Prva godina sa bebom je izazov za svakog roditelja. Leto donosi izazov kako zaštititi od štetnih UV zraka bebinu osetljivu i krhku kožu koja se još razvija. Bebina koža je tanja i podložnija dubinskim ćelijskim oštećenjima. Ima slabije razvijen sistem pigmentacije i nije još razvila samoodbrambeni sistem. Ono što svakako treba imati na umu je da bebu ne treba izlagati direktno jakom suncu, uvek treba biti u hladu. Poželjno je uvek zaštititi glavicu šeširom ili kapom. I treba koristiti neku kremu sa zaštitnim faktorom 50. Treba imati i na umu da kreme pružaju za nijansu bolju zaštitu od sunca u odnosu na sprej jer pravi i fizičku barijeru na koži. Ali je sa druge strane možda lakše koristiti sprej. Neki kozmetički brendovi imaju u njihovim linijama za zaštitu od sunca proizvode na kojima je baš naznačeno da je pogodno za bebinu kožu. Svakako se treba držati hlada i faktora 50.

U nastavku pogledajte preporuke 9 mama koje su leto provele sa bebama od 7 i 8 meseci. I bacite pogled na naš projekat Naše priče.

 

Tamara D. : Bili smo na moru u Grčkoj. Proizvod koji smo koristili za sunčanje je Chico-va krema za sunčanje, faktor 50. Zadovoljni smo proizvodom. Lepo se razmaže i koža brzo upije. Osim toga smo koristili i Hiperhama gel, jer je bilo komaraca, a bebina koža je osetljiva. Gel je fantastičan! Za samo jednu noć je iritacija na mestu ujeda vidno smanjena. A za 24 časa je nestala. 🙂

Aurora na moru
Aurora na moru

chicco-crema-solare-spf50

Goca: Naše prvo leto prošlo je neočekivano sjajno, jedini savet koji imamo je putujte noću,sve ostalo prepustite Suncu. 🌞
Neizostavan faktor 50+ baby, naša preporuka Eucerin sensitive protect 50+, da ne brinete o koži vaše bebe, sigurna zaštita. Što se tiče malih „neprijatelja“ komaraca, prezadovoljna sam sa Chicco zaštitni roll ok protiv ujeda, vrlo prijatnog mirisa i praktičan za nanošenje. Takođe njihov proizvod u vidu roll on za ujede, brzo sanira, otklanja svrab i regeneriše kožu. Uživajte!

Staša na moru
Staša na moru

Eucerin krema za suncanje za bebe i decu

Ivana: Leto smo proveli u gradu i na planini. Kada smo bili u gradu koristili smo Nivea Sun Kids faktor 50.

Nikola u gradu
Nikola u gradu

Nivea sun kids

Zlata: Na more smo išli u avgustu, pre toga smo šetale po gradu i primetila sam da moja beba nema previše svetlu put i da je brzo „hvata“ sunce po nogicama koje su blago pocrnele od šetnja u kolicima. U gradu smo koristili Becutan kremu sa faktorom 50 ali samo kada smo duže bili izloženi suncu u periodu od 11 do 15 časova. Na moru sam koristila Garnier Ambre Solaire –  Baby in the shade kremu. Krema se dobro razmazuje ali ostaje ponegde beličasti trag koji posle 10 minuta koža potpuno upije. Ne ostavlja masan osećaj na koži. Na moru smo veći deo dana provodili na plaži u hladovini borove šumice. Bebina koža je ostala savršeno zaštićena. Kapicu na moru nismo koristili jer beba skine posle 2 sekunde sve sa glave.

I ja sam na Tamarinu preporuku koristila Hiper Hama gel za iritacije kože, odlično se pokazao kod ujeda komaraca. Napisala sam i recenziju na linku. I koristili smo Chico roll on za komarce. Mada sam bila vrlo lenja da ga mažem redovno bebi moram priznati. :D Ali nije bilo puno komaraca.

Marta na moru
Marta na moru

 

Garnier i Chicco

Slađana: Moj izbor je bio Sebamed SPF 50+ krema jer kad pomislim na dečiju kozmetiku pomislim na Sebamed. Moja beba je izuzetno svetle puti i ista takva se vratila sa mora iako je sve vreme bila u vodi. Prođe leto, a ona je i dalje bela, a krema je potrošena!

Danica na moru
Danica na moru

 

Danica na moru
Danica testira proizvod

 

Tamara L: Prvo more sa osmomesečnim blizancima… Iskustvo nije bilo na našoj strani. 🙂 Posle raznih preporuka i isčitavanja tekstova na Internetu opredelili smo se za Sebamed faktor 50 sprej za sunčanje. Lako se razmazuje, dugo ostaje i lepo miriše. Sledeći problem letovanja sa malom decom su komarci… Tu nismo puno razmišljali, uzeli smo ono što i kuci koristimo. Chicco kremica za šetnje i Chicco utikač za kućnu upotrebu. Vratili smo se kući bez ujeda komarca 🙂 Ovaj tandem nosimo i dogodine!

Miloš i Bane
Miloš i Bane

 

Sebamed i Chicco

Lidija: Leto smo provele u Londonu i Novom Sadu, uglavnom na štrandu, tako da za sunce ništa sem kačketića nismo koristile :) :)

Lara na štrandu
Lara na štrandu

 

Tatjana: Nismo nigde putovali, leto smo proveli u gradu. Nismo ništa koristili.

Teodora
Teodora na štrandu

 

Goca K: Ni mi nismo nigde putovali, bili smo u gradu i selu. Nismo ništa koristili.

Danilo na štrandu

 

*Tekst nije sponzorisan