Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 1Objavila sam onomad trendove u šminkanju za predstojeću prolećno-letnju sezonu, a sada ću vam predložiti nešto malo drugačije. Jest′ da je sezona Halloween-a i kostimiranja prošla, ali interesantne šare i stilovi u šminkanju i nailart-u nikada nisu potpuno OUT.

Ako ste vešti u kreiranju rukotvorina, volite interesantne crteže na licu i noktima, obavezno pogledajte neke od predloga za letnji makeup i manikir koje sam na netu iščačkala za vas. Moguće je da vam u tom slučaju ne manjka ni inspiracije i kreativnosti, ali možete pogledati kako to rade koleginice kremašice iz belog sveta.

Za sve one kojima se dopada najavljeni trend jakih boja, smelih kombinacija u šminkanju, a u isto vreme su skloni umetničkim izrazima, imam u nastavku nekoliko interesantnih predloga.

Vrlo interesantan makeup može nastati kada se za inspitaciju uzmu životinje i njihove upečatljive boje. Usne u obliku lisice ili foxy lips, u obliku krabe, zelenog kameleona ili oči oslikane poput bubamare moji su prvi predlozi ako ste raspoloženi za nekonvencionalni stil šminkanja.

 

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 2

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 3

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 4

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 5

Moj favorit životinjskog detalja na noktima – sirni manikir.

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 6

Ako ne možete da se setite koja je to životinja limun žute boje, a imate komad šminke baš te boje, možete od vaših usana napraviti jednog Pokemona. Pikachu! :)

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 7

Ako ne želite da na lice iscrtate komplet životinju, a ipak volite životinjske šare, ili kako se to popularno naziva Animal print, možete i to iskoristiti kao inspiraciju za večernju šminku koja će sigurno privući pažnju.

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 8

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 9

Ako postoji 3D nailart, zašto ne bi postojao i 3D eyeart? Evo kako bi to moglo da izgleda kada bi kao dodatke šminkanju upotrebili delove pravih životinja i biljaka.

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 10

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 11

Ako umesto određene biljke ili životinje imate na umu uopšteniju temu, kao na primer pomenutu Noć veštica ili gay paradu, možete posmatrati delove svog lica ili nokte kao platno za slikanje i napraviti čitavu kompoziciju prikladnu prilici.

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 12

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 13

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 14

Sjajna i potpuno nosiva varijanta makeup-a su takozvane vilinske ili vilenjačke oči. Evo par predloga, a vi pustite mašti na volju.

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 15

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 16

Došlo je vreme jagoda i drugog bobičavog voća, pa što ne biste vaš manikir osvežili inspirisani prolećnim i letnjim voćem i cvećem.

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 17

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 18

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 19

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 20

I za kraj, da ne pomislite da mi je sve ovo slučajno palo na pamet, postavljam nekoliko fotografija sa reklamne kampanje za prolećno-letnju kolekciju šminke Illamasqua. Ova kozmetička firma je primetila da se nekonvencionalnim načinom šminkanja i te kako privlači pažnja, kao i da je to jedan od trendova u šminkanju u manikiranju koji će biti izuzetno popularan u skorijoj budućnosti. Pogledajte njihovu kolekciju Toxic Nature na slikama ispod.

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 21

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 22

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 23

Nekonvencionalna šminka i manikir za proleće/leto 2011. 24