bride2Evo i jednog teksta za gospođice koje se polako spremaju postanu gospođe ili što bi braća Amerikanci rekli bride-to-be. Ovako, na početku, želim da se ogradim od svih sumnji koje bih mogla izazvati kod svoje jače polovine. Ne sekiraj se, srećo, ništa ne insinuiram, ovo je samo jedan od mojih tekstova za Kremašicu! Drage moje isprošene Kremašice, odmah da vam kažem – čestitam na ludoj hrabrosti! Gledajući u susret ovom srećnom danu, postoji puno stvari koje zabrinjavaju svaku normalnu buduću mladu, a naročito onu mladu koja i nije toliko mlada. Ovih, poslednje pomenutih je danas sve više, uprkos ohrabrujućim gestovima i podstrecima naših političkih, vladinih i nevladinih organizacija i medija, tipa: „48 sati svadba“, „Vreme je za bebe“, pokušaj smanjenja poreza na opremu za bebe, stambeni krediti za mlade, Toma Nikolić u porodilištu tokom predizborne kampanje, Jelena Karleuša… Šta ćete, emancipacija je to…


Nije to mala stvar! Nego, gde ono stadoh? Ah, da! Brige koje muče žensku čeljad pred udaju širom sveta. Ne, ne mislim na one brige: „Hoće li me verenik izblamirati pijan na svadbi?“, ili još gore „Hoće li me ostaviti pred oltarom?!“ ili „Hoće li me varati u braku?“ i tako to. Ne, mislim na one slatke muke koje zanimaju našu Kremašicu – kozmetika, ulepšavanje, šminka, frizura,…  Evo jednog kraćeg spiska stvari koje svaka nevesta treba da očekuje i planira ukoliko želi da na svojoj svadbi bude zaista u centru pažnje (a ne kuma kad joj sevnu tange!)

1) Par nedelja ranije

a) poseta kozmetičaru

b) intenzivnije bavljenje nekim fizičkim aktivnostima (čisto zbog haljine)

c) solarijum, samopotamnjivanje

d) kupovina (haljine, nakita, kozmetike, parfema, samo opušteno, ima vremena!)

2) Par dana pre

a) depilacija (voskom)

b) farbanje kose

c) pedikir

d) poseta zubaru (samo kamenac )

e) masaža (još malo opuštanja)

f) kupovina (nešto ste sigurno zaboravili)

3) Na dan venčanja

a) kupka+sve ostalo što radite same sebi u kupatilu kad se spremate za nešto važno

b) frizeraj

c) šminka

d) manikir

bridal-makeup

Ostaje još da napomenem par sitnica. Jasno vam je da se kod kozmetičara ide ranije jer su posledice tretmana vidljive još nekoliko dana. Možete uraditi razne varijante maski, čišćenja, hidratacija, korekcije obrva i sl. Fizičke aktivnosti bi trebalo da budu deo vaše svakonedeljne rutine, ali ako želite da budete u top formi i da se to i vidi, pojačajte treninge ili uvedite dodatne, samo gledajte da to bude na vreme da bi vas prošle sve eventualne upale mišića do dana venčanja.

Solarijume ne odobravamo, ali ako ste jedan od fanova kontrasta svetla haljina/taman ten, krenite par nedelja ranije na čvarenje, u kraćim intervalima. Za kreme za samopotamnjivanje isto važi. Ne zaboravite samo da pre nanošenja ovih krema obavezno uradite piling tela i da posle nanošenja dobro operete ruke. Kako se nanose kreme za samopotamnjivanje pogledajte na linku.

Kosu treba uvek ofarbati par dana ranije, da bi se skinule eventualne fleke sa lica i glave, a boja bolje došla do izražaja nakon bar dva pranja. Mislim da nije ni potrebno da vam napominjemo koliko su važne posete zubaru, ali ovaj put dovoljno je da odete na jedno poliranje i skidanje kamenca da biste na fotografijama imali osmeh dostojan jedne neveste. Ako ste se odlučili za nadogradnju noktiju, obavezno to uradite nedelju dana ranije, da biste se navikle na dužinu vaših novih noktiju. U suprotnom, hvataćete predmete šakom na čudan način i pokreti ruku će vam biti neprirodni. Ako se samo manikirate i negujete vaše prirodne nokte, sve će biti u redu kada time završite pripreme na sam dan venčanja.