garnier_olia_colour_chart

Nakon što sam isprobala nekoliko različitih nijansi Garnier Olia farbi (od bakarne, preko crvene, do čokoladno smeđe) odlučila sam da napišem nešto o njima, jer sam bila zadovoljna rezultatima u svakoj varijanti. Recenziju za neki kozmetički proizvod uglavnom pišem neposredno nakon korišćenja, dok su utisci još na vrhuncu. Zbog toga ću sada, pre nego što se naredni put ofarbam u Garnier Olia Iced Chocolate 4.15 i objavim recenziju, sa vama podeliti katalog boja i svoje iskustvo odabira boje i procesa pre samog farbanja.

OLIA-garnier

Godinama se farbam u crveno i bakarno, naizmenično, kako mi dođe. Nedavno sam u naletu ideje o povratku majci prirodi postala ponovo smeđokosa. Sada farbam samo koren kose i imam svetlo smeđu nijasu sa crvenkastim odsjajem. S obzirom da je ombre i dalje na neki način u modi, odgovara mi da samo ofarbam koren, a zatim češljem rasporedim malo farbe i po krajevima. To je bio jedan od načina da doskočim proizvođačima relativno kvalitetnih farbi za kosu koji redovno prave premala pakovanja! Ni Garnier Olia nije u ovom slučaju izuzetak.

Otišla sam na sajt www.garnier.co.uk gde se odmah lako može pronaći stranica sa “shade finder”-om. Na njoj možete videti koje nijanse su odgovarajuće za vas. U tri klika, na osnovu odabira par opcija, na stranici se pojavljuju preporučene nijanse Olia farbe. Uzima se u obzir prirodna boja kose (jer razlika u boji ne bi trebala da bude za više od dve nijanse od polazne) i količina sedih vlasi (jer ne pokrivaju sve nijase jednako dobro).

Evo koje sve nijse imaju na raspolaganju.

  • Plave: to su boje koje za početni broj ispred zapete imaju 7, 8, 9 ili 10. Ovi brojevi označavaju osnovnu boju i što je veći broj, nijansa je svetlija. Brojevi iza zareza označavaju podton ili odsjaj, odnosno da li se radi o toploj ili zlatnoj nijansi (sa .3 nastavkom) ili hladnijim tonovima sa jačim odsjajem (.1 za pepeljaste ili .21 za biserne).
olia plave

 

  • Bakarne: dve bakarne nijanse odlične za one sa svetlijim tenom. Jedna je tamnija i suptilnija u 6-ici, a druga daje intenzivniju i nešto svetliju boju.
olia bakarne

 

  • Brinet: sjajan izbor lepih nijansi sa osnovnim bojama u rasponu od 4 do 6. Odsjaji su zaista raznovrsni sa sledećim nastavcima: ponovo .1 za pepljasti, tj. ledeni podton, .3 za zlatni, .35 za čokoladni, .25 za kestenasti, a .5 za mahagoni nijansu.
olia smeđe

 

  • Crvene: ovde imamo 3 plus 2 nove nijnse. Sve crvene Olia farbe imaju nastavak .6, a najtamnija je 3.6 Deep Cherry iliti tamna trešnja. Tamno crvena je sa brojem 4.6, a najsvetlija i najintenzivnja je 6.6. Nove dve boje su zajedno ponuđene na tržištu pod jednim imenom “Carmin” (u nekim zemljama“Garnet” što znači granat) i nose oznake 6.66 (življa) i 4.62 (tamna).

olia crvene
olia crvene nove

  • Crne: pet boja sa osnovnim tonom od 3 do 1. Za dve od ovih pet proizvođač tvrdi da mogu dati efekat pramenova: 2.10 plavo crna i 3.16 tamno ljubičasta.
olia crne

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Jedan komentar na “Paleta boja Garnier Olia trajnih farbi za kosu”

  1. Lucy - Ja obožavam Oliu. Crvenokosa sam vec nekoliko godina i prosla sam puno farbica ali olia me ocarala...jedno vrijeme sam bila bakrena sad sam crvena sve nijasne su im izvrsne. Sve pohvale za boju..

Ostavite komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.