6 kozmetičkih proizvoda koje možete uspešno koristiti kao 2-u-1 1Kao kremašica, ja svakodnevno upotrebljavam kozmetičke proizvode čak i u svrhe za koje oni nisu originalno namenjeni. Ako neke komade šminke ili kozmetike koristite na delovima tela ili lica uprkos natpisima na etiketi o načinu upotrebe, može se desiti da doživite loše rezultate delovanja ili čak neku neprijatnu reakciju. Međutim, ne mora uvek biti tako. Iz tog razloga, napisala sam ovaj tekst, o nekim oprobanim stvarima, odnosno, neškodljivim, ali i veoma korisnim načinima za nestandardnu upotrebu kozmetičkih proizvoda koje sve mi inače upotrebljavamo na standardan način. Dobro, možda ste za neke od ovih stvari već znali, ali ako vas interesuje da bezbedno i na što bolji način iskoristite kozmetiku koju već imate u svojoj kolekciji, čitajte dalje. Nije na odmet ni da se samo podsetite. Vredi.

 

6 kozmetičkih proizvoda koje možete uspešno koristiti kao 2-u-1 2

1. Ruž za usne kao rumenilo — Ovo je najstariji i verovatno najpoznatiji šminkerski trik. Možda i najbolji. Ruž za usne ima sjajnu svilenkastu teksturu kada se razmaže, sitne svetlucave čestice i izgleda veoma prirodno. Osim toga, može se nanositi postepeno, sloj po sloj, pa možete lako “dozirati” količinu rumenila. Ne skida se lako kao prah, a i boja na obrazima će se na taj način slagati sa bojom na usnama.

 

 

6 kozmetičkih proizvoda koje možete uspešno koristiti kao 2-u-1 3

2. Sjaj za usne kao senka — Za postizanje prozračnog, vlažnog i svetlucavog izgleda, bez jakih boja, sa samo trunčicom naglaska na kapke, koristite sjaj za usne na očnim kapcima. Lagan obris i razmaz prstom preko kapka, i to je to! Ako želite ovo da isprobate, a imate više različitih sjajeva, odaberite pre neki malo manje lepljiv.

 

 

 

6 kozmetičkih proizvoda koje možete uspešno koristiti kao 2-u-1 4

3. Hranljiva krema za ruke kao balsam za usne — Mnogo je mazalica za usne koje samo isušuju nežnu kožu usana, ali korišćenjem neke netoksične kreme za ruke, možete negovati i izravnati vaše usne, a da one kasnije ne budu suve. Odlična mast koja će oporaviti vaše usne je i Pavlovićeva mast. Uglavnom se proporučuju i kreme bez prezervativa, boja i mirisa, kao što je, recimo, Vazelin ili Aquaphor od Eucerina.

 

 

6 kozmetičkih proizvoda koje možete uspešno koristiti kao 2-u-1 5

4. Korektor kao ruž za usne — Svako je bar jednom bio u potrazi za savršenom neutralnom bojom ruža za usne. Ako nanesete samo malo korektora štapićem za uši ili četkicom preko nekog neutralnog roza ruža za usne, dobićete nežnu i seksi neutralnu boju, a neki “mrtvački” izgled usana. Roze boja je dobra kao podloga jer daje toplinu, tako da vam usne izgledaju kao pomodrele. Još jedna dobra stvar kod ovakve upotrebe korektora je to što je on kreiran tako da se dugo zadržava na koži, pa vam novodobijeni neutralni karmin postaje i nešto dugotajniji.

 

 

6 kozmetičkih proizvoda koje možete uspešno koristiti kao 2-u-1 6

5. Maskara kao ajlajner — Ako vam neka maskara koju ste kupili ne odgovara, stvara grudvice i slepljuje trepavice ili je previše vodenasta, uvek možete da je koristite kao ajlajner. Samo pronađite neku tanku četkicu i imaćete novi ajlajner. Isprobala sam i radi!

 

 

 

 

6 kozmetičkih proizvoda koje možete uspešno koristiti kao 2-u-1 7

6. Talk puder kao spas od masnih fleka — Hitno morate da se rešite masne fleke na odeći? Pospite po njoj malo talk pudera i dobro očetkajte višak mekom četkom za odeću. Fleka će i dalje biti tu, ali se neće videti. Ako se vidi, postupak ponoviti. Vremenom, dok beli talk puder stoji na ovoj fleci, on će upiti većinu masnoće, pa će se sledećim pranjem isprati fleka zajedno sa talkom.

 

 

Ako vi znate za još neke od ovakvih interesantnih trikova kojima kozmetičke proizvode možemo učiniti višestruko korisnim, slobodno bacite komentar.