crveni karminStiglo nam je pitanje gde nas jedna devojka pita zašto njoj ne stoje crveni karmini. Kako ona kaže, previše joj dreči karmin na usnama, zubi joj izgledaju kao veštački kada se nasmeje, deluje umorno. E ovako, Kremašica je već pisala o izboru karmina, ali evo i o crvenom karminu.

Nije lako izabrati odgovarajuću nijansu karmina. Karmin se mora birati na osnovu tena. Opet ću se pozvati na reči šminkerke Bobbi Brown: „Savršena boja za vaše usne je ona koja na vama izgleda odlično čak i kada ne nosite ništa drugo od šminke.“ Isprobajte razne nijanse crvenih karmina na nenašminkanom licu, onu nijansu koja vam najbolje stoji, koristite je u kompletnom makeup-u.

1. Najvažniji savet je da za crveni karmin treba da imate ujednačen ten. Ukoliko imate crveni nos od prehlade ili crvenilo od bubuljica po licu, Angelina crvene usneonda crveni karmin može samo vizuelno pojačati crvenilo, što svakako ne želite. Ukoliko imate podočnjake (sivkaste i plavkaste tonove tena), onda izbegavajte crvene karmine koji vuku na narandžasto, jer narandžaste nijanse mogu još više izraziti sive nijanse lica. Ako imate jako svetao ten, onda će vam dobro stajati crveni karmini a i crvene nijanse koje vuku na roza. Generalno, crveni karmini dobro stoje na ujednačenom svetlom tenu. Ako imate žućkasti ten, onda crveni karmin i nije najbolje rešenje za vaš makeup. Tamno crveni karmini dobro stoje srednje  tamnim i tamnoputim ženama.

2. Tamnije crvene nijanse čine usne tanjim, pa su tamnije boje pogodne devojkama koje imaju punije usne. Svetlije nijanse karmina uopšteno gledano, čine usne vizuelno većim.

3. Kada nanosite crveni karmin, onda ne bi trebali da ne naglašavate oči. Dovoljan je ajlajner i/ili maskara u kombinaciji sa dobrom i ujednačenom podlogom na licu. scarlett johanssonUsne moraju biti zdrave jer ne želite da deo lica koji u tom momentu najviše naglašavate izgleda ispucalo. Karmin neće izgledati savršeno na ispucalim usnama, a kod crvenog karmina je to najbitnije. Neposredno pre nanošenja crvenog karmina, nanesite vazelin ili balsam na usne i sačekajte da ga usne malo upiju.

4. Pre nanošenja crvenog karmina, koristite olovku za usne, da bi naglasili ivice usana i sprečili razlivanje karmina van granica usana. Karmin je poželjno da nanosite tankom četkicom za šminkanje.

5. Nakon nanošenja karmina, puderom koji ste koristili na licu, fiksirajte spoljašnju ivicu usana, tako ćete naglasiti liniju usana. Karmin mora biti savršeno nanesen. Izbegavajte da razmazujete karmin usnu o usnu, jer u zavisnosti kog su vam oblika usne (gornja i donja usna nisu istog oblika), možete pokvariti jasnu liniju okvira usana.

6. Često kod crvenog karmina i boja zuba ima veliku ulogu (ukoliko se puno smejete :) ). Kao što je boja tena drugačija od osobe do osobe, tako je i boja gleđi zuba drugačija. Boja karmina je poželjno da se uklapa i sa nijansom vaših zuba. Ako imate izražajno bele zube, crveni karmin će sigurno dobro izgledati.

Jessica Alba

Pogledajte i video tutorijal kako to devojka dobro radi.

[youtube UjjUayEa1zE]