez. Vibrantne boje su veliki trend, tako da nećete pogrešiti ni sam vibrantnom žutom, plavom, narandžastom i roza.

eva-mendes

6. Cirkoni – upadljiva boja sa malo cirkona na vrhovima. Serena Williams je propratila pomenuti trend fuksija boje, uz nekoliko bezbojnih cirkona, jer očigledno voli nakit i svetlucave kamenčiće.

serena-williams

7. Metalik nokti koji se presijavaju. Ovo je izgled noktiju koji se najčešće dobija uz pomoć folija, tzv. Minx manikirom. Beyonce je otišla korak dalje i dodala svojim metalik noktima višebojni preliv i sužavanje na vrhovima. Nisu ni sasvim špicasti, a ni zaobljeni. Futuristički i sjajno uz zlatan nakit i metalik senku.

beyonce-knowles

8. Mačkaste kandžice. Ovaj trend se javio posle godina i godina četvrtastih i zaobljenih vrhova. Na slici je pevačica/glumica Fergie sa noktima srednje dužine zašiljenim poput mačijih kandži u kremastoj roza boji.

fergie

9. Reljefni nokti sa puno ukrasa. Rihanna nikad nije razočarala sa svojim manikirom, a ovo je samo još jedan odličan izbor. Mnogo nalepljenih kamenčića, da se vide “iz aviona” i nakit koji izgleda potpuno uparen sa ukrasima za nokte. Šminka je svedena i nema nikakve potrebe za bojom na noktima.

rihanna

10. Teget nokti. Ovo su obično lakovi za nokte koji najčešće imaju naziv boje navy, odnosno mornarsko plava. Odlična je i u sedefastoj i u mat varijanti, ali je bitno da ima sloj bezbojnog sjaja preko. Na slici je Whitney Port, američka TV zvezda mlađe generacije. Ona je već odavno u svetu mode i odlično ume da ukombinuje detalje. Nije pogrešila sa izborom laka.

whitney-port

11. Naranžasto-crveni nokti. Koralno crvena je apsolutni hit ove sezone na noktima i usnama. Na slici je izuzetno elegantna Olivia Palermo u kombinaciji prirodnih boja na odeći, teškog nakita, porculanskog tena i kraćih noktiju u boji mandarine da razbiju monotoniju.

olivia-palermo

12. Srebrni nokti. Odlična varijanta za blago preplanuli ten i icy boje na usnama i očima. Uz ovakvu boju laka odlčno ide nakit sa beličastim i bezbojnim kamenčićima. Kim Kardashian na slici ispod na kraćim noktima nosi svetliji metalik sivi lak sa liquid mercury (živa) efektom.

kim-kardashian

13. Grajž (greige) nokti – izuzetno popularna boja u poslednje vreme. Nije baš ni braon, a nije baš ni siva. Dođe mu kao neka boja blata, betona ili boja pečuraka. Kažu da je prva ovakvu boju ponela Lily Allen na Chanel-ovoj reviji za proleće/leto 2010. i da se taj trend od onda raširio na ostale slavne i moderne dame brzinom svetlosti. Na slici je Demi Moor koja je ovu boju noktiju dobro ukombinovala sa preplanulim tenom, belom haljinom i beličastim nakitom.

demi-moore

thumb.php

Chanel-Nail-Color-Particuliere2

sandstone-nubar-copy1