neon-lipsKada se radi o kozmetici i šminci, obično svi misle na trendove u smislu koje boje su moderne, koji stilovi frizura, kakva šminka je moderna, ali retko ko obraća pažnju na globalne trendove u plasiranju kozmetike. Recimo, poslednjih 5 godina se aktivno priča o prirodnoj kozmetici i to je definitivno jedan od trendova koji će se nastaviti i u 2014. godini. Moram da kažem da za ovih 5 ipo godina koliko Kremasica.com sajt postoji, kozmetički trendovi su se poprilično promenili, iako se to možda ne čini tako. Međutim, generalno gledano, žene su postale svesnije i više razmišljaju o sastojcima u proizvodima. Danas se mnogo više ceni prirodna lepota i prirodan ten nego što je to bilo pre nekoliko godina. Setimo se i da je naučno potvrđeno da solarijum izaziva rak kože.

Phillip Mitteness, specijalista za tehnički razvoj jedne od najpoznatije kompanije za distribuciju kozmetičkih sastojaka Univar, navodi da će jedan od glavnih trendova u 2014. godini biti multifunkcionalni proizvodi. Ovde se najpre misli na BB i CC kreme kojih možemo očekivati od raznih proizvođača. Takođe tu su i gelovi za tuširanje sa svojstvom losiona za telo a možemo očekivati i neke druge 2,3,4,5 u 1 proizvode. Ovo bi trebao biti najdominantniji trend ali Mitteness navodi da će biti prisutni još nekoliko manjih trendova koji će značajno doprineti u kreiranju novih formula.

Ti trendovi uključuju:

1. Drečave i vibrantne boje u kozmetici, ovo će se specijalno primetiti kroz ruževe i sjajeve za usne.

2. Naglasak na hidrataciji kože i sastojcima koji to omogućavaju

3. Farbe za kosu i bradu za mušku populaciju

 

Neon usne

Drečave boje ruževa i sjajeva su počele da se pojavljuju na modnim pistama ovog leta i predviđa se vrhunac ovog trenda za 2014. godinu.

Za 2014. boje će napraviti veliki povratak u kozmetički svet. Praktično, pravi trend će biti karmini u neon narandžastoj i pink boji. Radimo na nelepljivim formulama neonskih boja sjajeva za usne i dobili smo odlične povratne reakcije, kako na boju tako i na činjenici da smo uspeli da napravimo formulu koja ne daje lepljiv i razmaziv osećaj, što je najčešća kritika kada su ovi proizvodi u pitanju.

rekao je Mitteness.

Hidratacija kao trend

Sigurno ste čuli barem jednu reklamu na TV-u gde su uporno izgovarali reč, hidratacija. Trend dobre i obavezne hidratacije kože počeo je u 2013. ali se vrhunac očekuje u 2014. godini. Jer, dobra hidratacija kože je ključ lepe kože.

Mitteness na ovaj trend kaže:

Ono što primećujemo je nagli porast broja formula koji su namenjeni za negu i kože i kose istovremeno. Ti proizvodi predstavljaju dobru hidrataciju i sadrže i UV filtere. Interesantno je da se ovi proizvodi prvenstveno reklamiraju kao proizvodi koji hidriraju. Ipak, najbitnija svojstva bi trebala biti efekat nakon korišćenja proizvoda koji bi trebao biti lagan ali često nije bilo tako. Ovi proizvodi su umeli da ostavljaju film na koži koji daje osećaj težine. U 2014. će se tražiti idealan sastojak koji hidrira.

Brada

Muška brada je bila veliki trend poslednjih par godina

Mitteness kaže:

Muškarci jednostavno žele da izgledaju mlađe kako bi ostali relevantni za poslove na tržištu, jer percipiraju da ih predstava mlađeg muškarca čini dinamičnijim i poželjnijim za poslodavce. Trend puštanja brade je činio muškarce mlađim i opuštenijim, ležernijim. Ipak, sede vlasi se ne mogu tako sakriti, zbog čega predviđam trend upotrebe farbe za kosu i bradu u 2014. godini kako bi zadržali mladalačku sliku.