finger-silver-close-up-large1Ako ste pročitali o kozmetičkim trendovima za izgled noktiju ove jeseni, primetili ste da se javljaju već par sezona uzastopno metalik lakovi, srebrni i zlatni. Odakle to? Već odavno vlada trend manikira u bojama plemenitih metala i njihovih kombinacija u svetu poznatih ličnosti, a naročito ovih mlađih pop zvezda. U svojim spotovima, na crvenom tepihu i ostalim važnim medijskim dogodovštinama, svoje nokte sa savršenim metalik odsjajem ponosno su prikazivale Lady Gaga, Pink, Christina Aquilera, Victoria Beckham, Leighton Meester, Heidi Klum, Beyonce, Megan Fox, Liv Tyler, Rihanna… Zajednička stvar za sve ove medijske ikone je novi manikir stigao pravo iz Los Anđelesa pod nazivom Minx nails.


U pitanju je materijal od fleksibilnog polimera u vidu folija koji se blago zagreva, prinoseći običnoj stonoj lampi (na primer), a zatim jednostavno lepi na nokte prijanjanjem. Višak folije sa vrhova noktiju se uklanja turpijom, a na noktima ostaje sloj savršenog ogledala u željenoj boji. Na ovaj način sve poznate ličnosti, koje ovih dana drže do sebe, dobijaju novi futuristički manikir trend koji se nikako ne može postići običnim metalik lakom za nokte.

minxfolije

minx

Minx, osim hromiranih, srebrnih i zlatnih folija nudi i stotine drugih šara i sličica koje možete imati na vašim noktima. Čak, možete poručiti specijalne folije na kojima su odštampane fotografije vaših najmilijih. Jedan ovakav manikir je imala na svojim noktima i tamnoputa pevačica Eve, koja je rešila da podršku sadašnjem predsedniku Obami uputi svojim novim manikirom.

minks_nails_eve

minx-custom-nails-1

Kažu da bi ovakav manikir trebao da traje od 4 do 8 nedelja, međutim, na više strana smo pronašli recenzije u kojima se govori o veoma kratkom periodu trajanja savršenog Minx manikira. Listići se ljušte i odlepljuju posle par dana. Moguće ih je ponovo prilepiti koristeći neki toplotni izvor ili vruću vodu. Osim toga, tretman prilikom kojeg se folija nanosi na nokte traje i do 45 minuta, a može ga obavljati samo profesionalac u prestižnim američkim salonima. Pogledajte i video klip ispod.

Ovo zadovoljstvo trenutno u Americi košta od $55 za manikir, pa i do $85 dolara za Minx pedikir. Kažu da pedikir traje mnooogo duže. Još jedna stvar u odbranu ovog trenda, da ne bude da je sve tako crno – ovo je mnogo više ekološki manikir od onog klasičnog, jer se ne koriste nikakve hemikalije prilikom nanošenja i skidanja ovih folijica, i… Izgleda fantastično, priznajem!

nicole-richie-blackbook-april-2009-06

unghie

minx-nails

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

2 komentara na “Minx – novi manikir trend slavnih”

  1. Gost - Joooj kako bi ih posedovala. :D
  2. Gost - ok,kontam da necu skoro moci sebi priustiti slican manikir,ali ima jedna stvar koju pokusavam da nadjem kod nas vec godinama->lorealov lak za nokte iz chrome shine kolekcije.kupila sam ga jedne u godine u budimpesti i nikada ga vise nigde nisam videla:( eto,ako je neko negde video da postoji ova kolekcija,bila bih mu vrlo zahvalna na informaciji:)...

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.