Hair-ExtensionsVeć smo pisali o ekstenzijama za kosu i o raznovrsnim načinima njihovog umetnja, međutim, kako se ovaj trend lagano širi među kremašicama sa našeg područja, sve su popularniji i pristupačniji umeci kose koji se mogu samostalno kačiti i održavati, bez posete frizerskom salonu.

Ukoliko ste jedna od žena koje više vole da svoju frizuru nadograde u privatnosti svoga doma i bez skupih intervencija profesionalaca, pročitajte savete u nastavku, sigurno će vam biti od koristi.

 

1. Ekonomična varijanta – kupite umetak za kosu u traci ili sa češljićima

Umetak za kosu u traci (tape) je snop vlasi, ljudske ili sintetičke, koji je spojen na jednom kraju. Često je prišiven za ili zalepljen za traku koja se može prikačiti za vašu prirodnu kosu sloj po sloj.

Za traku možete sami prišiti ili prilepiti neku kopču ili šnalicu, i tako uštedeti novac. Možete se odlučiti i za ekstenzije za kosu sa češljićima koje su uglavnom jeftinija varijanta, pa tako umetnute ekstenzije dodatno osigurati ukosnicama koje ne iziskuju mnogo novca.

Takođe, potrudite se da uzmete odgovarajuću dužinu kose kako ne biste plaćali nepotrebni višak. Bitno je da znate da težina kose koju kačite ne bude prevelika u odnosu na vašu kosu, jer će se tako vaša kosa oštetiti, a ekstenzije će kraće trajati.

tape ekstenzije za kosu 

 

2. Praktična varijanta – odaberite ekstenzije sa klipsama ili samolepljive ekstenzije

Ove dve varijante su najbolje opcije za vas ukoliko tražite jednostavno i brzo umetanje kod kuće. Možda nisu najjeftinija opcija, ali štede vreme i odlazak kod frizera.

Pre nego što stavite ovakve ekstenzije za kosu, dobro bi bilo da vašu kosu malo natapirate pri samom korenu, kako bi ona bila malo grublja i čvršća. Na taj način ćete minimizirati mogućnost klizanja klipsi tokom nošenja. Nakon kačenja umetka, možete malo natapirati kosu preko, kako bi dobili malo na volumenu i da se klipsa ne bi videla. Umeci za kosu sa samolepljivim trakama su sigurnije pričvršćeni i manje vidljivi, ali se nešto teže stavljaju i uklanjaju od umetaka sa klipsama.

Ovakve ekstenzije od prirodne kose se mogu poručiti recimo na sajtu ekstenzije.net po vrlo povoljnoj ceni uz dobar kvalitet. Takođe, za sve narudžbine preko 50 eura, dostava je besplatna.

 

blonde-hair-extensions

 

3. Za podignutu kosu stavite vaš umetak naopačke

Ako planirate da nosite podignutu kosu, a želite da dodate malo punoće vašoj punđi ili konjskom repiću, postavite umetak sa klipsom i samolepljivom trakom na koren vaše kose odozdo na gore.

Razdelite vašu kosu u dva dela – gornji i donji, pa zakačite umetak na gornji deo kose nakon što ga podignete. Ovo učinite ispod gornjeg dela kose kako se umetak ne bi video.

Na ovaj način, ekstenzija će štrčati ka spolja pod pravim uglom.  Kosu pre kačenja malo natapirajte pri korenu i, takoreći, zabašurite umetak unutra. Na kraju samo podignite i ostatak kose i oblikujte frizuru po želji.

Opisani postupak (ali sa više umetnutih slojeva kose) možete videti i na klipu ispod.

[youtube scZLvPW1wEo nolink]

 

4. Sami stilizujte svoju kosu do željene gustine

Ako želite da vašoj kosi dodate malo volumena, ali ne i dužine, pokušajte sa sledećim vrlo efektnim trikom.

Stanite ispred ogledala i razdelite vašu kosu tačno po sredini sve do potiljka. Svu kosu sa gornje polovine zatim počešljajte ka napred. Okrenite glavu u desnu stranu tako da se u ogledalu vidite iz profila, dok vam je telo i dalje u istom položaju. Očešljajte se još jednom da poravnate donji deo kose, pa prikačite umetak na otprilike 2 cm od razdeljka. Kada ste sigurni da je umetak dobro pričvršćen, skratite nadograđenu kosu do dužine vaše kose ispod. Sve ponovite i sa leve strane.

clip-in-hair-application

 

5. Napravite bujnu pletenicu kombinujući vašu sa umetkom

Ukoliko vaša pletenica nije gusta ili duga onako kako biste vi želeli, možete problem rešiti koristeći ekstenziju u obliku pletenice ili repa.

Ovakvi umeci se uglavnom postavljaju ispod napravljenog konjskog repića od vaše kose. Potrebno je ukosnicom ili češljićem pričvrstiti umetak koji je pri vrhu u obliku obrnutog slova „U”, a zatim ga radeliti na tri dela. Nakon toga, raspustite vašu kosu i kombinujući je sa delovima umetaka, ispletite kiku.

Wash-Hair-Extensions

 

6. Možete kovržati i sintetičku kosu

Ukoliko je umetak koji ste kupili napravljen od sintetičke vlasi, a vaša kosa je prirodno kovrdžava ili ste je uvili, možete isto učiniti i sa vašim umetkom koristeći sunđeraste rolere.

Veče pre stavljanja umetaka, nakvasite ih vodom, a zatim ih ostavite da se lagano prirodno suše. Dok su još u procesu sušenja, navijte pramenove sintetičke kose na sunđeraste rolere i ostavite ih preko noći.

Kada god želite da menjate testuru vaše kose, moraćete da nakvasite i veštački umetak. Na taj način, dobićete prirodniji izgled i mekoću, pa će se i veštačka kosa bolje stopiti sa vašom prirodnom.

kovrdžanje sintetičke kose kovrdžanje sintetičke kose 2

curling-on-table