IsaiahMustafaOldSpicecommercialNe znam kako do sada nisam spominjala kozmetičke proizvode marke Old Spice, jer mislim da predstavljaju jednu od najklasičnijih i najboljih marki proizvoda za ličnu higijenu muškaraca (tu negde, rame uz rame sa Pino Silvestre). Ono što u poslednje vreme izdvaja ovog proizvođača muške kozmetike od njegovih konkurenata su veoma duhovito i originalno osmišljene reklamne kampanje.

Većina vas je sigurno negde zapazila popularnu video klip reklamu sa crncem u negližeu koji vešto i samouvereno stavlja do znanja kako je Old Spice gel za tuširanje baš onakvog mirisa kakvog bi trebao biti jedan muškarac. Pravi muškarac, poput njega. U reklami se prvenstveno obraća ženama, znajući da su one te koje uglavnom zapažaju ovakve reklame i čine onaj bitniji deo potrošačkog društva. Da ne dužim mnogo, evo reklame.

Čovek za kojim su se pomamile mnoge žene gledajući ovu reklamu se zove Isaiah Mustafa, po zanimanju igrač američkog fudbala, fotomodel, a od 2005. godine i glumac, doneo je ovom klipu preko 11 miliona pregleda na Youtube-u od februara meseca.

Novina je to da je pre par dana na Youtube-u lansirana nova reklama za Old Spice sa Isaiahom u glavnoj ulozi, za koju se predviđa još veći uspeh od prethodne s obzirom da već ima preko 700 000 poseta. Pogledajte je i vi na klipu ispod.

 

 

Zanimljivo je i to da je za ovu, kao i za prvu reklamu, sve snimljeno u jednom kadru, uz samo 39 snimljenih proba (što je poprilično impresivno za jednog igrača američkog fudbala).

Mustafa je svoju karijeru igrača gradi po klubovima kao što su Seattle Seahawks, Cleveland Browns, Oakland Raiders, Tennessee Oilers, kao i Barcelona Dragons, pre nego što je pčeo da se bavi glumom, tj. da pozira. Trenutno je zauzet snimanjem filma Ntozake Shangea, pod imenom “For Colored Girls Who Have Considered Suicide When the Rainbow is Enuf”, zajedno sa Whoopi Goldberg, Janet Jackson i Kerry Washington.

Prethodnici Isaiaha Mustafe u reklamnim kampanjama Old Spice kozmetike su uvek bili neki klasični predstvanici retroseksualnog stila. Među njima su, recimo, Neil Patrick Harris (dobro, on je pre metroseksualac), LL Cool J, Will Farrell i Tony Stewart (učesnik NASCAR trka). Međutim, samo je Isaiah Mustafa uspeo za svih ovih 70 godina postojanja brenda Old Spice da privuče toliku pažnju i učini da čuveni Old Spice miris bude traženiji i popularniji nego ikad.

Ne ostaje mi ništa posebno da dodam, osim možda da još jednom potvrdim poentu reklame – Eh, moj Mustafa, kad bi ti bio ‘vaki!