9
Kvalitet
10
Cena
3
Pakovanje
8.13
Ocena
Veoma zdrava krema – Losion za čišćenje problematične kože
Osnovni podaci
Kompanija: ZU Apoteka Lilly Drogerie
Linija: Veoma zdrava krema
Naziv: Losion za problematičnu kožu
Ostali podaci
Cena: 215 din (oko 2 eura)
Zapremina: 100 ml
lilly.rs

Kako se bližila letnja sezona, tražila sam i isprobavala mnogo proizvoda za čišćenje i protiv bubuljica kako bih se rešila problema akni na ramenima, leđima i dekolteu. Većina proizvoda zaista nema puno efekta, što me i ne čudi, jer ta vrsta akni koju imam izazvana je hormonskim disbalansom i direktno je vezana za period u kom se nalazi moj mesečni ciklus.

Baš zbog njihove pristupačnosti i niske cene, uzela sam da isprobam i preparate marke Veoma zdrava krema, koji baš i nemaju neku savršenu reputaciju. Kupila sam Losion za čišćenje problematične kože (215 din) i Kremu za problematičnu kožu (149 din) u Liliju.

Odmah da napomenem da kremom nisam bila zadovoljna i nakon prvog pakovanja sam prestala da je koristim. Izuzetno je gusta, krečno bela i teško se skida sa kože. Ne možete je nanositi ukoliko želite da izlazite iz kuće. Meni je samo zapušila sve pore na delove kože na koje sam je nanela, iako sam je nanosila samo na problematična mesta. Bubuljice se nisu povukle, ni osušile, možda se iritacija kože na tim mestima malo smirila. Krema je za kratko vreme prestala da bude upotrebljiva i poprimila je čudan miris.

Losion za problematičnu kožu se pokazao mnogo bolje. Izuzetno je jak i pun alkohola, što se oseti čim otvorite pakovanje. Osim alkohola, sadrži još i salicilnu i mlečnu kiselinu, vodu gorkog badema, tinkturu benzoin smole u alkoholu i kamfor (od čega se dobija onaj osećaj hlađenja na koži). Nema mnogo drugih sastojaka, vrlo je bezbedan, ali jak i dubinski čisti kožu, mrtve ćelije i sve nečistoće iz pora. Nikako ga ne preporučujem za upotrebu na licu, jer dosta isušuje kožu i agresivniji je. Meni je odgovarao da čištim njime kožu na leđima i dekolteu. Možda bi odgovarao nekome sa jako masnom, grubljom ili starijom kožom.

Rok trajanja mu je samo 3 meseca od otvaranja, a može se osetiti kako mu jačina slabi vremenom, od kako se načne bočica. Ukoliko ga svakodnevno nanosite, neće vam trajati duže od 2 meseca.

Pakovanje nije baš najkvalitetnije, pa bi trebalo bočicu držati uspravno ili u nekoj kesici nakon otvaranja, jer može da se desi da sadržaj iscuri i pored zatvorene bočice.

Ovaj losion sam nanosila svako veče na leđa i ramena posle tuširanja i zaista su se videli rezultati posle par nedelja.

Izuzetno je jak i pun alkohola, pa daje dobre rezultate, ali ne preporučujem da se koristi na licu.
Preporučujemo
Sastojci:
Aqua, Acidum salicylicum, Acidum lacticum, Natrii laurylsulfas, Propylenglycolum, Glycerolum, Aqua Amygdalae amarae, Tinctura Benzoes, Aethanolum concentratum, Camphorae
Pozitivno
  • Niska cena,
  • Dobro čisti kožu.
Negativno
  • Prejak za normalnu kožu lica, isušuje
  • Ima prejak miris,
  • Loše pakovanje.

Ocenite proizvod

1 zvezda2 zvezde3 zvezde4 zvezde5 zvezda6 zvezda7 zvezda8 zvezda9 zvezda10 zvezda
Broj glasova: 2
Prosečna ocena: 8,50 od ukupno 10
Loading...

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Jedan komentar na “Veoma zdrava krema – Losion za čišćenje problematične kože”

  1. Natasa - Proizvod je stvgarno prejak za normalnu kozu ali je super za problematicnu. Lepo cisti lice.

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.